Дайте мнение за...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Дайте мнение за...

Мнение от seefeel »

Здравейте колеги,решил съм да си сменям спининговия комплект с нов.Ходя главно за костур,кефал,чат-пат сулки и дай боже някоя пъстърва ,като ходя и по реки и по язовири.Харесах си тази TICA SEHA 2,4 мт на 2-7гр.http://www.fishermanbg.com/articledetai ... ticleID=16и макара-SHIMANO SUPER GT 2500 FAhttp://shop.akvasport.com/catalog/popup ... hp?pID=405

Въпросите ми са 3:

1.Ще ми върше ли работа пръчката за тези риби и няма ли да дойде малко слаба и мека
2.Дайте мнение за макарата,няма почти никакво инфо за този модел на шимано и 3.заслужава ли си парите при условие че е от ниските класове ,къде само името ги продава или да търся нещо друго

благодаря предварително на всички отзовали се
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

колега щом ходиш на хишна риба повече, вземи нещо с по твърда акцияот тазиGRAPHITE SEHA627402 9'0" (2.74m) 2 285 10-20 1/2-£±1/2 MODERATE FAST H 120.00 Graphite иначе дължината е добре и цената също.по наще реки до 3м .ще може да е ползваш ина язовир.предварително честито и наслука.макарата ако е на добра цена става не сам запознат с този подел нека да кажатколегите.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Благодаря за пожеланията и да ти се връща.По принцип шаранджийството ми е на сърце,но докато дойде време за шарани мисля да ходя по реките за изброените по-горе .За сега съм с един мичел на 2,4мт. но ми е малко твърд затова се загледах по тези малките акции,а тиката на 2,4мт е по-стегната и седи по-добре от 2,7 метровата на тази акция.
Нещо за шиманото?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

При положение че тепърва започваш да спинингуваш бих ти препоръчал втората гегичка с тест 3/8-3/4 ( 10.5 / 21гр. ) с акция MODERATE FAST и Медиум строй :wink: Верно че в случая ще се държи малце по-дървено с дребни примамки от избраната от теб но за сметка на това ще ти е по-лесно при закачки :wink: Колкото за макарата навместо Супера бих ти препоръчал едно Риоби Заубер или Ексия :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Благодаря ти Павка.При твоето предложение имаш ли представа как ще ''седи" пръчката ако е на 2,7мт.По принцип бях решил да си взема по-дългата но в магазина в които ги разглеждах имаше само от тези с най-малка акция и строят на 2,4 метровата бе по-добър.
Само да спомена-разгледах си воблерите-повечето са в диапазона 2-10гр.,ако не и всичките,само при джиговете най-тежките са ми около 15-20гр.,а блесните също са ми лекички.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колега избора е добър.

Но аз не бих се съгласил, че тази пръчка е мека.

Тя както и много други не отговаря на написаните 2-7гр. и е доста по твърда.
Дори щучки спокойно ще си ловиш с нея.
Супера също не е лоша макара, но за 20 лева повече можеш и Техниум да си вземеш.

Поздрави и успех.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Doколкото виждам, става дума за геги между 2,70 - 3,0 метра? Ми това нито е универсално, нито много удобно, още повече за кефал, костур, а за пъстърва да не говорим. За акциите отделно...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Мунчо написа:Doколкото виждам, става дума за геги между 2,70 - 3,0 метра? Ми това нито е универсално, нито много удобно, още повече за кефал, костур, а за пъстърва да не говорим. За акциите отделно...
2.44-2.74 са Тиките.

А че не са съвсем подходящи за пъстърва и кефал и аз го мисля, макар и да съм бруталист от секиди. :lol:
Изображение

seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Вземах тиката на 2.44мт.Това ми е втория спинингов прът и съм доволен,при условие ,че няма да наблягам на тоя вид риболов,ще го практикувам когато имам малко време ,недостатъчно за нещо по-сериозно.Благодаря ви,късмет и наслука на всички.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Честито колега.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”