Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Моля за съвет относно ваглер.
Модератор: Paublo_Eskobar
- svil
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Моля за съвет относно ваглер.
Здравейте колеги. Решил съм да си взема два ваглера на Кралусо, но за целта искам съвет какви грамажи да бъдат. Новак съм в този вид риболов и за това питам. Ще ловя основно на затворени водоеми, може би дълбочина от 2 до не повече от 5-6 м. Идеята ми е да мога да ги ползвам максимално универсално.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
на самолетите!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
общо взето грамажа е за по далечно хвърляне !
а колкото до дълбичината си има и различни монтажи .
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=41
а колкото до дълбичината си има и различни монтажи .
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=41
-
- ще става разбирач
Най важно е да знаеш дистанцията на която искаш да използваш ваглера.Ако искаш да лети на далеч, а да ловиш на плитко тогава си вземи 4+2 .Ако искаш на близо и на дълбоко, тогава търси неутежнени 2 гр,или 1+2, а може и 2+2 за средна дистанция и дълбочина. Всичко зависи от конкретната ситуация,и е много трудно да се даде конкретен отговор.Понякога ти е нужен 8+1 , а понякога 4+6 и тн. Всичко е въпрос на практика.
И падащата звезда е била изгряваща .
- RiverFisher
- новобранец
Тука нещо не е наред. За реките си трябват по-тежки ваглери, заради течението.badboy4life написа:Както каза аlcora грамажа ти е за постигане на дистанция! Зависи от много неща но за мен най добре е да ползваш 5 гр за язовири за река 2-2,5 грама! И погледни и другите говорени неща по тази тема !
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
>format BG: /Q
Лично аз не виждам голям смисъл да купуваш Кралусо!Тези ваглери са за много екстремни дистанции на каквито на свободен риболов едва ли ще ти се наложи да ловиш и са подходящи за спортен риболов.
Моят съвет е да си купиш 7-8 български ваглера от онези със шайбичките, в различни грамажи.Tака ще си много по-подготвен за всяка една ситуация.Когато посвикнеш с този вид риболов вече можеш да скачаш и на Кралусо.
Моят съвет е да си купиш 7-8 български ваглера от онези със шайбичките, в различни грамажи.Tака ще си много по-подготвен за всяка една ситуация.Когато посвикнеш с този вид риболов вече можеш да скачаш и на Кралусо.

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Това е така наречената "ракета". Ползва се като обикновен ваглер, но лети на големи дистанции.IDA написа:Колеги , този най-отсамния на картинката(със скобата) как се ползва?
При полет вирбела, който свързва ваглера с влакното и се движи свободно по "скобата", се намира там където съм показал и се сещаш какво става.
Последно промяна от Dedy на Сря Яну 16, 2008 5:40 pm, променено общо 1 път.
Ей тоя-14гр.го имам и с него съм постигал над 50м хвърляне.Разкошен е за големи и дълбоки затворени водоеми.Колкото до дълбочината-зависи къде ще издърпаш стопера.Проблемите обаче са други-вгледай се в монтажите-навсякъде ваглера е монтиран с вирбел.Много е важно,защото иначе се уплита,не се плъзга по кордата и тн.Не се плаши приятелю,има проблеми,но те са за да ги разрешаваме.Добре дошъл в групата на ваглеристите и Наслука.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пробвах ги миналата година.Ако си начинаещ в мач риболова,малко ще се затрудниш с нагаждането на грамажа.Иначе 10гр.ще ти пасне идеално,но ракетата не може да се утежнява много,т.е. не става за подвижно.Не се плаши от грамажа на ваглера,като начало започни с 6гр и 10гр.Кралусо са здравички и качествени.За българските не мога да дам компетентно мнением но едва ли ще отговарят грамажите им.А и трябва да ги заливаш с лепило и още други процедури да се подсигуриш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
По принцип мача е за големи дистанции но съм обеден че ти няма да ловиш на такива,има негативни фактори като влакно,вятър,пухчета от цъфтежа на дърветата и много други.Затова неси давай парите за скъпи ваглери.Вземиси от паунови пера или трастика от 2 до 5гр. Пласмасовите са ташак.Това си е мое мнение.Ако имаш желание щети кажа как даси направиш.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ