Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Как да съхраним рибата за по дълго време.
Модератор: sapuna
Как да съхраним рибата за по дълго време.
Преди я чистех но в последствие разбрах че става доста суха и придобива неприятен вкус след консумация.После започнах да я замразявам цяла и като че ли е по добре,но въпреки всичко тоя дъх си го има.Говоря за престой в фризера за около 4-5 месеца.Един колега ми беше обяснил как я прави в калъпи замразена с вода без да поема въздух и така била като току що хваната,обаче за тая цел трябва да разполагам с огромен фризер, пак не става.
Та да споделим вашите идеи за това.
Та да споделим вашите идеи за това.

- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз също предпочитам да си я пържа докато е прясна! Вкуса е напълно различен! Единствено замразявам шаран! Всяка година слагам по 5 6 шаранчена в фризера, но шарана и да не е замразен, няма кой знае какви вкусови качества. Него си го чистя да не остава тиня от някои шаранчета! Ако ще се замръзява друга риба, по добре да не е чистена според мен!

-
- новобранец
-
- новобранец
-
- новобранец
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- indalo
- фен клуб-скобар
Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?
-
- сериозен играч
Колега би ли споделили как ги правиш консервите?indalo написа:Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- indalo
- фен клуб-скобар
Изчистваш рибата като махаш перките и опашката, после я режеш на парчета по 3-4 см., осоляваш я на вкус и я редиш в тенджера. Обаче отдолу слагаш некви пръчки, примерно лозови за да не загаря и отгоре я натискаш с нещо тежко, примерно речен камък. Заливаш с олио 3 части 1 част оцет докато не покриеш рибата. Слагаш и малко дафиноф лист, бахар или черен пипер на зърна и вариш на бавен огън около 3,30-4 часа докато оцета изври. След това изливаш маринатата в някакъв съд, и оставяш да изтине- аз чакам 20тина часа. Сваряваш си боб или грах(изцеждаш го от водата и го посоляваш на вкус) и си нарязваш краставичките. После редиш в буркани доматено пюре, риба, боб и кис. краставички, колкото може по натъпкано и доливаш с маринатата по твоя преценка. Ако напълниш буркана догоре с марината става малко тежичко, но можеш преди консумация да си изцедиш мазнината. Слагаш бурканите в тенджера и ги оставяш да кипнат 15 минути. Добре е да престоят 1 седмица и тогава да се хапват, но може за по нетърпеливите и на 3тият ден да се замезваnick71 написа:Колега би ли споделили как ги правиш консервите?indalo написа:Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?

п.с. И ако хванете много риба, не я правете цялата на мезе, а си вземете само колкото позволява закона, че и по малко, а другата я пуснета за да има слука и следващият път.
-
- сериозен играч
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
По същата рецепта ама аз я пека във фурната в таваindalo написа:Изчистваш рибата като махаш перките и опашката, после я режеш на парчета по 3-4 см., осоляваш я на вкус и я редиш в тенджера. Обаче отдолу слагаш некви пръчки, примерно лозови за да не загаря и отгоре я натискаш с нещо тежко, примерно речен камък. Заливаш с олио 3 части 1 част оцет докато не покриеш рибата. Слагаш и малко дафиноф лист, бахар или черен пипер на зърна и вариш на бавен огън около 3,30-4 часа докато оцета изври. След това изливаш маринатата в някакъв съд, и оставяш да изтине- аз чакам 20тина часа. Сваряваш си боб или грах(изцеждаш го от водата и го посоляваш на вкус) и си нарязваш краставичките. После редиш в буркани доматено пюре, риба, боб и кис. краставички, колкото може по натъпкано и доливаш с маринатата по твоя преценка. Ако напълниш буркана догоре с марината става малко тежичко, но можеш преди консумация да си изцедиш мазнината. Слагаш бурканите в тенджера и ги оставяш да кипнат 15 минути. Добре е да престоят 1 седмица и тогава да се хапват, но може за по нетърпеливите и на 3тият ден да се замезваnick71 написа:Колега би ли споделили как ги правиш консервите?indalo написа:Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?. Е добър апетит и наздраве. Вие ще кажете дали си е струвало масрафа
п.с. И ако хванете много риба, не я правете цялата на мезе, а си вземете само колкото позволява закона, че и по малко, а другата я пуснета за да има слука и следващият път.

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!