Как да съхраним рибата за по дълго време.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Как да съхраним рибата за по дълго време.

Мнение от chipi_ »

Преди я чистех но в последствие разбрах че става доста суха и придобива неприятен вкус след консумация.После започнах да я замразявам цяла и като че ли е по добре,но въпреки всичко тоя дъх си го има.Говоря за престой в фризера за около 4-5 месеца.Един колега ми беше обяснил как я прави в калъпи замразена с вода без да поема въздух и така била като току що хваната,обаче за тая цел трябва да разполагам с огромен фризер, пак не става.

Та да споделим вашите идеи за това. :roll:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Повече от месец не държа риба в фризера-ако остане я подарявам на приятели.По принцип гледам да си пържа прясна риба-и малкото стоене в фризера разваля добрия вкус на рибоците.По добре да не се чисти когато се замразява.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

Аз също предпочитам да си я пържа докато е прясна! Вкуса е напълно различен! Единствено замразявам шаран! Всяка година слагам по 5 6 шаранчена в фризера, но шарана и да не е замразен, няма кой знае какви вкусови качества. Него си го чистя да не остава тиня от някои шаранчета! Ако ще се замръзява друга риба, по добре да не е чистена според мен!
Изображение
Изображение
freelancer
новобранец
новобранец

Мнение от freelancer »

Аз затова, като хвана я пускам обратно и вземам колкото ми трябва...
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Ами то всички взимаме колкото ни трябва,въпроса беше как да я съхраним. :wink:
tenerife22
новобранец
новобранец

Мнение от tenerife22 »

Това лято хванах доста речна риба ,половината фризер ми е пълен,за което съжалявам.Обещавам повече да не се повтаря.Ще я пу скам :!: :!:
Само чекам събота да дойде!...
tenerife22
новобранец
новобранец

Мнение от tenerife22 »

Съхранението просто е излишно :roll:
Само чекам събота да дойде!...
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

кво остане го маам на по няколко буркана консерви-по три,по четри..още имам едни попчета от ПО миналата година,добре,че ме подсетихте :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

indalo написа:Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?
Колега би ли споделили как ги правиш консервите?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

ЗАРАДИ ВАС МИ СЕ ПРИЯДЕ РИБА И УТРЕ ЩЕ СИ КУПЯ НЯКАКВА ЩОТО ФРИЗЕРА ПАЗИ СВИНСКО
Бъдете здрави за риболов
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

nick71 написа:
indalo написа:Специално скобара го предпочитам на консерва с бобче, кисела краставичка и доматено пюренце. Става страхотно мезе-костите се топят в устата и не се усещат. Това не значи, че взимам повече от колкото трябва-примерно на последният ми риболов 2ма души хванахме 16 рибки-взехме 6 броя(надраните от 3ки). Направих 4 буркана. Вярно, че за приготвянето си изисква време и е по добре ако слагаш консерва да е по голямо количеството и мисля че ще събирам рибки от 2-3 риболова за да има отмет. Та като ги съхранявам за 1месец как е по добре изчистени или не да ги пъхам в фризера?
Изчистваш рибата като махаш перките и опашката, после я режеш на парчета по 3-4 см., осоляваш я на вкус и я редиш в тенджера. Обаче отдолу слагаш некви пръчки, примерно лозови за да не загаря и отгоре я натискаш с нещо тежко, примерно речен камък. Заливаш с олио 3 части 1 част оцет докато не покриеш рибата. Слагаш и малко дафиноф лист, бахар или черен пипер на зърна и вариш на бавен огън около 3,30-4 часа докато оцета изври. След това изливаш маринатата в някакъв съд, и оставяш да изтине- аз чакам 20тина часа. Сваряваш си боб или грах(изцеждаш го от водата и го посоляваш на вкус) и си нарязваш краставичките. После редиш в буркани доматено пюре, риба, боб и кис. краставички, колкото може по натъпкано и доливаш с маринатата по твоя преценка. Ако напълниш буркана догоре с марината става малко тежичко, но можеш преди консумация да си изцедиш мазнината. Слагаш бурканите в тенджера и ги оставяш да кипнат 15 минути. Добре е да престоят 1 седмица и тогава да се хапват, но може за по нетърпеливите и на 3тият ден да се замезва :) . Е добър апетит и наздраве. Вие ще кажете дали си е струвало масрафа :wink:
п.с. И ако хванете много риба, не я правете цялата на мезе, а си вземете само колкото позволява закона, че и по малко, а другата я пуснета за да има слука и следващият път.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Мерси колега, ще я пробвам това лято :D :D :D
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

indalo написа:
nick71 написа:
Изчистваш рибата като махаш перките и опашката, после я режеш на парчета по 3-4 см., осоляваш я на вкус и я редиш в тенджера. Обаче отдолу слагаш некви пръчки, примерно лозови за да не загаря и отгоре я натискаш с нещо тежко, примерно речен камък. Заливаш с олио 3 части 1 част оцет докато не покриеш рибата. Слагаш и малко дафиноф лист, бахар или черен пипер на зърна и вариш на бавен огън около 3,30-4 часа докато оцета изври. След това изливаш маринатата в някакъв съд, и оставяш да изтине- аз чакам 20тина часа. Сваряваш си боб или грах(изцеждаш го от водата и го посоляваш на вкус) и си нарязваш краставичките. После редиш в буркани доматено пюре, риба, боб и кис. краставички, колкото може по натъпкано и доливаш с маринатата по твоя преценка. Ако напълниш буркана догоре с марината става малко тежичко, но можеш преди консумация да си изцедиш мазнината. Слагаш бурканите в тенджера и ги оставяш да кипнат 15 минути. Добре е да престоят 1 седмица и тогава да се хапват, но може за по нетърпеливите и на 3тият ден да се замезва :) . Е добър апетит и наздраве. Вие ще кажете дали си е струвало масрафа :wink:
п.с. И ако хванете много риба, не я правете цялата на мезе, а си вземете само колкото позволява закона, че и по малко, а другата я пуснета за да има слука и следващият път.
По същата рецепта ама аз я пека във фурната в тава :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Тази която е за съхране ние най - добре се съхранява във водоема и дори пораства.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”