Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Капо!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Капо!
Вчера след обяд пристигнахме в Дебелец и се настанихме при Агата.Направихме малко снимки,които качих в галерията.
На сутринта ставаме и отиваме към 10.30ч. на гьола и хвърляме две плувки на бял червей.Пробвахме на различни дълбочини,далеч и близо до брега-няма и няма.АЗ помятах сума ти блесни,воблери и силикони,ама и там нищо/за голямо мое учудване и съжаление/.След 1час висене и безрезултатно къпане на примамките и червеите-палим и отиваме на азмаците на Цонево,ама там кво да видим-ври от народ и целия улов им беше една червеноперка,дет и за стръв не става.
Не сме и разпъвали,ами директно тръгнахме към Пода.Паркирахме каруцата горе до моста и газ в калта.Там хвърлихме две плувки на бял и торен червей,ама пак сътото нещо-нищо.
Изкъпах за втори път примамките и след един час си тръгнахме.
Язовира и реката бяха в нормално ниво,но отвратително мътни.
Който иска снимки-в галерията ми.
На сутринта ставаме и отиваме към 10.30ч. на гьола и хвърляме две плувки на бял червей.Пробвахме на различни дълбочини,далеч и близо до брега-няма и няма.АЗ помятах сума ти блесни,воблери и силикони,ама и там нищо/за голямо мое учудване и съжаление/.След 1час висене и безрезултатно къпане на примамките и червеите-палим и отиваме на азмаците на Цонево,ама там кво да видим-ври от народ и целия улов им беше една червеноперка,дет и за стръв не става.

Изкъпах за втори път примамките и след един час си тръгнахме.
Язовира и реката бяха в нормално ниво,но отвратително мътни.
Който иска снимки-в галерията ми.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тъп мъртъв период и така ще е до края на Март,в най-добрия случай до средата му.
Много се учудих,че костурите не искаха ни блесна,ни воблер,ни червей,че и два вида.
Между другото да спомена,че трябва да научим сулките на Цонево да гонят изкуствени примамки.
В момента е едно такова,само за щука и костур става,обаче във Варна едвам намерих торни и бели червеи,пък кво остава за рибета.Не съм много фен на риболова на щука на тапа с жива рибка,ама са такива местата,че не позволява да се върти блесна.
Ако се намерят говедарки от някъде,риба на Цонево ще излезе.През деня някой голям костур,а ако е малко по-топло,че да нощуваме в колата до пръчките,може и бяла риба да удари/ама как да останеш на открито в средата на януари!?/.
И така,дерзайте,ама без живи рибета не излизайте...аз за сега ще почивам,пък кат ме хванат ситните-ще видим.
Много се учудих,че костурите не искаха ни блесна,ни воблер,ни червей,че и два вида.
Между другото да спомена,че трябва да научим сулките на Цонево да гонят изкуствени примамки.
В момента е едно такова,само за щука и костур става,обаче във Варна едвам намерих торни и бели червеи,пък кво остава за рибета.Не съм много фен на риболова на щука на тапа с жива рибка,ама са такива местата,че не позволява да се върти блесна.
Ако се намерят говедарки от някъде,риба на Цонево ще излезе.През деня някой голям костур,а ако е малко по-топло,че да нощуваме в колата до пръчките,може и бяла риба да удари/ама как да останеш на открито в средата на януари!?/.

И така,дерзайте,ама без живи рибета не излизайте...аз за сега ще почивам,пък кат ме хванат ситните-ще видим.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- и господ не е толокова добър
Така е зимата,но за Цонево не може да таим големи надежди.Посещавам този водоем от доста години,преди 2 години излизаха редовно по 2кг.платики,но от тогава насам само дребни.Местното население ловят с мрежи,без да се притесняват.Взима се всичко което влезе в мрежите,отделно беше раздаден под аренда на терени,и там знаете за какво става на въпрос.Има нчкой голям сом по дълбокото и от другите модели по малко.Полужението от ден на ден става по трагично.
-
- научил се да хвърля
И аз бях на Цонево в неделя - 100% капо!!! Влязохме с лодка да търсим костур и бяла на силикон но уви, за цял ден нямахме и подръпване. За съжаление колегата е прав в Цонево мрежите си стоят необезпокоявани от никого. На 29.12 на срещуположния бряг срещу дебелец имаше мрежа около 100 м. Вчера продължаваше да си стои на същото място. И аз смятам да не ходя на цонево поне до средата на март.