Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гълъбово-топлият канал
-
- вече хвърля и на тежко
Гълъбово-топлият канал
Здравейте колеги.Днес с колегата murpha(от форума)бяхме на толия канал в село обручище хванахме около 25-30на каракуди между 200-300 грама,кълвеше предимно на бял червей.Имаше други двама колеги които на плувка изкараха 5 шарана около 800-900 грама,които захранваха с царевица и стръв царевица точно до мостчето.80% от "колегите" бяха с тройки
.Еми това е от мен 

Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
--- Оливър Кромуел ---
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
там винаги е имало търмъкчии !
и съм се учудвал как не е свършила рибата на Гълъбово
но явно каракудата си хвърля хайвера по 2-3 пъти в годината !
има само някаква закономерност в размера през година 2 започват да илзизат само големи каракуди по 800 - кило и нагоре даже !
а е имало години по големи от 200-300 грама не е имало .........
и съм се учудвал как не е свършила рибата на Гълъбово

но явно каракудата си хвърля хайвера по 2-3 пъти в годината !
има само някаква закономерност в размера през година 2 започват да илзизат само големи каракуди по 800 - кило и нагоре даже !
а е имало години по големи от 200-300 грама не е имало .........
-
- научил се да хвърля
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
alcora да ти кажа и с моя любим Йовковци е така тази година каракудите буквално изпотрошиха рекордите и в часност мойте лични с парчета от 700 до 1,500 ( виж темата от лятото в търсачката на Йовковци). Заведох един стар рибар от Дряново там и той отначало беше много скиптичен относно размерите на рибите като упорито твърдеше че сигурно аз като по млад рибар не правя разлика между 300гр. и 700гр каракуда камо ли над кило. Като го заведох обаче не само че се убеди но и се наложи доста да притичва с кепчето
. Твърдеше обаче че предни години са излизали до 300 грама тук - таме по някоя до 500. Така че не ме изненадват тия факти вече, риболова на каракуда е наистина за мен много вълнуващ и емоционален, а когато се закачи и някое шаранче или едра платика става още по вълнуващ.