Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

27.01.2008 с.Железница
Модератор: sapuna
27.01.2008 с.Железница
Денят започна със ставане в 6.00 часа.Събрах набързо такъмите и беш да ме няма.Целта беше да открия друго място за скобар,където няма толкоз много народ.След двучасово обикаляне,пробиване на ботуша от едно дърво да му............,и пълно капо реших че не съм Колумб.Към 10.30 пристигане на с.Железница,и къртинката е ясна няма какво да ви я описвам.Но все пак намерих едно местенце точно при кабела.Разпъване на болото закачане на троха и цоп плувката,захранка не хвърлих защото,един колега над мен беше захранил добре и за момента нямаше смисъл.Тройки и трохи се преплитаха във водата за съжаление но това е самата истина ,абе да не дискутираме тази тема.Но да ви кажа че трохата този ден победи.Аз лично хванах 3 броя ,но имаше колеги на отсрещната страна хванаха повече.Като гледах никои не вадеше хубави едри екземпляри,вече ми се струва че са изловени или много исплашени това ще кажете вие по опитните.Друго интересно което мога да ви кажа е че трябва да си носим и пушки.Защо ли ще попитате вие.Защото една патка 1 час плува на около 1.5 метра под мен.Съответно от моя страна тя получи наколко филийки хляб за тази смелост от нейна страна.Има и снимки ако мога да ги кача ще видите за какво иде реч.Това е от мен извинете за правописните грешки и на слука колеги.
eх да можеше всеки ден да съм на риба
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
като те гледам -си под свинарниците
ами да-патки,кокошки,ягнета и прасета има бая-гледат си хората..мани тия пушки-и те душа носят-аз бях там 3 дена преди тебе,отврат време-студ,мраз,дьжд и най гадното-ВЯТЬР,отсреща имаше трима от драскачите с големите тройки,пооплетохме се неколко пьти,на стрьв грам не поиска,фанах един на зелена тройка с черно манисто,пуснах го и си заминах-бая риба скачаше обаче-има я все още явно.хубаво е мястото,ама има дни дето на стрьв не бара,а другото си е кофти работа 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
Коега indalo,поздравления и за твоя улов.Все повече си мисля че тройкаджийте маи маи ще минат от другата страна на закона.Обаче сега идва ред на другото,дали рибите ще се пускат обратно.На тези 2 места се вижда че повечето ловят на стръв.а долу на двата моста / Симитли, Крупник/мисля че, преобладават повече троики това е лично мое мнение.
eх да можеше всеки ден да съм на риба
- indalo
- фен клуб-скобар
От 16те рибки си взехме 6броя. А бяхме двама-законно можеше да вземем поне още 6, но решихме да ги пуснем другите за да има и слука и следващия път
По принцип правя така, даже, и че скобара го приготвям на консерва и за толко малко некой ще каже, че масрафа не си струва. Но вервайте ми струва си. Следващия път пак ще хвана и пак ще си направя мезенце- като си правя по често ко
нсервата, няма да си забравя рецептата
Този ден имаше на реката един местен, който си ловеше за кеф-даже и живарник нямаше. Като хванеше рибка направо във водата- яко ме изкефи, на аз си обичам рибка и си взимам по малко. Е не всеки път, по някой път ги пускам всички-гато ме мързи да ги чистя.
Поздрави и риболовни успехи на всички добросъвестни колеги

нсервата, няма да си забравя рецептата

Този ден имаше на реката един местен, който си ловеше за кеф-даже и живарник нямаше. Като хванеше рибка направо във водата- яко ме изкефи, на аз си обичам рибка и си взимам по малко. Е не всеки път, по някой път ги пускам всички-гато ме мързи да ги чистя.

Поздрави и риболовни успехи на всички добросъвестни колеги
- indalo
- фен клуб-скобар
Ето тук съм я написалАмАтЬоРа написа:То всеки си е взимал по някоя рибка не можем да си кривим душите.Аз пък съм пробвал кюфтета от скобар,трябва да ви кажа че,бяха много вкусни.Може да споделиш твоята рецепта за мезето.

http://forum.nariba.com/viewtopic12184.html