Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Предложение за нов подфорум
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Предложение за нов подфорум
Имам предложение за подфорум ВОБЛЕРИ.Мисля че ще е много добре да се направи такъв подфорум на който да се пускат теми за всеки един модел,параметрите -цвят,газене,работещ-неработещ и какво лови най-добре.Да се пише само и по темата за определения модел и всеки който го е ползувал да каже какво мисли и дали е доволен от него.Така ще дадем възможност на всеки от колегите които сега започватвъзможност да не си харчат парите за боклуци който само да им пълнят кутийте и да хващат ръжда а не риби.Кажете си мненията по това предложение.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- krokibg
- учете се от него
Нописал съм ВОБЛЕРИ,защото ще се пише само и за воблерите,модел по модел.Със снимка и точното наименование на модела.Някой ще каже че може и сега да се пускат теми за отделни воблери,и също така че са много и т.н,но аз мисля че така човек като влезне на подфорума,ще отиде направо на модела който го интересува и няма постоянно да слагат снимки навсякъде и да питат дали някой знае за този воблер нещо или не.
Плимерно :Salmo - Warriorcrank - за главието на темата,вътре в темата за начало -снимка,различните размери,цветовете и какво лови този модел най-добре.Мога да направя нещо като показно във разни
Плимерно :Salmo - Warriorcrank - за главието на темата,вътре в темата за начало -снимка,различните размери,цветовете и какво лови този модел най-добре.Мога да направя нещо като показно във разни

- чпс
- ще става разбирач
Може би трябва да има подфорум "Изкуствени примамки" с поне 6 раздела :
1) воблери (миноу, кранк, ратлинг, джърк, попер, глисер, балансьор и др.)
2) блесни (въртящи, клатещи, отвесни, кастмастери и др.)
3) мормишки
4) други твърди примамки (например спинербайт, базбайт, девон и др.)
5) силикони (вибротайл, туистер, изкуствени червеи и др.)
6) други меки примамки (дунапрени, стримери и др.)
Освен мнения за различните модели и фирми, по интересен би бил споделения опит за успешния вид анимация на съответната примамка - какви движения извършва във водата за да предизвика атака от хищника и как спинингиста постига това.
1) воблери (миноу, кранк, ратлинг, джърк, попер, глисер, балансьор и др.)
2) блесни (въртящи, клатещи, отвесни, кастмастери и др.)
3) мормишки
4) други твърди примамки (например спинербайт, базбайт, девон и др.)
5) силикони (вибротайл, туистер, изкуствени червеи и др.)
6) други меки примамки (дунапрени, стримери и др.)
Освен мнения за различните модели и фирми, по интересен би бил споделения опит за успешния вид анимация на съответната примамка - какви движения извършва във водата за да предизвика атака от хищника и как спинингиста постига това.
Последно промяна от чпс на Вто Яну 29, 2008 1:53 pm, променено общо 4 пъти.
- krokibg
- учете се от него
ЧПС,това също е идея и то много добра.Много и полезни неща могат да се напишат за всички тези примамки.
2) Подфорум "Изкуствени примамки" с поне 7 раздела :
2.1) воблери
2.2) блесни
2.3) мормишки
2.4) други твърди примамки
2.5) силикони
2.6) дунапрени
2.7 други меки примамки[/quote]
Павката и СИЕ,могат много да направят,защото са на ти със блесни и воблери и не само те.Трябва да се следи и трие по честичко,разни ненужни писаници във този под форум и да оставят само информация която ще е от полза.
2) Подфорум "Изкуствени примамки" с поне 7 раздела :
2.1) воблери
2.2) блесни
2.3) мормишки
2.4) други твърди примамки
2.5) силикони
2.6) дунапрени
2.7 други меки примамки[/quote]
Павката и СИЕ,могат много да направят,защото са на ти със блесни и воблери и не само те.Трябва да се следи и трие по честичко,разни ненужни писаници във този под форум и да оставят само информация която ще е от полза.
- чпс
- ще става разбирач
Кроки, имам малка корекция на предложението (което всъщност е на Поборников) - виж по-горе
Дунапрена не е толкова разпространен в bg и за начало може да е в раздел "други меки примамки"
Модовете да вземат решение :
дали
да се използват съществуващите подфоруми "Спинингов риболов" и "Риболовни такъми" и .. ола меса, както казват южните комшии;
или
да има нов подфорум профилиран с поне 6 различни раздела, в които - да се надяваме - като отвориш воблери - ще четеш и пишеш само за воблери, като отвориш силикони - ще намериш инфо само за силикони.
Пак да повторя - по-интересен би бил споделения опит за успешния вид анимация на съответната примамка - какви движения извършва във водата за да предизвика атака от хищника и как спинингиста постига това.
Досега в този форум Кърцата веднаж е обяснявал какво става с неговите воблери като вдигне върха на спининга и как се държат те при ниско спуснат връх. Павел Иванов, Sampo, Поборников, Кроки, Ивака, Stefko, Sestrata, Мунчо и разбира се docenta също имат доста обстоятелствени описания в тази насока. Може да има и друг споделен опит за анимацията на изкуствените примамки, но изглежда аз не съм успял да го открия досега.
Ако имаше такъв специализиран и профилиран подфорум - щях да търся първо там !
Дунапрена не е толкова разпространен в bg и за начало може да е в раздел "други меки примамки"
Модовете да вземат решение :
дали
да се използват съществуващите подфоруми "Спинингов риболов" и "Риболовни такъми" и .. ола меса, както казват южните комшии;
или
да има нов подфорум профилиран с поне 6 различни раздела, в които - да се надяваме - като отвориш воблери - ще четеш и пишеш само за воблери, като отвориш силикони - ще намериш инфо само за силикони.
Пак да повторя - по-интересен би бил споделения опит за успешния вид анимация на съответната примамка - какви движения извършва във водата за да предизвика атака от хищника и как спинингиста постига това.
Досега в този форум Кърцата веднаж е обяснявал какво става с неговите воблери като вдигне върха на спининга и как се държат те при ниско спуснат връх. Павел Иванов, Sampo, Поборников, Кроки, Ивака, Stefko, Sestrata, Мунчо и разбира се docenta също имат доста обстоятелствени описания в тази насока. Може да има и друг споделен опит за анимацията на изкуствените примамки, но изглежда аз не съм успял да го открия досега.
Ако имаше такъв специализиран и профилиран подфорум - щях да търся първо там !
Последно промяна от чпс на Вто Яну 29, 2008 4:41 pm, променено общо 2 пъти.
- krokibg
- учете се от него
Идеята е да имат възможност младите и нови колеги лесно и точно да се ориентират във тази материя и да си купуват само затвърдени и уловисти примамки,като воблери и т.н.Да знае аджеба този воблер който си купува за какво риба да го ползува и колко е уловист.Всеки да си направи сметката кой и по колко може да си позволи да има и дали ще си хване рибата на живота.Ако го разводним,ще стане мазало.Затова трябва Модовете да преценят как точно да се направи и ще са доволни всички.Дори и тези които мислят че знаят много,ще понаучат и нещо друго за което не са знаели.Сапуна даде насоката от къде да се свалят филмите за риболов и там има хфилми за всички видове риболови и руски и английски филми.Може всеки да си ги свали и да си погледа и научи различните видове водене за всякакви изкуственни примамки.Също така,немисля че може много добре със писане да се опише как и какво точно да се прави за правилвото водене на тези примамки и е хубаво човек да го види,да пробва сам и да се тренира.Воденето се учи,но да си купиш работещ и уловист воблер няма как да го направиш ако някой колега не ти каже или покаже модела.Със здраве и даваите още мнения !!!
- barutchiata ©
- Администратор
Пичове има такава тема и то Важна.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Многото подфоруми не помагат а объркват.Например сега ако направиме подфоруми за всяка една риба ще стане страшно.Няма нужда от подфоруми с по 20-30 теми.По-добре е в Риболовни тъкъми или спинингов риболов да се направят няколко важни теми и да се пише нагледно и конккретно по темите, и по често да се трият безмислените постове от рода на -и аз имам такова нещо ама не съм го пробвал или ей това е мноо яко.Иначе идеята ми харесва само трябва да я развиеме в правилната посока.Също не е лошо да вземат да се обединят подфоруми за рибите и да са два : хищници и мирни риби.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Многото подфоруми не помагат а объркват.Например сега ако направиме подфоруми за всяка една риба ще стане страшно.Няма нужда от подфоруми с по 20-30 теми.По-добре е в Риболовни тъкъми или спинингов риболов да се направят няколко важни теми и да се пише нагледно и конккретно по темите, и по често да се трият безмислените постове от рода на -и аз имам такова нещо ама не съм го пробвал или ей това е мноо яко.Иначе идеята ми харесва само трябва да я развиеме в правилната посока.Също не е лошо да вземат да се обединят подфоруми за рибите и да са два : хищници и мирни риби.
- krokibg
- учете се от него
Вярно е че стават много,но ще е по лесно да влизат направо примерно Изкуственни примамки и после важна тема -Воблери,блесни и т.н.Но вие си знаете.Мисля че не е лошо да има подфорум за искуственните примамки,по нагледно и лесно за намиране от млади и не толкова знаещи колеги !!!
- krokibg
- учете се от него
Верно че има такава "ВАЖНА ТЕМА" воблери,но я погледнете какъв миш-маш е във нея.Всеки си пита и пише каквото си иска.Идеята ми е съвсем друга.Като се снима един воблер,да се опише всичко акуратно за него и да каже всеки след това,дали е хванал нещо на него и какво.За да знае човек като си го купи,каква риба да очаква да улови.Аиде погледнете важната тема за воблерите и кажете,има ли повече от 15 % нагледно описание поне на един воблер.Някякви питания,половинчати обяснения и това е.Нека се направи такъв под-Форум,ще кача първите воблери с които сме ловили Сомове на поразия и тогава ще разберете за какво става въпрос и каква е идеята.Решава начинаещ да започне спинингов риболов,отваря си подфорума и веднага на първия воблер разбира дали да сиго купи и какво да очаква от него.Но,както и да е,гледам че няма много ентусиазирани колеги и явно миш-маша ги устройва.Е това е,ако някой сметне че не съм прав,нека го саже.И тук нестава въпрос да се правят сто подфорума а само един,който ще е от голяма полза - уверявам ви !!!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.