Захранване с бели червеи става само чрез хвърляне след

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Захранване с бели червеи става само чрез хвърляне след

Мнение от maycal »

умесването им с глина, използване на лепило , или я има и практиката да се хвърлят само червеи (как?- с прашка??) ?
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

Мисля че с лепило е най-добре,а иначе в затворен водоем може и с прашка!
С глина няма да е добре (според мен).Няма да могат да се измъкнат от топката...или трябва да се сложи съвсем малко!
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Наскоро гледах в едно магазинче на шимано фидер плувка. Към самата плувка беше прикрепена кутийка в която се слагат червеите и имаше дупки през които да падат под плувката около линията надоло. Малко тежичка ми се видя но иначе беше пипната, а и като идея ми се видя доста хитро.
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

nasco2 написа:Наскоро гледах в едно магазинче на шимано фидер плувка. Към самата плувка беше прикрепена кутийка в която се слагат червеите и имаше дупки през които да падат под плувката около линията надоло. Малко тежичка ми се видя но иначе беше пипната, а и като идея ми се видя доста хитро.
дядковците в Италия ловиха мряна с това чудо на плувка и имаха доста сериозен успех.Аз лично мряната си я ловя на топче по дъното .Там обаче ловят само на плувка по състезания .Ние специално си имахме едно местенце дето си го захранвахме вечер през 2 -3 дни ,че като идехме за риба капо не оставахме.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
STOHATA
новобранец
новобранец

Мнение от STOHATA »

Според мен най-добре става с лепило, тъй като и подаването им е по-лесно и точно отколкото с прашка.Тази идея с фидер плувката изглежда доста интересна, колега nasco2 кажи повече за тази плувка.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

С прашка рибата се качва горе и риболова става по труден.По добрия вариант е с лепило или направо в захранката .Така по бързо ще стигне до дъното,когато рибата е ''гъста''.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

STOHATA написа: колега nasco2 кажи повече за тази плувка.

Какво поече да кажа хареса ми не съм я тествал но съм убеден, че ще работи, просто е направена доста хитро, може би няма да е супер чуствителна. Струва 6 лева. Купих я в София в ляво от главният вход на склада в илиянци има едно базарче като влезнеш в него на около 30 метра от ляво има магазинче на шимано. Това е, друго не мога да кажа.
STOHATA
новобранец
новобранец

Мнение от STOHATA »

Благодаря ти за отговора, при първа възможност ще го посетя този магазин.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За река ако ще храниш с тях е добре да се ползва и бяла мозайка,всичко се готви с лепило,може и с глина и подхранка,ако искаш по-бавно да ти се размиват топките червеите трябва да са умъртвени с топла вода или замразени.А за стояща вода се стрелят с прашка,ако ловиш на по-голяма дистанция объркани в подхранка.Имай и друго напредвид,като стреляш червеи постоянно идва момент когато рибата се вдига горе.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

:) Благодаря на всички за изчерпателната информация!
Утре ще се поинтересувам за лепило и дали продават ластици, защото ми попадна една стара прашка, ако не продават, ще си купя нова.

А, иначе, по повод на специалната плувка от Илиенци: там има един съвсем малък магазин, който се намира като се влезе през централния вход, върви се направо и се стига да голямото хале, не се влиза в него, а се завива наляво и се върви около 30-тина метра и се стига до малкия риб. магазин, който е до часовниците на ъгъла.Друг магазин в Илиянци се намира след още 20-30 метра след вече споменатия.Той е ,май, фирмен магазин на макари "Мастер" и Уиш (?), може би и на "Глобе"? Трети магазин има в самото хале, той имаше филиал и под едни колони в началото, но последния път не го видях (филиала). Освен фирмен магазин на "Шимано" да е този, който е до часовниците?
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Този за които ти казвам е извън илиянци като застанеш с лице пред входа тръгваш на ляво и след това първият базар дясно.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

nasco2 написа:Този за които ти казвам е извън илиянци като застанеш с лице пред входа тръгваш на ляво и след това първият базар дясно.
Насе нали затова говориме? :wink:
Изображение
и аз мисля че ще е резултатна..... 8)
мисля че захранка за фидер и бял червей ще е много добра комбинация при нея!!!
А какво ще кажеш за това:разтояние плувка-стръв не повече от1,5-2м.,рехава захранка която да прави облак и да събира дребните рибки а на куката рибка... :wink: :idea:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Тази плувка съм виждал да я ползват в Италия за риболов на пъстърва.Преди7-8 год. си купих същата на колмик от Камелия-вносител на Шимано,а и мисля,че въпросният магазин е нейния.10гр за друга риба малко ще е тежичка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Тази плувка и на мен ми се вижда доста неприложима в наши условия ,още повече че тя ще е ефикасна най-вече в "уклейската" зона , 1-2 метра под повърхноста . За захранване с "бял" под повърхноста и да не пада на дъното , или да пада безкрайно дълго, има друг номер-белия се прави "плаващ" :D
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колеги все пак това си е ваглер,а при ваглера как се захранва?-с прашка или с топки...е кажете ми по точно ли ще се поднесе захранката с прашка или като целиш с топки около ваглера отколкото ако се ползва тази технология? :wink: ........
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”