язовир Стамболийски

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
amatjora
новобранец
новобранец

язовир Стамболийски

Мнение от amatjora »

За тези които не знаят къде се намира язовира, уточнявам местоположение: близо до гр. Севлиево, обл.Габрово.
Събира водите на р. Росица и притока и р.Видима, което предполага доста чиста вода и разнообразни видове риба. Стената на язовира се намира някъде на около 20 - 22 км в северна посока. За съжаление, никога не съм ходил до там. Началото му е на 2-3 км. от гр.Севлиево.
Именно за там потеглихме сутринта на 12.06.
Както на повечето водоеми и там нивото на водата беше доста високо. Трудно си намерихме места и поради факта, че доста хора ни бяха изпреварили и заели удобните позиции.(бяхме там около 6.00ч.).
Веднага разпънахме дънните въдици и ги заметнахме. След 5-10 мин. удариха първите каракуди. Размерите им не бяха особено респектиращи 200 - 300 гр., но при тоталното обезрибяване на повечето водоеми бяха повече от добри. Епизодичо се отчиташе изваждане на по - големи риби - 500 - 600./явно има и доста добри екз. - съдя от едно скъсване след кратка борба/. В последствие се оказа, че до брега се ловят риби със същия размер и постепенно дъната бяха прибрани. Лових основно с 5 м. директен телескоп, като хвърлих и една въдица на плувка на около 10 - 15 м. разстояние. Освен каракуди се обадиха и доста добри червеноперки и няколко костурчета. До 10.30 ч. бях хванал около 3- 4 кг. риба: 15-20 бр. каракуда;10-15 бр. червеноперка; 4 бр. костур. Има доста уклей, но не сме ловили поради добрата активност на другата риба.
Интересно е да се отбележи, че захранването не влияе добре на този язовир. Преди да захраним мястото рибата кълвеше доста по - активно. Спад в активността се наблюдаваше и при всяко следващо подаване на захранка. За стръв използвахме бял и торен червей, жито.
Определено хит се оказа торния червей.
Интересно е, че имаше доста колеги с лодки, ловящи около потопени дървета и шубраци. Не знам дали са хващали нещо, но съм чувал доста добри отзиви от предишни години за риболов на бяла риба, клен и костур.

Дано информацията да ви бъде полезна :idea: . Наслука :!:
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Мерси за инфоно Аматьор :D ,
мисля че определено е бил един доста успешен излет :D ,за което те поздравявам :D
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

ще бъде добре и аз да го изтествам този Стамболийски. Поздравления
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”