Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

МОНТАЖ ЗА СОМ
Модератор: sapuna
-
- новобранец
МОНТАЖ ЗА СОМ
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ.АЗ СЪМ НОВ В ТОЗИ САЙТ И ОТ СКОРО СЕ ЗАПАЛИХ ПО СОМА.БИХТЕ ЛИ КАЧИЛИ СНИМКИ НА МОНТАЖИ ЗА СОМ АКО МОЖЕ
.предварително БЛАГОДАРЯ

-
- новобранец
- maycal
- ще става разбирач
Re: МОНТАЖ ЗА СОМ
georgi_irkata написа:ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ.АЗ СЪМ НОВ В ТОЗИ САЙТ И ОТ СКОРО СЕ ЗАПАЛИХ ПО СОМА.БИХТЕ ЛИ КАЧИЛИ СНИМКИ НА МОНТАЖИ ЗА СОМ АКО МОЖЕ.предварително БЛАГОДАРЯ
![]()

-
- новобранец
-
- новобранец
Аз умряла стръв не слагам.Ти как го ловиш сома!?На дъно ли?Ако е така поясни.Същия монтаж може да се направи без куката да се забива в рибата.Като на косъм.Пускали сме монтаж и без кука.Само да видим % съотношение на кълванетата.Определено усеща куката.За да получиш удолетворителен за теб отговор-поясни какво искаш да правиш.Вече ми се струва ,че си правиш бъзик.

-
- новобранец
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На дъно ползвам този монтаж.
Корда 0,45 и нагоре, твърда.
Посока от въдицата към куката.
корда, олово(голямо , плоско), вирбел(здрав без карабинка), повод около 1 метър, кука 2/3 нули и нагоре .Избягвам куките с този малък ъгъл на извивката.
Това за река
За язовир същото само , че се нанася с лодка и е хубаво да се сложи голяма тапа да стой над дъното целия монтаж, ако не го носи вятъра
Корда 0,45 и нагоре, твърда.
Посока от въдицата към куката.
корда, олово(голямо , плоско), вирбел(здрав без карабинка), повод около 1 метър, кука 2/3 нули и нагоре .Избягвам куките с този малък ъгъл на извивката.
Това за река
За язовир същото само , че се нанася с лодка и е хубаво да се сложи голяма тапа да стой над дъното целия монтаж, ако не го носи вятъра
-
- новобранец
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ivak написа:На дъно ползвам този монтаж.
От въдицата към края
корда, олово(голямо , плоско), вирбел(здрав без карабинка), повод около 1 метър, кука 2/3 нули и нагоре .
Нанизваш оловото и връзваш възела на вирбела(не позвам стопер за оловото, възела е достатъчно голям), след това връзваш повода за вирбела и за него куката
Ивчо, този момък май ви разиграва театър.

sapuna1971 написа:Май обърка никовете нещо!
Не ни вземай за балъци!
Считай се за предупреден!
Код за потвърждение: Избери целия код
IP адрес за това мнение 78.108.243.24 [ 22 Мнения ] Потребители, писали от този IP адрес georgi_gopata [ 22 Мнения ] georgi_irkata [ 15 Мнения ]
Re: МОНТАЖ ЗА СОМ
тои е новобранка и затова не му е ясно и неможе да си го представи но сега мисля че е разбрал