Обиколката на разочарованието

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Обиколката на разочарованието

Мнение от sapuna »

03.02.2008-прекрасно слънчево утро,обещаващо още по хубав ден.Бях планувал риболова още вчера,след като,взех че си купих и аз накрая една директна 6-тица.Компанията приятна.Бирата,мезетата и стръвта на лице и газ.Реших да направя обходен маршрут-р.Веселина,Росненска,Джулюнска и да се прибера покрай Янтра.
Ако щете ми вярвайте,но два часа не можах да намеря свободно местенце да разпъна.Накрая се установих до чешмата преди Джулюница.Снежна вода,лекичко замътена,но нивото добро.

Изображение
Изображение
Изображение

За два часа и половина излязоха няколко едри уклея и кефалчета.Скобар и морунаж все едно,че никога не е имало в тази река.Бомбърчето,което даде резултат преди няколко дни обходи двата вира и се прибра на топло в кутията.Бях решил да не сменям мястото,но колегата го насви зъб и ща не ща си тръгнахме.Докато събирахме багажа колежката от горните храсти реши да заеме нашето място.Красиво,младо момиче,но с идването си и ми развали впечатлението-тежест,повод и тройка.Както и да е!За да го прави тя,значи някой я е научил!Него натъртих мислено и си тръгнахме.
Оставих моя човек,ама то рано още.Едва три след обяд,а аз съм на работа чак довечера.Обратно и на Янтра.На моста на Долна бе такъв панаир,че направо не е истина.Само след секунди разбрах и причината-стотици тройки и извадени кефалчета и каракуди!

Изображение

Ето някои от наглеците: ЦЪК

Ще ми кажете сега-ИАРА,телефони,снимки и т.н.
Не става!В петък докато чаках в горското да си заверявам билета се наслушах на търмъкчийски монтажи,места и успешни излети!Коментираха ги и хората на закона!
Винаги съм казвал,че ако заметна от балкона си и съм в Янтра,но я мразя.Сега я мразя още повече!Кракът ми повече няма да стъпи там!
Това не е просто неуспешен излет!
ТОВА Е КОШМАР!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Явно заразата е тръгнала из цяла България,няма спасение от тия "корморани"но дали това е причината за неуспешни :roll: незнам,и аз днес ходих само на разходчица по нашата рекичка...,помен и от риба,същата работа както и при теб Митак,търмакчиите вадеха по една на час,другите нищо.Ама много се смях като видях на реката един дето си хвърляше рибата зад него и една котка му я измъкваше една по една и се криеше под колата му и сладко си е хапваше :D :D :D естествено че търмачеше :evil:
Последно промяна от Nedeltcho Delev на Нед Фев 03, 2008 5:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

За съжаление си много прав !
Тази гледка става все по-масова и в нея проличава безсилието на закона !
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

sorry Митак ........
не остана !
още месец 2 и ако е дал господ ще подпукаме големите риби :)
поради същата причина почивам през зимата и мразя речния риболов вече !
по реките тройкаджий колкото си искаш ..........
развалят ти настроението от сякаде :(
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

А бе последно време много се заговори за тия земетръси около Стражица,дали нещо не влияе и това макар,че това е за друг раздел но да видим колко ще пишаг днес в "Неуспешни"
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Да ти е честита 6-цата , адашче , ще видиш , че риболова с директен доставя голямо удоволствие , понякога рибата дава такъв "бой" , че чак ти се разтреперват коленете , като на "пубер" след целувка ......
Колкото до "тройкаджийте", има ги навсякъде , лошото е че май вече са повече от нас , даже вчера и ние бяхме на Ряхово , а по едно време дойде един местен и след дежурните общи приказки , накрая каза , "... отивам отсреща да видя дали нещо е направил с парашута колегата !" Така че , с тези хора оправия няма !!!
А за "капото" , не е за първи , няма и да е за последен път , важното е да сме край водата и да се виждаме , да ги е яд душманите ... !
Иначе дето вика , Неделчо , нищо чудно и земетресенията край Стражица да имат "пръст" в капотата , но знае ли човек ...
Пък следващият път , в "Успешни ..." !!!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Брат,важното е,че си бил на природа с въдицата.Хубаво щеше да има и повече риба,но с тези тройкаджии рибата се наплши и неще да взима.Успех следващия път,на бракониерите им го хакай в .........където свариш.Утре и аз ще се капотирам на някой наш язовир.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Тая седмица ще си извадя билета и ако в неделя си свобеден ще те водя на Янтра покрай Търново. Поне знам места където не ходят много хора.
Изображение
malkata marancika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от malkata marancika »

Защо не дойде на Златарица да видиш какво убийство стана днес гол след гол . Същото е било и на Сливовица реката беше кафеникава направо супер. Какво правиш на Янтра аз бях вчера там и бях капо никакво кълване. Сапунче ободисе някой ден дати покажа как се лови кефал
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Митак скоро ще се запишеш и в успешни
А за косачите,майната им още малко им остана и това е само зимата по реките
И аз бях днес за неуспешни,ходих за пъстърва ама нямаше кълване
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Митак ,честита ти "пръчка" :!: :wink: А за останалото от излета ...............какво да ти кажа :evil: Точно по същата причина зимата на Струма не стъпвам :!: :evil: Открих си една тиха ,спокойна рекичка и всеки уйкенд одскачам до нея -основно с цел РАЗПУСКАНЕ.Гарантираното спокойствие е незаменимо изживяване :!: Като съвет по това време на годината видиш ли повечко хора до водоем-просто не се отбивай :idea: Предпочитам нервно-емоционалната си енергия да я насоча на друго място :wink: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”