Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

моля ви, дайте ми съвет
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
моля ви, дайте ми съвет
привет.,от скоро сам във форума.моля за съвет.живея в северна европа/близо до полярниа кръг/.покрай града ми минава средна по размер река и след 10км. се влива в балтика.има от рибите костур,штука,бяла риба,бабушки,распер,дъгова пастърва,къфява пастърва и някък. друга.,змиорки, whitefish риба в северните морета и сладки води.ловял сам бабушки,щтука,костур,распер. аз съм почитател на распера и ви моля за съвет как да го ловя.пробвах не иска на блесни , воблери приема рядко.налита на жива рибка но продалговата тука има някакъв вид такава но не мога да я ловя , не знам как.от бабушките не може да се вреди на куката.рачило нямам,няма специализир. магазини, пък и не сам тарсил много.в българия ловя расперите изцяло на различни видове изкуствени примамки.моля кажете различни идеи за лова му на жива рибка.планувам август месец /целия/да ловувам в българия на любимото си място река марица , град любимец, но по различен начин ште избера место ,ще захраня и ще ловя с директен телескоп най вече.пишете ми идеи за начини на захранване на река, въобще уседнал риболов/нямам много опит с такаъв вид/ , практикувам спининг и перо но чрез търсене на рибата. много благодаря, предварително за отделеното от вас внимание!
-
- ще става разбирач
не сам там. в югозапасната част на страната сам.там е топло.но в момента май не е подходящо за распери
.,кажете някакъв начин за улов на дребна рибка за страв..има ли нешто специално в улова на распер на жива рибка. има голяма успеваемост, но рибката трябва да е малка и продълговата, от такъв вид., и трябва да се преборя с костура, между другото той се лови най лесно на жива малка рибка, не обрашта много внимание на искуств. примамаки, можеби на червей , но не сам пробвал,пролетта ще копам в гората 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тази година открих че распера се лови на дъно и то доста успешно.
Монтажа е както при бялата риба, подвижно олово, дълъг повод, бяла кука, 1-2 номер. Стръв 10-12 см попче(за Дунав).
Особеното беше при засичането, след второто помръдване на звънчето засичане моментално иначе плюе. Ако е в силно течение още с удъра се засича.
Монтажа е както при бялата риба, подвижно олово, дълъг повод, бяла кука, 1-2 номер. Стръв 10-12 см попче(за Дунав).
Особеното беше при засичането, след второто помръдване на звънчето засичане моментално иначе плюе. Ако е в силно течение още с удъра се засича.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Уклея не ми харесва като стръв, и го ползвам рядко. Само едри екземпляри за щука на тапа.
На каракудка, ще удря и бяла и щука и сом, не че и на попче не удряд де
Най-добрата стръв за Дунав си е попчето и то по едрите и светли.
На колегата бих препоръчал бабушка или уклей ако уклея издържи замятането но не много малки около 10 см.
Когато има вятър и е гадно времете взема най-много, атмосферното налягане го натиска към дъното и поради разместването на водата и дърпането на дребосъка навътре , отдолу става мазало от распери
Мята се на ръба на прагове или до резки смени в течението
На каракудка, ще удря и бяла и щука и сом, не че и на попче не удряд де

Най-добрата стръв за Дунав си е попчето и то по едрите и светли.
На колегата бих препоръчал бабушка или уклей ако уклея издържи замятането но не много малки около 10 см.
Когато има вятър и е гадно времете взема най-много, атмосферното налягане го натиска към дъното и поради разместването на водата и дърпането на дребосъка навътре , отдолу става мазало от распери

Мята се на ръба на прагове или до резки смени в течението

- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Само да кажа за попчето като стръв (и всички дънни рибки които се ползват за стръв) - закача се през очите щото иначе ляга на дъното. Така е доста по подвижно и привлекатлено и блуждае малко над дъното. Резултатите са в пъти по-добри.
Колкото до дребните рибки - потърси магазин и си купи бял червей, поне 200гр. мятай на директния периодично и ще ловиш много риби.
Колкото до дребните рибки - потърси магазин и си купи бял червей, поне 200гр. мятай на директния периодично и ще ловиш много риби.
fish friendly