Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Какъв диаметър влакно за разпъване с лодка?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Какъв диаметър влакно за разпъване с лодка?
Здравейте колеги! Искам съвет за добро влакно. Ще разпъвам монтажи
на дистанция 250-300 метра!
на дистанция 250-300 метра!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
едните макари са ми с 0.30 а другите с 0.35 разпъвам обикновенно дистанцията която споменаваш!
до този момент нямам изтървана риба заради тънка корда !ДА заминавали са си доста хубави риби кофти закачени, влизане във водорасли, оплитане и какво ли още не ! но не и от късане !
0.30 или 0.35 зависи само от шпулата на макарата ти дали може да събереш нужните метри
наслука !
до този момент нямам изтървана риба заради тънка корда !ДА заминавали са си доста хубави риби кофти закачени, влизане във водорасли, оплитане и какво ли още не ! но не и от късане !
0.30 или 0.35 зависи само от шпулата на макарата ти дали може да събереш нужните метри

наслука !
-
- и господ не е толокова добър
Използвам 0,40.,но и с по-тънко аванса ми е настроен на едно и също ниво.Дори да използвам плетено пак работя с авансапо един и същи начин.Искаш съвет,но кажи какви макари имаш,ако шпулата събира 0,35 -250м как да ти кажа да сложиш 0,40.Когато чакам по 4-5 дена за да хвана една риба не правя компромис със влакното.
-
Категорични мнения просто са излишни.Има места с много закачки,има места където ловиме са близо до клони,въжета и идр. тогава се налага да ловиме без аванс и 0,35 се къса като конец от големите риби.За нормални условия 0,35 е добър вариант.гуслар написа:Не използвай по дебело от 0,35 ,при новите параметри на влакната това не е необходимо.По добре си вземи качествено
-
- ще става разбирач
Колегата пита каква корда да използва за разпъване ,на 250 -300 метра.Излишно е да казвам, че от такава дистанция можем да извадим риба 10 кг. ,с влакно 0,20 мм. А що се отнася до клоните,то и с 0,60 корда да си ,пак може да скъсаш,пък и за разпъване винаги се търси чисто място.
И падащата звезда е била изгряваща .
-
Колега,на някой водоеми рибата се групира точно до те зи места кито съм описал.И като работиш без аванс е трудно да извадиш и 5кг.Ще дам пример:На Овчарица,топлото езеро,горе на ръкава много често разпъваме на другия бряг до шаварите.Там растоянието е 350м.Ако пуснеш аванса при удър рибата се шмугва в шавара и както казваш няма да те спаси и о,60.А шарана се търси на такива места,където човешкото присъствие е рядкост.Затова е най-добре да се сложи на едната шпула,примерно 0,35 а на другата която събира повече да сложиш 0,40-о,45.Така мисля аз,не искам да налагам на никой моето мнение.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако е и на 250- 300 м отидоха сили поне за няколко разпъванияsapuna1971 написа:Като стиковате черпнята чукнете ми,че и аз да почерпя!
Най накрая се драснаха няколко реда и в този раздел!![]()
Относно влакната-всеки знае себе си!Лично аз нямам в момента 0,35.Накупил съм си само 0,32 и 0,34.При разпъване тежкото влакно ми "тежи"!

а това със стиковането кога ли ще стане

по добре да стиковаме мезетата и пиенето за да не се повтарят

а иначе колко му е да изберем една дата !
та няма да стиковаме национална стреща я

-
- учете се от него
От десетина години ползвам на Колмик , за разпъване и въобще "на дъно" Colmic "POWER" O.30 , НА РОЛКИ ПО 1000М.вълк1 написа:Благодаря за отговорите! Макарите ми са okuma oryx , събират 320м
040. Мисля че 040 е добрия вариянт! Кажете нещо за марки влакна.
http://www.colmic-bg.com/?page=lines&cat=7
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От 0,50 слезнах на 0.45 и на 0,30 точно в зависимост от закачките ползвам профикс и едно измислено но тествано Китаиско влакно за по тънкото. Според мен е по важно, да наблегнеш на поводите. Аз лично ползвам метален или плетен според риболова. За уточнение ще кажа, че и за сом ползвам метален въпреки че сега ще ме оспорят, сомът не прегризвал. На язовир Искър имам толкова прегризани поводи още при кълването а никой не може да ме убеди, че там има толкова щука на примерно двеста метра чисто дъно.