Мнение за FIRE FOX макара

Модератор: sapuna

Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение за FIRE FOX макара

Мнение от koko bau »

Колеги,искам да попитам дали някой
е използвал това /чудо на китайския
технически прогрес/.Честно казано изглежда
доста добре,има много плавен ход
алуминиева шпула и5+1 лагера.И никакви луфтове
като за начало.Обаче няма обозначено предавателно
число.Интересувам се дали става за средно тежък спинингов риболов.Марката и модела са FIRE FOX tf506i,а ето я и нея
Изображение
Изображение

[/img]
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колега това лого много прилича на Мозила-браузера... :)
Щом е нова макарата ще стане за спининг,въпроса е колко време ще издържи???
Само да те питам корпуса пласмасов ли е?
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А и като гледам как реди влакното :? По-добре не я мъчи за спининг :wink: Слагай я на един телескоп за плувка и никви ядове :D По време на примоциите винаги можеш да си намериш що-годе читава спинингова макара за 30 - 40лв. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе,съберете си малко парички и си купете по едно хубаво Шимано и да ви сваршат проблемите.Ще се родите и ще ви е кеф да ловите.Ще търсите и най -малкия повод да отидете за риба само и само да се кефите на хубавата макара.Павка,не се засягай,не искам да те убидя,но 30-40 -50 и това през няколко месеца,започват да скърцат и да цвилят като на баба ми скрина от 25та година и така докато не се качат хората на мерцедес.Има и други марки.Сега има и дайви по евтини и абу гарсия има хубави за спининг,стига сте купували боклуците които са ги внесли за по 8-10 лв и виги продават по 30-40.Доста народ си купиха от форума Шимана -спининги и макари,и я прочети как се кефят и тогава си купувай боклуци по 30-40.Отделяй си мъжки парички помалко - по малко и си вземи нещо квалитетно със доказано има и няма вече да питаш това става ли или нестава.Ако неме послушаш,след два месеца въртене ще купуваш на ново за 30-40 и ще ти остане само скрибуцането в кяр от покупката.Хайде със здраве.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Прав си Krokibg, имам едно Шимано от 15 години и не е трепнало до сега.
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Любо , извъобще не се обиждам , просто предлагам компромис относно финасовата съпоставка спрямо макарата която е пейснал koko bau :wink: Инак в момента продавам и последното си Шимано , за сметка на една друга , според мене доста по-добра марка :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Вместо да ми намигаш,просто кажи с какво ловиш,та да го испробвам и аз.Или искаш само ти да си ловиш със тази придобивка :wink: :wink: :wink: :lol:

П.С Павле,аз обожавам Шимано,но не съм женен за тях.Просто за сега ,говоря за по-квалитетните модели,са най -издръжливи.Иначе си взимам и Кардинали на Абу Гарсия.Така че,нямам нищо против да пробвам и новото ти откритие,па гледай си изкарал една почерпка,ако ме изненадаш :lol: :lol: :lol:

Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:shock: :shock: Я са да видиме - кой е Ролс Ройса на макарите според Павката :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

old fox написа::shock: :shock: Я са да видиме - кой е Ролс Ройса на макарите според Павката :lol:
Адаша вече е писал някъде каква - Daiwa Luvias!
Досега май само един колега от Варна се е похвалил официално с такава, ама може и да греша...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Просто скоро не съм ходил да гледам какво има по магазините,иначе ако съм я видял,щях да я пипна,за да и дам оценка.А пък барна ли я и ми хареса,веднага съм я докопал :lol: Като отида сега да видя какво става по магазините,ще я потърся да вида за какво говорим. :wink:

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Любе по-принцип няма как да я пипнеш по наще магазини таз Дайбичка , особенно новият модел който вчера си го напазарувах , ама това за УЛ та не ти и трябва предполагам такава с капацитет 100м/0.15мм монофил :wink: Инак по-универсална и малце по-евтина Дайва от която съм много доволен е Дайва Сол . Ползвам я от няколко години и да ти кажа в ценовият и клас просто няма такава макара ! За разлика от еквивалента и при Шимано ( Туин Пауър ) , Дайбъта не се нуждае от почистване , смазване и какви ли не допълнителни глюпости ! Няма проблеми с вода , пясък и т.н. Настъпвал съм я в тинята , след това с малце заплакване в гьола та да се не цапам продължава да си работи безотказно докато Шиманото трябва да се подсуши , изчисти , смаже , след такава случка щот не ще да арбайтен . Механизма на Дайвите е максимално опростен и съпоставен с мега фрашканите със частички Шимана ......... Демек ако искаш мързелива от гледна точка на подръжка макара , перфектно изработена , и практически вечна то избора е Дайва ! Обаче и тука е в силата правилото за евтините модели :? Преди години се бях отвратил от Дайвите благодарение на два от евтините им модели ама кат смених класа свичко си дойде на място :D Кофтито е че в БГ модели на Дайва за по 100 долара се продават за почти 500лв. а отгоре на това и ги няма :?
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колеги вие много се отпеснахте от темата....
Колега koko bau гледам че си от София,вземи 50лв. и отскочи до Битака(орландовци) отиди към 10:00.Ще се учудиш какви неща ще можеш да си на напазаруваш от там за тея пари...има и нови има и 2-ра употреба неща,миналата седмица минах да разгледам и колкото да не е без хич си взех една макара 2-ра ръка:Дам Куик за 5лв. .......
та ако колега нямаш възможност да дадеш много пари за такъми по добре отиди разгледай.
ето я:
Изображение Изображение
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,чакам скоро един приятел да си дойде от Канада,и около 14-15 този месец ще се домъкне през германия и ще ми донесе няколко макари Шимано,един мултипликатор на Абу Гарсия и още някакви работи,но нали са подарък,та непитах за моделите.Като дойдат,ще ги снимам веднага и ще ги кача да ги видиш.Със тези мултипликатори гледах че ловят непрекъснато разни Басове и други големи риби и се надявам да и свикна и тази година да си връткам по Марица със нея воблерите,когато тръгне сома.Аз да ти кажа,това със тинята и смаските несъм забелязал да имат Шиманата такива проблеми и не ги пазя нито от пясъци нито от вода.В интерес на истината,си ползувам квалитетни смазки и когато зъвэрша сезона,разглобявам,измивам и задължително си ги зареждам със нова смазка за следващата пролет и т.н.Имам Шимана по на две -три години,които не са мръднали изобщо и незнам другите как процедират и какво правят,но моите си работят перфектно.Както казах,имам и дайви -2бр и Кардинал на Абу Гарсия 2бр.Те също си искат смазване и процедурата е същата със тях.Искам да ти напомня,че Вие ловите пъстървички и кленчета а пък ние ловиме изключително и само Сом.Съпоставка на размерите на примамките които Вие ползевате със нашите няма да правим и мисля че и тези макари които ползуваме за това сме задължени да ги смазваме преди всеки сезон ако искаме да ги ползуваме отново.Рибите са от 1 кг до 45 кг,които сме вадили и място за съпоставка и на тях няма.Та мисълта ми е да ги вземеш в предвит тези доводи.Нека се видим тази пролет,и ще си говорим на дълго и на широко за всичко.Ще си видим такъмите,и ще си хортуваме за макари и пръчки/спининги/ по на ракия две около лагерния огън на срещата и да не забравиш и приятелчето ти,защото съм ви приготвил кътче със пясък,кофички,лопатки и няколко бебирони със огнена течност.Ако трябва и по една дойка ще намерим с големи млекоцентрали :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:

Вива Шимано :shock: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Никви ядове , ще се пробвам барем един от дните на срещата да дотропам ама онуй Габровчето е трудно и съ назландисва га требва да оди извън Габрово :lol:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Аз съм напълно съгласен, че Дайвите имат несравнимо по-просто устройство от Шимано - казвам го от собствен(измъчен) опит! Шиманото има близо два пъти повече части, като значителна част от тях са микроскопично малки. Това ни най-малко не е преувеличено. Например като разглобих скобата на Шимано Биомастер 1000СР, се удивих от размерите на част от детайлите. Има пружинки, чиито диаметър е съпоставим с този на карфичка, а няколко други бъзикни са по-дребни от главичка на топлийка. Зъбните колелета са по-тънки и с по-фино назъбване от тези на Дайва. По тзи причина, луфтовете на Шимано са по-малки, но пък зъбните колелета се износват по-лесно и са по-уязвими на повреди. Дайвите имат значителни луфтове, но те не прогресират, а са технологични. При Шимано е по-сложен и възела за повдигане на шпулата. Разбира се, с това не искам да кажа, че тези макари са боклуци, дори напротив - марката е велика, но аз сигурно вече няма да си купя от нея...
Павел Иванов написа:...За разлика от еквивалента и при Шимано ( Туин Пауър ) , Дайбъта не се нуждае от почистване , смазване и какви ли не допълнителни глюпости ! Няма проблеми с вода , пясък и т.н...
Ах, тук мога само да кажа: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”