Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

моля за съвет??
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- demorock
- ще става разбирач
моля за съвет??
какви въдици се използват за малки блесни имам предвид 1,2 номер.Бихте ли ми препорачали нещо?Мерси предварително!
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
http://orozov.com/rods_in.php?id=1&rid= ... e=1&tip=26 тва за мене става ма с по малката акция 5-10 грама
-
- ще става разбирач
Зависи от конкретната ситуация,и от рибата която ще ловиш.По принцип за чисти брегове ,се използва блеснарка 2,70 .За река и от лодка по къси от 1,30 до 2,40.Някой използват и по дълги .всичко е въпрос на практика. Ето една добра пръчка-''Пауър х '' на Филстар 2.70 , акция-30-60 гр.
И падащата звезда е била изгряваща .
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Така, за да говорим за пръчка за малки блеснички, трябва да си дадем сметка, че тяхната маса за размер 1 - 2 е някъде до 2,5 - 3,5 гр. А това значи, че за да можем да усетим играта на примамките и да ги замятаме на прилична дистанция, трябва и пръчката ни да е със съответна акция. Оптимално и нормално е, тя да бъде някъде в границите 2-12, 3 - 15 или 5 - 15 гр. и по възможност да се приближава до действителната. Колкото до дължината, някои хора не подозират, че съществува зависимост между акцията на пръчката и нейната дължина. Обикновено пръчка с малка акция и голяма дължина става лигава, понякога направо до уродливост(много важно е да се прави разлика между понятията "мека" и "лигава"). Такава например, със сигурност би била пръчка, дълга 3,0 м и с акция до 10-12 гр. Няма нужда да коментираме предложенията за въдици с акции 30-60, която може да е подходяща за дъно, но за риболов на лек спининг е абсолютно безполезна.
Според мен, разумната дължина за подобни примамки е в диапазона 1,80 - 2,30 м.
Според мен, разумната дължина за подобни примамки е в диапазона 1,80 - 2,30 м.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;