Странна риба

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Странна риба

Мнение от Николай Неделков »

Ами вчера ми беше първия улов за 2008-ма . След капото миналата седмица вчера реших да ходя на Лобош за бабки , ама разбрах че още имало лед на понтоните и се отказах . За това в 7 сутринта с баща ми потеглихме за Арката. Първа спирка - моста преди с.Поцърненци , точно под свинанрниците

Изображение

След 1 час ПЪЛНО КАПО , дори и след доста солидна захранка , решихме да отидеме до Беланица да видиме какво е положението по другите канали. Но уви - и там същото , 1 час на спининг , смених 6-7 примамки - дори нямаше удар , баща ми на плувка същото , едни пичове до нас на тапи за щука - същата работа . Просто отчайващо . Изведнъж се сетихме че от там където извира Арката водата е топла и беш на там. Стигнахме и питахме тук там , защото не бяхме ходили никога до сега и ни упътиха , но за жалост бяхме с мойта кола не с тая на баща ми и през коловозите от тракторите които чистят в момента коритото на реката не ставаше да минем :cry: Решихме да се връщаме на Перник и да ходим на някой от утайниците , но докато минавахме през същото село Раковец видяхме от къде точно извира Арката и решихме да слезнеме да видим какво е положението , а то беше следното:

Изображение

Малко по надолу имаше доста по-широко място но за жалост УНИКАЛНО БИСТРО и дълбоко около 20см а имаше доста добри кленове които се виждаха но както тръгнех да отида по-близко до брега бягаха към шавара от другата страна и за това застанахме на горепосоченото място. Хвърлих и последва удар - изтърван . След малко извадих това:

Изображение

От начало го оприличих на малка бабушка и го пуснах , но след като и следващите бяха такива реших да ги задържа. Аз ги оприличавам на кръстоска между кубинка и червеноперка , но може и да бъркам , оставям на вас да прецените каква е тая риба.Един местен ги нарече с доста странно име , което не запомних , но както и да е. Важното беше че си направих доста добър излет, не си бях в къщи , а сред природата, ходих на непознато до сега място , сефтосах риболовния билет , а и не бях КАПО 8) И на всичкото от горе имах мезе за бирата на финала на Африканските нации , който преди малко свърши :lol:

Това е целия улов:

Изображение

25 "СТРАННИ РИБИ" и 1 червеноперка . Поздрави
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от asenovpk »

Ники Аз на тия им викам Пупавци ! :lol:
Изображение Chelsea
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

asenovpk написа:Ники Аз на тия им викам Пупавци ! :lol:

ААААААААААААААААА и оня стар мискин от Раковец така им каза :lol:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Преди години мястото дета извира топлата вода в Раковец беше къде по -голямо ,местните му викаха май "окното" и имаше доста риба.И рекичката беше с подмоли,докато не и направиха корекция някой умници.Имаше една помпена след извора ,там беше и по дълбоко ,но беше :!: Не съм сигурен обаче,дали това е извора на Арката или топлата вода от "топлико" се влива в нея.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Точно това е извора и водата беше наистина топла , ако ми влезнеш в галерията и увеличиш снимката ще видиш балбукащите балони във водата :wink: А иначе при фабриката са го били доста добре изчистили и в момента имало доста риба и не само от тия "странните" дето аз ги хванах. Ама както вече написах с колата неможах да стигна до там , а не исках да я оставям на гарата ( на около 700-800 м е от канала ) :(
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Ники и аз така мислех на времето.При ленената фабрика си е Арката и са го чистили ,като чистиха цялата река може би,но скоро не съм ходил там.Водата от" топлико" е много малко ,тя се влива в нея,не си спомням точно къде беше ,но е в района.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 1%82%D0%B0
Иначе евала за излета ,начесал си крастата рибарска след тази зимна пауза :D А в топлата вода се получават всякакви кръстоски.
Последно промяна от MITKO70 на Нед Фев 10, 2008 10:46 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Много добър първи излет!При всеки следващ уловът ти да расте в аритметична прогресия :wink: :smt023
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Митак може и така да е , аз просто пиша казаното от местните :? А и факт е че водата беше хладка, а не студена и същата тая бара на която лових малко по надолу става голям и широк канал ... АРКАТА :roll:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Така е,сега се сещам ,пътя от Кондофрей към Долни Раковец пресича Арката/има голям мост/която идва от горе.И някъде след моста посока фабриката ,се влива топлата вода.Като тръгне щуката ,може да я пробваме някой ден в района :wink:
Изображение
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

А за Стефаново има ли нещо ново - чух, че от 01.01. тая година са им били шута на всички арендаджии :lol: :butthead: :smt041
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

nikejo , не губи кураж , всеки момент рибата ще тръгне по арката , виж същото място на снимката от 22.02.2007 /сряда/ :roll: :!: , а тогава вече даваше хубави перки :smt023
Изображение
На платено не одим !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И все пак,каква е тази рибка?
На мен ми прилича на пръскач!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
РАДО от РУСЕ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Странна риба

Мнение от РАДО от РУСЕ »

Сапуна е прав [пръскач e]
И ловец съм и Рибар.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: Странна риба

Мнение от Mitak »

определено не е пръскач.... пръскача е по-плосък станично сплескан...имат и характерна черна черта която е разположена в средата и от двете страни.....
Изображение
Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re:

Мнение от asenovpk »

sampo написа:nikejo , не губи кураж , всеки момент рибата ще тръгне по арката , виж същото място на снимката от 22.02.2007 /сряда/ :roll: :!: , а тогава вече даваше хубави перки :smt023
Изображение
кфо стана с тая арка трагна ли нещо там :(
Изображение Chelsea
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”