Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Коя от двете и защо?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- stoianoff
- научил се да хвърля
Коя от двете и защо?
Tica Standard или Tica Signal? Коя от 2-те бихте избрали и защо?
Srandarta e с акция 3-30, а Signala 2-25. Риболова, който смятам да практикувам е по долното течение на р.Искър. Знаете какво се лови там - скобар, морунаш, платика, маздруга, разни каракуди, не на последно място и основно през есента мряна! и т.н. Теглото обикновено е до 1 кг. Разстоянието е до 20, в редки случаи и до 25-30 м.
Давам си сметка, че удоволствието да закачиш риба с по малката акция е много по-голямо, отколкото с по-голямата. Но и по здравата пръчка има множество предимства.
Нека, тези от вас които познават тези болонези изкажат свое мнение, за което им благодаря. Не споменавам умишлено дължина, защото тук ще стане една говорилня... Приемете, че е 5-6 метрова въдица.
Srandarta e с акция 3-30, а Signala 2-25. Риболова, който смятам да практикувам е по долното течение на р.Искър. Знаете какво се лови там - скобар, морунаш, платика, маздруга, разни каракуди, не на последно място и основно през есента мряна! и т.н. Теглото обикновено е до 1 кг. Разстоянието е до 20, в редки случаи и до 25-30 м.
Давам си сметка, че удоволствието да закачиш риба с по малката акция е много по-голямо, отколкото с по-голямата. Но и по здравата пръчка има множество предимства.
Нека, тези от вас които познават тези болонези изкажат свое мнение, за което им благодаря. Не споменавам умишлено дължина, защото тук ще стане една говорилня... Приемете, че е 5-6 метрова въдица.
Последно промяна от stoianoff на Пон Фев 18, 2008 9:26 am, променено общо 1 път.
Едри!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разликата в грамажа е малка и едва ли ще е толкова осезаема,разпъни ги виж как стоят при клатене и прецени сам.Аз бих взел по-малкия грамаж,моята Тика е 2-12гр.Някой ако го интересува мога да поясня защо ловя с мека и средна акция.,Гуслар ти какво ще кажеш за големия грамаж,защо я предпочиташ.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- stoianoff
- научил се да хвърля
butnik,
И двете Tici ги разпъвах в магазина и ги сръвнявах доста време. Наистина, разликата в грамажа е малка - 20 грама. Standard-a e 175, а Signala - 155. Не се усеща чак толкова, но тази, Standarta стои много твърда, или поне на мене така ми се струва. Това леко ме дразни.
Затова и пуснах тази тема, за да провокирам повече мнения и да видя какво на мене ми убягва от цялата история.
Някой колега беше казал по-горе, че като за начало е добре. Не, не ми е начало, ходя от малък за риби, сега съм на 46 и имам представа горе-долу какво искам. От няколко години ползвам едно 4.50 м. 202 грама. И Шимано гледах, и Колмик и разни др., но според мен Ticata съчетава много предимства на тези марки.
И двете Tici ги разпъвах в магазина и ги сръвнявах доста време. Наистина, разликата в грамажа е малка - 20 грама. Standard-a e 175, а Signala - 155. Не се усеща чак толкова, но тази, Standarta стои много твърда, или поне на мене така ми се струва. Това леко ме дразни.
Затова и пуснах тази тема, за да провокирам повече мнения и да видя какво на мене ми убягва от цялата история.
Някой колега беше казал по-горе, че като за начало е добре. Не, не ми е начало, ходя от малък за риби, сега съм на 46 и имам представа горе-долу какво искам. От няколко години ползвам едно 4.50 м. 202 грама. И Шимано гледах, и Колмик и разни др., но според мен Ticata съчетава много предимства на тези марки.
Едри!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Наборе,вземи Сигнала в твоя случай.Твърдите боло-та като Уондъра работят повече с върха,лично имам две болонези,ползвам ги почти само зимно време,а този сезон иска по финни линии.Ловя с 0.12-0.14 и въдица която работи с цялата дължина се справят по-добре с по-тънките влакна,т.е. обират мощните първи пориви на скобара респективно кефал,распер.А и тази зима станах свидетел на много счупени Уондъри и то второ и трето коляно,за това ми беше мисълта.
butnik,Уондърите при замятане ли са се счупили?butnik написа:Наборе,вземи Сигнала в твоя случай.Твърдите боло-та като Уондъра работят повече с върха,лично имам две болонези,ползвам ги почти само зимно време,а този сезон иска по финни линии.Ловя с 0.12-0.14 и въдица която работи с цялата дължина се справят по-добре с по-тънките влакна,т.е. обират мощните първи пориви на скобара респективно кефал,распер.А и тази зима станах свидетел на много счупени Уондъри и то второ и трето коляно,за това ми беше мисълта.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- stoianoff
- научил се да хвърля
Да, разменил съм акциите на 2-те пръчки. Вече ги оправих. Благодаря!RUZBATA написа:Колега след дълго чудене аз си поръчах ТICA SIGNAL 6m.и мисля че се бъркаш за екшъна.STANDARTA е с 3-30гр.Намери сп.РИБИ И ТАКЪМИ там има диск на които ловят с SIGNAL точно по Искара.Аз лично мисля че е по добрият избор.
Едри!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Коя от двете и защо?
Късно видях,че не ми е излезнал поста,от хвърляне и една от неправилно вадене на риба се счупиха.А за Колмик и Шимано няма място за сравнение,по-тежки са ,но и по-здрави.Имах един много добър модел на Колмик-EXTREME,не ме предала нито веднъж.Сега ловя и с Шимано-Катана,досега впечатленията ми са много добри.
и аз залагам на по здравото не на по лекото ловя с 7м TRABUKO.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- учете се от него
С Колмик , 5-ца ми е индивидуалния рекорд на плувка , шаран 10.700 , два часа и четеридесет минути разправия с него- от 5.00 , сутринта , до 7.40 , влакно Колмик-Паур 0.22 , без повод. Една макаричка с неустановен източен произход(хем с преден аванс) замина на кино( изрони се основното зъбно колело) , ама това 2-3 риболова след шарана
Колмика още си е жив и здрав , какво е наизвадил (шаран/ амур)- той си знае
То това малко спам идва в темата
; колегата си е избрал точно каквото му трябва , да му е честито и НАСЛУКА

- indalo
- фен клуб-скобар
ШИМАНО-Катана- ползвам такова 3месеца и още не мога да му се нарадвам. Лових при такъв силен вятър с него, ако беше Тика, щеше да има празbutnik написа:Късно видях,че не ми е излезнал поста,от хвърляне и една от неправилно вадене на риба се счупиха.А за Колмик и Шимано няма място за сравнение,по-тежки са ,но и по-здрави.Имах един много добър модел на Колмик-EXTREME,не ме предала нито веднъж.Сега ловя и с Шимано-Катана,досега впечатленията ми са много добри.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;