Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Да се похваля !!!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- krokibg
- учете се от него
Да се похваля !!!
Днес ми донесоха оригинален гащеризон от Дания.Нямаше да пиша за това,тъи като си купувам всяка година нов,за да не съм мокър до кости през пролетния период.Но положението е много гадно,защото сега когато го разгледах,ми направи впечатление че по ръбовете има специални кантове,които също са залепени много професионално и просто липсват на тези дето ги продават тук.Гащеризона е Рон Томпсън,но незнам къде е произведен,но съм сигурен че не е Китай или Тайвант.Колегите,които се гласят да започват речен риболов на сом със спининг,не е лошо да се обзаведат със гащеризон,дори и китайски,защото иначе рискуват да хванат артрит или някоя друга болест от студената вода на пролет.Ето и снимка на новата придобивка !!!

Обърнете внимание на канта,защото нашите,които ги продават тук са домашно производство и са направо със шевове,които след един сезон се порят и неви съветвам да ги купувате.Дано да приемете съвета ми.Успех !!!
П.С Може и тук да има такива,но аз специално във Пловдив не съм виждал и всичките десет които съм купувал досега,са били със голи шевове,нищо че по тях е имало надписи като Шимано,Абу Гарсия и др
Обърнете внимание на канта,защото нашите,които ги продават тук са домашно производство и са направо със шевове,които след един сезон се порят и неви съветвам да ги купувате.Дано да приемете съвета ми.Успех !!!
П.С Може и тук да има такива,но аз специално във Пловдив не съм виждал и всичките десет които съм купувал досега,са били със голи шевове,нищо че по тях е имало надписи като Шимано,Абу Гарсия и др

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Наско,всяка година си взимам по един нов,но ми се е налагало да купувам и втори,когато скъсам първия след две-три обличания по клоните и драките около р.Марица.Думата беше,че напролет са задължителни,повярвай ми от опит го споделям,заради студената вода.Не винаги от брега си във състояние да хвърлиш на местото на което се държи евентуално Сома.Налага се и да застанеш на определено място,но за да го направиш - газиш.Налагало ми се е да газя напролет и да ти кажа,изобщо не е приятно,замръзват ти чак сливиците
Колегите,които ходят по реката знаят за какво говоря.За всичко сме говорили !!! За воблерите с които се лови,за пръчките и макарите,конците и карабинките
Само за гащеризоните не сме писали.Апела ми е,не си купувайте фалшиви стоки /по принцип/защото евтиното излиза скъпо.А явно някой си ги вкарват от Китай и ни ги пробутват като много добра стока.Аз вече ще си ги поръчвам по приятели които се прибират от вън и няма да си купувам от гадните боклуци,това исках да кажа.Мерси за пожеланията и ще се опитам да достигна със него до някой по-голям сом,който стои по -навътре в реката,без да се мокря

- велчев62
- ще става разбирач
Имах два неопренови гащеризона и двата не си струваха.
Първо не са от дебелите,а от 4мм и лесно се цепят,единия беше на шекспир а отдолу на ботуша пишеше маде ин Китай.
Втория не си го спомням каква марка беше,но се едно се движех върху лед,отдолу грайферите,подхождаха по скоро за кал,а не за каменисто дъно
Кроки,честито и дано нямаш проблеми с него!
Първо не са от дебелите,а от 4мм и лесно се цепят,единия беше на шекспир а отдолу на ботуша пишеше маде ин Китай.
Втория не си го спомням каква марка беше,но се едно се движех върху лед,отдолу грайферите,подхождаха по скоро за кал,а не за каменисто дъно
Кроки,честито и дано нямаш проблеми с него!
-
- научил се да хвърля
Честито!
Честито и от мен.Аз съм сгласен с теб,да не купуваме ментаци има оригинали ама са скъпи и не са на всички ни по джоба за съжаление.И не само рибарски такъми и принадлежности а и авточасти,инструменти и т.н.-и те са ментета.
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- krokibg
- учете се от него
Да,за съжаление е така !!! Положението е плачевно,знам,но ми се иска всички да имат възможност да притежават хубави и истински такъми,но мисля че и този ден ще дойде,много се надявам по-точно казано.Ще го пробвам и ще ви кажа как е и какви са разликите.Успех !!!
-
- новобранец
.
Честито и от мене, дано тая придобивка излезе по читава от Китайските боклуци които се бълват на нашия пазар. Аз също три години подрет си купувам нови неопрени и ми се струва, че няма особенна разлика между различните фирми. Или ще започне да пропуска по шевовете, или ботуша ще се скъса ... наистина всичко е made in China . Тая година ми се ще да пробвам и дишащите гащеризони, все добри отзиви чувам за тях, особенно за по класните фирми. Верно е, че там и паричките са други, но както е казал класика " кефа цена нема ..."
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- krokibg
- учете се от него
Как да не ви се струват еднакви,като само им сменят имената които са написали отпред на джоба и сменят чат-пат цветовете на неопрена че да не бие толкова на очи
Абе,големи мизерници са тия дето ги шият и уж -лепят 

-
- научил се да хвърля
Re: Да се похваля !!!
Момчета вие сте маниаци, а така и трябва!!!
В крайна сметка ако се замислите колко ненужни неща си взимаме - за всеки случай!!!
То като се почне - по-добре това, по-добре онова и така се стига до една стая с какво ли не.
Зная за какво говори Кроки и си мисля, че този гащеризон е едно от смислените неща, които всеки един колега газещ във водите напролет, есен, че пдори и през лятао трябва да притежава, защото ревматизмът чака там на 0.90 дълбочина....
В крайна сметка ако се замислите колко ненужни неща си взимаме - за всеки случай!!!
То като се почне - по-добре това, по-добре онова и така се стига до една стая с какво ли не.
Зная за какво говори Кроки и си мисля, че този гащеризон е едно от смислените неща, които всеки един колега газещ във водите напролет, есен, че пдори и през лятао трябва да притежава, защото ревматизмът чака там на 0.90 дълбочина....
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Честито Кроки,като решиш да го пробваш драсни два реда,че и аз си вземах един за нова година на Корморан и никога не съм се пъхал в такова чудо,така че ще ми е интересно да попия малко опит
Между другото си взех и зимни ботуши пак на Корморан,китайска работа,след втория излет издадоха багажа,пукнаха се по шевовете а струват 70лв
дано гащиризона издържи два излета

- krokibg
- учете се от него
Бате Неделчо,гащеризоните които купувам всяка пролет,са ме изкарвали един сезон и са пропускали на определени места след няколко обувания.Със този мисля че няма да има такъв проблем,понеже има кант от неопрен залепен върху шевовете.Ако се пазят от драки и други остри предмети,дори и да пропускат по малко от някой разтегнат шев/което е неминуемо за гащеризоните които продават тук/ може да се търпи ,защото когато влезне малко вода,тя приема температурата на тялото която гащеризона е запазил,но неприятното е че все пак усещаш че си подмокрен/но няма да казваш на никого/.
Другия проблем на гащеризоните от неопрен/за другите немога да кажа нищо/ е че когато ги навлечеш от сутринта,когато се прибереш у вас,ако до сега женати не те е изгонила,съблечеш ли го,задължително си изхвърлен на улицата заедно със гащеризона.Издаваш воня от която ще избяга дори и СКУНКС ако се доближи на метър-два от тебе.Иначе лесно се поддържа,пере и суши и винаги е готов за следващия излет,поради това че съхне изклучително бързо ако е сложен на правилното място у вас и да виси.Държи се задължително някъде висящ защото иначе може да се повреди ако е нон-стоп згънат и т.н.Имам и неопреново яке на Шимано,което също е много добро и вече го ползувам няколко години - 3,без да имам проблеми със късания и закачания,защото внимавам да не припарвам до гадните драки около реката и ги заобикалям.Слагайте задължително под гащеризона памучен или дочен панталон,като бившите работни панталони със еластична лента от долната страна на крачола за да не ви се вдига нагоре по време на риболов.Никога недейте да обличате гащеризона на голо,защото наистина няма да се измиришите 2-3-4 дни.Надявам се да съм ви бил полезен.Ваш ......Кроки

П.С Ако сте закупили неопренов гащеризон и е започнал да пропуска от някой шев,купете си специално лепило в тубички,което е за залепване на скъсани гащеризони и е точно за такъв материал.Те са пет пъти по-големи от тубичките които вървят заедно със гащеризона.Отваряте една тубичка/ще ви трябват поне три/ и започвате да натривате внимателно по шева,като вървите по всички шевове на гащеризона.Същата процедура се повтаря и от вътрешната страна на гащеризона.Това ви гарантира на 100% още два - три сезона ползуване на същия.Може да си намерите и неопренов плат и като го нарежете на тънки ленти,третирате и шева и лентата изчаквате 2 минути и залепвате лентата към шева.Нестава със всички лепилал.Питайте
Внимавайте да не купите лепило което не издържа на вода и влага.
Eто и снимка на въпросното лепило !!! http://gallery.nariba.com/data/500/7736 ... NE-med.JPG