Лефчо дойде и до Варна!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Лефчо дойде и до Варна!

Мнение от HEMINGUEI »

Тази сутрин/08.06/ от таляна на Първа буна рибарите изкараха 20-тина сносни лефера/400-500 грама/ !!! Съвсем логично сафрида бе около 5 - 6 килограма :lol: Може би толкова е имало и в коремите на лефчовците :lol: Много рано се завъртя тази година пущината дано да е хайрлия!
Който може хваща!
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

az smiatam da go probvam na vobler.a edin poznat iskara 3 lavraka ot lodka na vobler
FISH
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Ако не е тайна къде ? Предполагам на някое каменисто място!
Който може хваща!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Мартинчо като съобщиш такава новина във форума и сложиш точка, е най-малкото неучтиво.
Ако не знаеш подробности кажи, ако знаеш а не искаш да ги кажеш не пиши.
Но да изпраскаш бомбата че твой познат е хванал лаврак на воблер и да млъкнеш е недупостимо в духа на този форум.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

MARTIN4O написа:az smiatam da go probvam na vobler.a edin poznat iskara 3 lavraka ot lodka na vobler
Здравейте,
Марти, за да не те юркат може да започваш така:
"Една жена на спирката каза ....." и на там вече си ти.
Лаврак, ама от лодка, то който няма - :roll: :roll:
:idea: ами защо да не си наемем за някой ден една лодка за разходка - То сега има такива дето возят баби германки. Може да стане суперяк риболов. Не смятам че ще ни смъкнат ризите от гърба.
Някой да знае цени за такъв гъдел?
А, и още нещо, това може да е първата сбирка на клуба.
Хайде нека всеки да се изкаже.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Колеги:)) Вие го изядохте Мартинчо :))

Той пусна мухата .Ама мойе толкова да му се казва на човека.
Иска се повече дипломация за де се измъкне такава информация :))

А за мартинчо:)) .. Ако те мързи колега ..Вземи това дето го е писал PENN
и го попълни правилно :)))

Ама това наистина си е новина и не е хубаво да се лъже за такива работи :))
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Това за лавраците намирисва като зарганите на Ахтопол . Ако беше писал лефери повече лековерни щяха да се вържат . Колеги внимавайте с партенките . Знаете ли какво е това табанера.
Идеята за наемане на корабче е добра но мисля че тези на панорама са скъпи. Чувал съм че има такива които товарят само рибари от пристанището . Под моста има също доста подходящи гемии. Там трябва да поразпитаме.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Докато Вие се карате на момчето и се дърлите, :lol: в събота след обяд вече ще прекършвам печен гръбнак на първия уловен лефер.Подсигурил съм се,ако не хвана ще пообиколя приятелите с риболовните корабчета в Созопол.Вече заредих барбекюто с нови въглища,бира има остава да взема и нещо по-така,ще се спра на УЗО и ....хей море широкоооо. :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

batmilen написа:Докато Вие се карате на момчето и се дърлите, :lol: в събота след обяд вече ще прекършвам печен гръбнак на първия уловен лефер.Подсигурил съм се,ако не хвана ще пообиколя приятелите с риболовните корабчета в Созопол.Вече заредих барбекюто с нови въглища,бира има остава да взема и нещо по-така,ще се спра на УЗО и ....хей море широкоооо. :lol:
...и аз тъй искам , дяволе...впрочем с каква пръчка работиш от лодка ...да те питам аз тебе - дължина/материал/акциийка...тез 12/13 до 20 гр. пластмаси на какво разтояние отлитат , а ?
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

От лодката работя с по къса пръчка.Предпочитам проста китайска,защото ако е скъпа в лодката е по вероятно да я настъпиш,счупиш и т.н.Имам едва дебелана на СПРО 250-300 грама , за влачене и дълбоководен риболов.Също така от лодката не ловя с бомбарда,това удоволствие го оставям за брега,място бол...мога и да пробвам,ама като работя с чепаре и празна кука няма 10 куки 10 сафрида,за по-голямо няма място ...как ще откачаш рибите,а и като се натовари майкоооо,ДЪРПАЙ КИРО ЧЕПАРЕТО,ЧЕ БОЗА Е СТАНАЛО МОРЕТО, те затова когато ловят с големи чепарета 20 и нагоре куки рибарите използват чатал от дрян.
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

durumov написа:..и аз тъй искам , дяволе...впрочем с каква пръчка работиш от лодка ...да те питам аз тебе - дължина/материал/акциийка...тез 12/13 до 20 гр. пластмаси на какво разтояние отлитат , а ?
Ами със сигурност трябва да е по-къса, щото иначе само ще пречи в лодката. Гледам че, дължините им не са повече от 2 -2 и нещо метра.
Сигерно и макарата ще трябва да е по-специална. По ТV-то много бачкат с мултипликатори
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Айде ДУРУМЕ,че дениз битти,морето свърши,тоя лаф е от един турски кормчия,карал кораба в Бургаския залив ,карал карал и заседнал в пясъка на плажа в Кулука,циганската махала...Като заседнали обърнал се към капитана ...Капитане дениз битти..демек Капитане морето свърши..хайде чао до утре. :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

искаш да ми кажеш, да си купя къса пръчка, демек, разбирам те, по въпроса ще заработя - до 2.00-2.40м. дълга ли е за твоята лодка, като ти дойда на гости , аааа :wink: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

За попове ползвам една китайска оранжевка 160 см, а чепарето си закачам на една триметрова - малко е длъжка, но държи куките далече от лодката, като я завърти вятъра... Пък и лесно се пуска и от двете страни :)
колкото повече вали, толкова повече вали
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”