Костур на яз.Батак

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Костур на яз.Батак

Мнение от aboman »

Какво да ви кажа ,че съм бракониер :oops: като ходя през периода на забраната???
Аз не се чувствам такъв защото ходя винаги с една въдица и една кука ловя най-бече костур и мразя мрежарите.Айде да не ви говоря за лятото там, където неможеш да намериш място за 1 въдица защото някой си селянин дошъл и разпънал 20-30 дънни :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: -той бракониер ли е??? като не ходи сега?
Костура на Батак е луд:Лично аз го проверих това на 4.06 кълве на всичко-торен,земен,бял,пинки,рибе абе с две думи-Много яко
На 11.06 пак съм там :)
Успех и късмет на всички.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега в думите ти има доста голяма доза истина , ти все пак си отишъл в края на забраната и не си като онези Батачани или Ракитовци , които опват километражни мрежи . Все пак не си много прав . Аз цяло миналото лято го изкарах на Батак , бях чирак на Павката , онзи човек , който продава стръв на караваната на голямата поляна и до болка ми е познато това , за което говориш . Ако случайно познаваш Павката прати му много поздрави от Красимир , той ще се сети . И наслука на 11 дано да спукаш костура . :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

Колега,къде по-точно дава костура,голям ли е?от брега ли го гониш или от лодка??
Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

За ЛОКАЛ

Мнение от aboman »

Local -az ot teb strav sam si vzimal :) to4no na krastovi6teto:)
Kostura ot brega go lovqh i za 2 4asa napravih pove4e ot 50 ribeta dosta prili4ni.
Moje da se vidime na vte4aloto:)
Nasluka :lol: :lol: :lol:

P.S: Local i az sam ot Batak ama tova nqma ni6to ob6to s mrejite, vse edno neidvat hora ot Sofiq , Plovdiv, Pazardjik i t.n. i nehvarlqt i te mreji
zatova v toq qzovir riba neostana :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

BATAK e razvadnik na kostyri az predi 1 mesec na vobler za 1 4as napravix 40 kostyra.i ot edno kei4e kadeto sa vodnite koleleta.
FISH
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Абе всички ли си ловите през забраната ?
Не че ще свърши рибата ама си е нарушение :!:
Наслука на 11 ( не преди това )
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Аз също съм съгласен с колегата chirusa_bg

Все пак закон за всички. :? А има и доста платени водоеми и
разрешени стари корита и язовирчета.

Вярно че костура унищожава ценни риби..но направили се едно изключение..Утре друг ще тръгне за червеноперка ,че била конкурент на шарана..и.т.н.
Може да не сам на 100% прав.Но така мисля !!!
А не бива да се сравняваме кой е повече и кой по малко бракониер.
НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ТАКИВА:twisted: :twisted: :twisted:
Айде наслука
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Rimohit подкрепям напълно мението ти ......
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

aboman- то няма как да не си си взимал , който ходеше на този язовир от мен или от другото момче си взимаше стръв :D . Виж сега за мрежарите съм съгласен и съжалявам за това , което написах . :wink:
По принцип миналата година най-много даваше на втечалото костура , на рибка , дебел земен червей и изкуствени примамки . Който иска да застане за шарана най-удачни са местата след контра стената , където започна да се получава нещо като разливак . Също там , но отстрани на дупките се въртеше доста черпеноперка и каракуда , а на обед като напечеше слънцето почваше да играе и толстолоба .
Чаушан може да се хване до самата контра стена , но и на нея , защото е забранено да седиш там . Добре е човек като ходи за костур или друга риба на Батак да е подготвен със всякакъв вид стръв , но най-вече рибки , торен , земен , бял червей и сладка царевица . А ако нямате необходимите такъми или стръв рибарското магазинче е на кръстовището , под вилата на горското . :D Наслука на всички колеги и дано да помогна с това инфо . :D :wink:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

П.С : сладката царевица горе се отнася за шарана :D :D :D , като на горните места за които споменах за шаран се разпъва около 130 - 150 метра , като оловото е долу на линията с две куки с по една царевичка на тях , ефект даваше и царевица напоена с анасон или лавандулов спирт . :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Local благодаря за инфото - ще поддържаме връзка-друго си е като има прясна информация.
Това лято ще го посещавам язовира няма как :wink:
ПП там ли ще откриваш
Наслука
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

chirusa_bg за жалост не :D . Ще откривам на Студен кладенец и към края на юни смятам да посетя Батак . За Батак ще давам винаги пресно инфо , защото там имам много мои хора . Ако ви трябва къде да отседнете или къде да напазарувате на Цигов Чарк мога да ти кажа всичко . :D
Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

За rimohit

Мнение от aboman »

Все пак закон за всички. :? А има и доста платени водоеми и
разрешени стари корита и язовирчета.

Кажи ми колега каде покрай Батак има платени водоеми и разрешени стари корита и язовирчета, всички са забранени и мога да ти кажа че не си прав.Моето лично мнение е това. :wink:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ами драги колега aboman.
Ако не се лъжа, риболова на пъстърва е разрешен.Така че ако човек реши да спазва някакви принципи ,винаги ще му намери цаката.

Така че , приятелю , дори и да те е засърбяла въдицата и да си направил няколко излета на костур , според мен най-малкото не трябва да го тръбиш във форума .В предното съобщени изложих мойте аргументи.
Вярно , не познавам водоема и може на Батак костура да е напаст ..
Но както казах форума си има своята публика и всеки, който пише нещо в него трябва да осъзнава каква отговорност носи .. и как би могло това да повлияе лошо върху другите колеги ! ( Било и в конкретния случей да си убеден в правотата си ;))
С никой не искам да се карам :)
Иначе и аз благодара за информацията.
Наслука на всички
8) 8) 8)
Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от aboman »

Прав си колега за това че не трябва да тръбя но исках да запозная колегите с нещата 10х все пак за разбирането :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”