Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

за Тройките и още нещо
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
за Тройките и още нещо

Ха благодаря предварително

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: за Тройките и още нещо
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
AL KAPONE написа:Хайде сега да поговорим за тройките
Имам някои воблери, които задържително са за смяна на куките! Защо...., понякога в редките случаи на среща със
се получава изправяне, откачане и други нещица. Та питането е ... с какво подменяте, имате ли опит с модели без контри, марки на производители ( с инфо защо точно тези ).
Ха благодаря предварително
Интересно за какво са ти модели без контри?
Аз мога да ти препоръчам едни с външна контра.
Но бъди малко по конкретен в питанията си.
За каква риба ти трябват, модели на воблерите, понеже някой се нуждаят от куки с по дълго рамо, други от такива с по-късо от стандартно предлаганите.
С най-голямо удоволствие ще ти препоръчам по-добрите според мен.
Само малко конкретика моля.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За риболова на пъстърва е добре да са единични куки и то без контри,защоо често се случва малки рибки да налапат целите тройки и да се нанижат на трите жила и тогава връщането на рибката обратно е невъзможно.За тройки без контри не съм чувал,но сигурно има.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Преди време накупих едни Алексчета... все от дребнитеlorda написа:.
Само малко конкретика моля.

И сега съм решил да сменя куките на една кофа воблери все по от два да четири см.
Ма като не съм се интересувал и във форумите няма много инфо се пита

Такааа...
За Алексчетата от 3 сантиметра мисля, че ще са много подходящи куки Оунър №10 (на 4 сантиметровите №8), от серията която е с по дебели стени (в сини опаковки). Те са много качествени куки, остри но лесно затъпяваще се от камъни и трябва често да се сменят.
На дву сантиметровите воблери мисля, че куките са си хубави и понеже те са с по късо стебло трудно се намират същите, но при необходимост можеш да ги замениш отново с оунари.
Но като цяло считам, че за да нямаш проблеми с изправени куки от риба трябва да си настроиш правилно аванса или просто да ползваш по големи воблери, респективно с по големи и трудни за изправяне тройки.
Ако не е тайна какви риби ти изправят тройките
За Алексчетата от 3 сантиметра мисля, че ще са много подходящи куки Оунър №10 (на 4 сантиметровите №8), от серията която е с по дебели стени (в сини опаковки). Те са много качествени куки, остри но лесно затъпяваще се от камъни и трябва често да се сменят.
На дву сантиметровите воблери мисля, че куките са си хубави и понеже те са с по късо стебло трудно се намират същите, но при необходимост можеш да ги замениш отново с оунари.
Но като цяло считам, че за да нямаш проблеми с изправени куки от риба трябва да си настроиш правилно аванса или просто да ползваш по големи воблери, респективно с по големи и трудни за изправяне тройки.
Ако не е тайна какви риби ти изправят тройките

-
- вече хвърля и на тежко
В магазин "Бент" има тройки "cannelle" , а "owner" има на много места...
...които и да избереш няма да съжаляваш.
Относно размера, най-добре вземи същите като оригиналните( не рядко, някои воблерчета имат нужда от коремна тройка с по-късо рамо)
Поздрави!!!
...които и да избереш няма да съжаляваш.
Относно размера, най-добре вземи същите като оригиналните( не рядко, някои воблерчета имат нужда от коремна тройка с по-късо рамо)
Поздрави!!!
Love & Ribolov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
lorda написа: Ако не е тайна какви риби ти изправят тройките

А във момента се итересувам само от цар "распер".... намерил съм го къде е, но нали се сещаш... нема да кажа пубрично без бой

Добре, де щом риба не ти е изправяла, кво се притесняваш?
А за распер аз бих ти препоръчал други воблери, стига да имаш интерес пък може и на гости да намина към Хасково
та тогава ще издадеш местата 
А за распер аз бих ти препоръчал други воблери, стига да имаш интерес пък може и на гости да намина към Хасково

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
За съжаление по тоз нащия регион Распера е нъц ! И за по голямо съжаление отдавна не живея тамlorda написа: гости да намина към Хасковота тогава ще издадеш местата

Ма може да те заведа за щука като се прибера, че вие в Пловдивско си изловихте и слънчака

А за примамките си купих едни от Мунчо и малко от Магазина та има с какво да се въти тази седмица

Има си распери там и още как.
Пък може и аз да те водя, де да знаеш
Пък може и аз да те водя, де да знаеш

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Благинката е да се лови с тънки и меки куки ( става и с тънки и твърди такива как на Оунър щот лесно се чупат ) и плетеняк некакъв ! Далаверата е че кат настроиш правилно аванса кат се хване рибата си играеш повечко време с нея ама я вадиш а кат хванеш нещо от типа на камъне и дръве зяносваш сал тройката и тъй 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
Тцтцъъъ.... , ама вие спинингистите сте голяма "каста" бре Павка!!! Той , колегата пита за тройки - ми Cannelle и толкова!!! Колега , вземаш от тази марка и нищо не ти се отваря!!! Тия снимки дето си ги постнал на "отворени" тройки са жив майтап (освен ако не е в закачка или на черешата) Уверявам те че с тройка на Канел ще те измъкна от всякъде , без значение колко килограма си и без да се изправи!!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всички закачки треперят 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.