Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

яз.Студена
Модератор: Кърцата
- CERRUTI
- сериозен играч
яз.Студена
Утре ще откривам годината на яз.Студена,нямам търпение,стръвта и захранката са готови пръчките са в бойна готовност,ще пробвам новата плувка-фидер....
Ако някой колега има инфо дали в магазина на Кнажево има рибета нека каже!?!?
Ако някой колега има инфо дали в магазина на Кнажево има рибета нека каже!?!?

- indalo
- фен клуб-скобар
Re: яз.Студена
Успех колега. Да ги надърпаш, па да се похвалиш. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- vwg3
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега да не забравиш да споделиш подробности,и по възможност снимки от излета
Много хубав уклей има на Студена дали е тръгнал...?
Много хубав уклей има на Студена дали е тръгнал...?
- CERRUTI
- сериозен играч
Имаше една тема на един колега със заглавие "Долината на бибаните" за Студена,когато го прочетох ме разсмя но днес хич не ми беше смешно....Отидохме откъм Боснек защото по информация на един приятел планинар само ръкава откъм Боснек беше без лед,и така си беше:

Разпънахме и се почна бибан след бибан,а на рибе нищо...колегите наоколо същата работа:

Издържахме така 4-5 часа и решихме че няма смисъл и събрахме багажа,нивото на язовира беше доста спаднало и помислихме че може да изпускат язовира и решихме да проверим как е положението под стената на реката при бента защото там при изпускане се образува доста голям вир и е пълно с риба...ето снимки при изпускане на язовира:

..но положението беше такова:

Не ни огря на бента и решихме да си ходиме,но пуста краста решихме да провериме как е и от към Рударци а там положението беше......

Имаше доста смелчаци на леда,а леда попукваше от време на време....на реката се беше постопил леда и беше гъз до гъз-деца,лелки прибираха костурчета по 3-5см.
някои бяха преполовили по едно пликче с маломерки...абе и аз съм месар ама такова чудо.....и си разправяха как лятото ловили малки шаранчета по 10-12см.и как внучетата много ги харесали пържени!!!Колегата реши да почеша крастата и изкара пръта хвана 15-20(костурчета и бибанчета)костурчетата ги връщахме а бибаните на брега на слънце да се пекът 

Ами общо взето това беше излета,събрахме инфо,изпробвах новите воблери,плувката-фидер и след -3-4седмици като се разтопи леда сме готови да атакуваме язовира качествено.

Разпънахме и се почна бибан след бибан,а на рибе нищо...колегите наоколо същата работа:

Издържахме така 4-5 часа и решихме че няма смисъл и събрахме багажа,нивото на язовира беше доста спаднало и помислихме че може да изпускат язовира и решихме да проверим как е положението под стената на реката при бента защото там при изпускане се образува доста голям вир и е пълно с риба...ето снимки при изпускане на язовира:

..но положението беше такова:

Не ни огря на бента и решихме да си ходиме,но пуста краста решихме да провериме как е и от към Рударци а там положението беше......

Имаше доста смелчаци на леда,а леда попукваше от време на време....на реката се беше постопил леда и беше гъз до гъз-деца,лелки прибираха костурчета по 3-5см.

Ами общо взето това беше излета,събрахме инфо,изпробвах новите воблери,плувката-фидер и след -3-4седмици като се разтопи леда сме готови да атакуваме язовира качествено.

- vwg3
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега направихте ли още някой излет на Студена ,че събирам инфо,защото утре ми е единствания свободен ден и искам да ида там,да пробвам
Дано да е тръгнал уклея...
Дано да е тръгнал уклея...
- antonio83
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги здравеите аз и 4ма мои приятели ходихме на 9 в нвделя на студена откам с.Кладница и да ви кажа не бях разочаровна от изледа, много добре даже. Отначало се поразвали времето много вални се появиха и се опита да завали, ма се размина на някаде и се утиши водата па като се започна едно скубане на уклей направо не ми се трагваше....
- Прикачени файлове
-
- Изображение116.jpg (101.71 KiB) Преглеждано 581 пъти
-
- 2.JPG (157.45 KiB) Преглеждано 581 пъти
http://ribolov-ezero-kladnitsa.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;