Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз."Пчелина" гр. Разгрд
Модератор: sapuna
- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
яз."Пчелина" гр. Разгрд
Може ли някой да ми каже кви риби има в яз."Пчелина"
И излизали нещо в момента.

Re: яз."Пчелина" гр. Разгрд
Колега, следното писание е от от TodorGK!
Наслука!!!
Пчелина е традиционно труден язовир. Ако отиваш за големи риби бъди готов и за капо. Положението се утежнява от къпещите се и от водните колелета.
В язовира има шаран, каракуда, червенопера, уклей, костур, бяла риба, щука и слънчевка. Чувал съм за сом, даже видях преди 2 седмици едни ентусиасти да кльонкат, но и да има ще е единична бройка.
Има много раци, които не оставят стръвта за дълго в покой. Аз виждам ти си се ориентирал към дънния риболов, направо не знам какво да те посъветвам. Аз бих избрал по-калпаво време, когато няма много хора по язовира и бих заложил на плочка кюспе, което да се сменя периодично. Бих отишал от страната на гората по възможност по към стръмното, по посредата. Не е необходимо далечно замятане по-скоро тишина и спокойствие. Друг вариянт - пружина с фидерова захранка и 2 куки по-нагоре - на едната зрънце царевица, на другата топче студопор.
Иначе, на плувка пак страната на гората и стената. Най-добрите места са на плажа, но в този сезон ще ловиш плажуващи Smile
За червеноперка приготви жито. Иначе ще хващаш костурчета и предимно дребни, като има разбира се възможност за изненади - 500-800 гр. вече се хващат все по-често. С житото ще изолираш слънчевките. Има чудовищно големи таранки но тая година май нещо се спотайват.
Може да ловиш на малка рибка костури и бели риби, но те са само маломерни и много те моля да ги връщаш обратно.
По-близо от 2 метра до брега, на червей мигновено ще нагълтва слънчевка.
Наслука!!!

Пчелина е традиционно труден язовир. Ако отиваш за големи риби бъди готов и за капо. Положението се утежнява от къпещите се и от водните колелета.
В язовира има шаран, каракуда, червенопера, уклей, костур, бяла риба, щука и слънчевка. Чувал съм за сом, даже видях преди 2 седмици едни ентусиасти да кльонкат, но и да има ще е единична бройка.
Има много раци, които не оставят стръвта за дълго в покой. Аз виждам ти си се ориентирал към дънния риболов, направо не знам какво да те посъветвам. Аз бих избрал по-калпаво време, когато няма много хора по язовира и бих заложил на плочка кюспе, което да се сменя периодично. Бих отишал от страната на гората по възможност по към стръмното, по посредата. Не е необходимо далечно замятане по-скоро тишина и спокойствие. Друг вариянт - пружина с фидерова захранка и 2 куки по-нагоре - на едната зрънце царевица, на другата топче студопор.
Иначе, на плувка пак страната на гората и стената. Най-добрите места са на плажа, но в този сезон ще ловиш плажуващи Smile
За червеноперка приготви жито. Иначе ще хващаш костурчета и предимно дребни, като има разбира се възможност за изненади - 500-800 гр. вече се хващат все по-често. С житото ще изолираш слънчевките. Има чудовищно големи таранки но тая година май нещо се спотайват.
Може да ловиш на малка рибка костури и бели риби, но те са само маломерни и много те моля да ги връщаш обратно.
По-близо от 2 метра до брега, на червей мигновено ще нагълтва слънчевка.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Калинчо, не знам от къде си, но мисля, че щом се интересуваш от Пчелина, значи си от Разград или някъде наблизо
Най сигурния начин е да се провери
Тогава можеш да пишеш и за проверката 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
gazika написа:аз сьбота сьм там и като се варна ще дам инфооо!
Е аз мисля понеделник да отида ,щото сигорн още сам на село,а ма се папак да знам кво има кво няма.
колеги днес ходих на язовира,Капо-на бял,блесни,туистери,на царевица!имаше няколко човека,но и при тях капо! 

Живея с риболова!!!!
- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
Днеска ходих на Пчелина ама капо.Но не сажалявам направих си една добра разходка.
(Тай като нз как да кача снимките тука,вижте ги в галерията.)

(Тай като нз как да кача снимките тука,вижте ги в галерията.)
Последно промяна от kalin4o на Съб Мар 08, 2008 7:57 pm, променено общо 1 път.
и аз днес бях там!!!на Опашката,откам патя,бяхме 3 момчета,ти каде беше?
Живея с риболова!!!!
- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз бях по насам някаде по средата.Ама аз не отидох толкоз за риба,колкото да се разкарам малко ,но иначе метнах ,ама нема. 

- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
ето малко инфо за яз."Пчелина"
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
- kalin4o
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги.Кво стана тоя уикенд нокой ли не е ходил на Пчелина.Чух,че са изкарали по някой друг костур (малки и малко) но все пак са изкара ли.
Поздрави.

Поздрави.
-
- разбира нещата
Аз да попитам дали яз.Пчелина го хваща забраната... може ли да се лови сега Май месец или не? говорим за от 1 до 5 Май например...тези дни...и също за яз.Доспат дали може да се лови? 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Пич тук става дума за Разградския язовир Пчелинаnatrii написа:Аз да попитам дали яз.Пчелина го хваща забраната... може ли да се лови сега Май месец или не? говорим за от 1 до 5 Май например...тези дни...и също за яз.Доспат дали може да се лови?

Хвани и Пусни !
-
- разбира нещата
...то колко Пчелини има?
Имам впредвид този в област Перник дето е...прочетох че и Лобош му се вика ама в атласа пише яз.Пчелина... нз...
Ето тук някъде се намира моя,дето търся.

Ето тук някъде се намира моя,дето търся.

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- новобранец
Нашия се намира на другия край на картата.