Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

въпрос за влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- demorock
- ще става разбирач
въпрос за влакното
колеги искам да ви попутам дали цвета на влакното има значение при риболова с блесна и воблер защото като гледам филми влакното почти винаги е зелено и искам да ви попитам дали е по добре или няма значение?Мерси предварително!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: въпрос за влакното
Зависи за какво го ползваш и къде ловиш ! Цветното влакно е добро за спинингиста за да вижда къде точно му се намира в момента примамката като не дава кой-знае какво отражение на ефективността на риболова изключая малки и бистри рекички и разливи .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
Аз ползвам това по-долу за спининг , за фидер и за болонезе:
Перфектно влакно във всяко едно отношение , особено ме кефи на фидера и на болото за едри риби- във всеки един момент се вижда за какво става дума. Цвета на основната линия въобще не пречи на кълването , пречи на риболовеца, особено при по-едра риба!!!!! Цената на ролка 300м е 13лв.
AXIAL
Произведено по най-нова технология в Япония, това влакно е специално създадено за работа с макара. Изключително меко, то притежава впечатляваща сила на възел, ниска разтегливост и нулева памет. В допълнение на това влакното е изработено с нов вид силиконово покритие, допринасящо за изключителната му издръжливост на протриване. Особено подходящо за спининг, сърф кастинг, фидер и др. Предлага се в опаковка от 300 метра и е оцветено в ярък оранжев цвят за по-добра видимост.
Перфектно влакно във всяко едно отношение , особено ме кефи на фидера и на болото за едри риби- във всеки един момент се вижда за какво става дума. Цвета на основната линия въобще не пречи на кълването , пречи на риболовеца, особено при по-едра риба!!!!! Цената на ролка 300м е 13лв.
- Прикачени файлове
-
- axial300.jpg (20.59 KiB) Преглеждано 1924 пъти
- demorock
- ще става разбирач
колега с радост бих си го купил само че едва ли ще го има в нашия град(сандански)утре ще намина да провера а това ли му е името 'axial'?
-
- учете се от него
Да , това му е името , на италианската фирма КОЛМИК , 0.18 е най-тънкото от "AXIAL"-ите. Сигурно в Сандански ще има влакна на КОЛМИК , но дали ще има точно това , аз си го поръчвах тук от магазина който продава влакна и куки на КОЛМИК.demorock написа:колега с радост бих си го купил само че едва ли ще го има в нашия град(сандански)утре ще намина да провера а това ли му е името 'axial'?
- demorock
- ще става разбирач
да ви попитам и още едно въпросче трябва ли да се слага повод с безцветно влакно ако основното е цветно или директно връзваш вирбела?? 

-
- учете се от него
Ако е за спининг , няма нужда от никакъв повод!!! Ако е за плувка или фидер-задължително повод!!!demorock написа:да ви попитам и още едно въпросче трябва ли да се слага повод с безцветно влакно ако основното е цветно или директно връзваш вирбела??
Аз бих се притеснявал да ползвам такова влакно за тия двете неща. Особено да мятам воблери и особено скъпи... Може би по-тънко плетено 0.08 или 0.10 е по-безболезнен вариантIDA написа:Аз ползвам това по-долу за спининг , за фидер...

- demorock
- ще става разбирач
днес си купих влакно злено но забравих на коя фирма е и отидох на един язовир до сандански за да го пробвам и доста по далече мятам блесничките но нищо не хванах даже и костурите не ми гонеха дали не е от влакното дали не се плашат от цвета

-
- ще става разбирач
Едва ли!Просто не си уличил подходящата блесна или рибата не е била на кеф....demorock написа:днес си купих влакно злено но забравих на коя фирма е и отидох на един язовир до сандански за да го пробвам и доста по далече мятам блесничките но нищо не хванах даже и костурите не ми гонеха дали не е от влакното дали не се плашат от цвета![]()
![]()
- Павел Иванов
Читав и евтин монофил ( доста по читав от показаният Колмик ) е Аяка на Мусад 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
Какво му е по-читавото , цената или нещо другоПавел Иванов написа:Читав и евтин монофил ( доста по читав от показаният Колмик ) е Аяка на Мусад

- Павел Иванов
Де да му я знам цената , май къмто осем кинта на сто метра но най-важното си е спинингово влакно за разлика от посоченият Колмик !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
"Посоченият " Колмик е точно спинингово влакно и цената му е 13 лв. за 300 метра , т.с 4.333333333333333лв - за 100 метра!!!! Като не си наясно с качеството и на двете- ми не пиши категорични мнения. Ако си ползвал и двете- прави се съпоставка.Павел Иванов написа:Де да му я знам цената , май къмто осем кинта на сто метра но най-важното си е спинингово влакно за разлика от посоченият Колмик !
Поздрави.