Щъркелово гнездо и Пънчарево

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Щъркелово гнездо и Пънчарево

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,
небях ходил на риба близо месец и апартамента ми дотъпя яко :idea:
Запалих едни мой приятели да си купят директни телескопи и плувки..
за тази седмица ходих два пъти на пънчарево :P хващах по някоя и друг рибка ама като се позамислих...отзаде коли фарчат гъчканица,лови се в гльол колкото локва :roll: но все пак..
Днес рано сутринта престигнахме на езерото слязохме долу до моста (имаше бая хора)и хварлихме въдиците..и малко захранка но нищо.А Пък този ВЯтър :evil: да не говориме :evil: преместихме се зад пътя на малкото гьолче (спаднало е много) хвърлих и зачаках...да извадя и оп едно уклейче или пръскач (беше толкова дребно че неможах да го разбера) към 3-4 см и после нищо.доидоха едни колеги и извадиха едно уклейче и това беше.Кълване много слабо :!:тръгнахме към яз.искър към 12 часа.отивам на щъркелово гнездо в заливчето(моста) уж тихо :roll: и дълбокичко (други места не знам на яз искър :oops: ) и бях чул че излиза уклей и костурчета.мятам въдицата и опааа едно костурче мини размер.кълването беше на паузи.и духаше страшно :evil: вятъра поспираше и пак почваше :roll: всеки дето беше там извади по някое друго костурче като уклей :)
извадихме към 10-20 костурчета и накрая излезе един уклей дето го хванах за корема и малка бабушка.Всичко беше пуснато обратно :!:
захранка (не се смейте,бях я предназначил за бабушка и уклей) за уклей и бабушка и жито :? не беше захранка за костур но мислехче ще дойде и едрия уклей ама така и го нямаше.един колега с директен 7 м хвърляше и той захранка и ловеше костур.Моля дайте идеи за захранката за костур :oops:
Монтажа беше:плувка 0.5гр,осн.влакно 0.12 без повод щото се оплете и стръв бял,пинки и торен.намерих кутийка с вердевас (никога не бях ловил)сложих живи и хванах костурче.Ако имате забележки към монтажа и захранката КАЗВАЙТЕ!Всички бяхме с телескопи 4 и 5м :wink:
Общо зето слаби резултати,но аз съм доволен никога не бях ловил през този месец на годината :) когато водата е ледена :)
ето и снимка на героитеИзображение
ФИзиономията не гледайте :oops:

ПП.вятъра беше много гаден :evil:

ПОЗДРАВИ :!:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Щъркелово гнездо и Пънчарево

Мнение от MITKO70 »

Браво за упоритоста и правилното хоби дето сте избрали за вашите години.Това е правилния път ,развива много положителни качества в човека.Защото много на вашите години са хванали вече грешния път.На Щъркела в залива ,му мина силата ,сега ще тръгне по цялото устие ,след някой ден.Още веднъж браво и само така продължавай те.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Браво пич само така :smt080
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

та днеска гледам в квартала се носи педя уклеи -ушким искара-устието -верно ли е-щото там стия си чешаме-ама-устието го знам -знам икога тръгва аре некои да-си се похвали
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

уклеи нямаше за съжаление :( но костърчетата кълвяха ефекно :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”