Да ли е истина ?

Модератор: sapuna

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Да ли е истина ?

Мнение от MiTaKa™ »

Колеги бях се зачел в темата на гларус за атаката на сомовете , по време на кьонк , и се сетих преди бях чел във вестник как някакви американци ловели трофейни сомове с ръце :shock: . Бяха обяснили как в голямите реки търсели подмули и си движели пръстите и при атака на сом той му захапва ръката и следвало борба . Какво мислите вие
Изображение
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Re: Да ли е истина ?

Мнение от asini »

Има някакъв шанс, все пак щом си движиш ръката би трябвало да го привлече :roll: Но сом да налети на човек, трябва да е бая големо говедо :finga:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

става дума за съвсем друг риболов и то на амарикански сом!!1
бъркат по подмолите и като го набарат му буркат в устата та да не бега и...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

aa май така си беше , аз го бях чел преди 2 - 3 години и сега се сетих за това
Изображение
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Преди една година бяхме с мои приятели на река Марица и се къпехме. По някое време рехихме да бръкнем на ръце за някоя риба да си направим масраф :) Един от моите приятели влезе на едно място което не беше по далбоко от 1.70. Изведнаж както баркаше падна сас сила във водата. Видяхма как един сом поне кам 15 килиграма му беше лапнал раката почти до лакатя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И след като успя да си вдигне раката над водата сома го пусна. Раката му беше цялата в крав и кожата му беше сваленя сякаш е драскана с телена четка !!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Кърцата написа:става дума за съвсем друг риболов и то на амарикански сом!!1
е , дойде време и аз да се изкажа за риболов който не практикувам вече.Преди доста годинки натрупах опит в лова на сом със сари и други подобни, но това е минало :wink: :D ..Та преди около 18 год. на Марица както си приготвях саричките надвечер, пристига камион с бургаска регистрация/ива,и слизат една бойна група морски селяни :D , по едно време се приготвят да влизат в реката, викам момчета ко става, те казват , абе ше половим малко ,на барзо глей ся кво става, влизат и на раце с въжета с тях почнаха да пребарват местата за сом и шаран , до де яко се стамни извадиха 3 сома и 4 шарана.,видях ги в тъмното едното сомче си беше над 10 к. със сигурност, най големия шаран поне 5 кила.Преди това бях виждал подобно ловени, моят дядо и негови приятели.Та номера разправят бил да не стискаш сома преди да гепиш устата и/или хрилете, така и не се научих на този риболов. та сома има съмочувствие и не се плаши толкова лесно, то ако се плашише неможе да го хваниш на ченгел дето виси агнето и въже с което може да теглиш кола :D
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

nikejo написа:Май за това иде реч

http://www.clip4e.com/play_ribilov_na_s ... roqtno.htm
те точно това имах впредвид
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Истина си е!Някъде из форума намрих това филмче и видях как се лови сом с ръце!Обяснено е по-подробно как точно става.

http://zamunda.net/browse.php?search=%2 ... incldead=1
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

И аз го гледах това филмче в замундата. И тука по нашите реки и канали има такава традиция от преди много години. Бащами лично ми е разправял че и той таак като малък е пребърквал язовирчета и канали, но след няколко водни плъха и 2-3 змий му е дошъл акъла. :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

laplandeca написа:
е , дойде време и аз да се изкажа за риболов който не практикувам вече.Преди доста годинки натрупах опит в лова на сом със сари и други подобни, но това е минало :wink: :D ..Та преди около 18 год. на Марица както си приготвях саричките надвечер, пристига камион с бургаска регистрация/ива,и слизат една бойна група морски селяни :D , по едно време се приготвят да влизат в реката, викам момчета ко става, те казват , абе ше половим малко ,на барзо глей ся кво става, влизат и на раце с въжета с тях почнаха да пребарват местата за сом и шаран , до де яко се стамни извадиха 3 сома и 4 шарана.,видях ги в тъмното едното сомче си беше над 10 к. със сигурност, най големия шаран поне 5 кила.Преди това бях виждал подобно ловени, моят дядо и негови приятели.Та номера разправят бил да не стискаш сома преди да гепиш устата и/или хрилете, така и не се научих на този риболов. та сома има съмочувствие и не се плаши толкова лесно, то ако се плашише неможе да го хваниш на ченгел дето виси агнето и въже с което може да теглиш кола :D
Приятелю умната с репликите като:Морски селяни,защото може да хапнеш нещо морско.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

snegk написа:
laplandeca написа:
Приятелю умната с репликите като:Морски селяни,защото може да хапнеш нещо морско.
Модерирано!!!Пиши на кирилица!!!barutchiata
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Вчера даваха по ТВ-то точно такъв риболов. Не помня коя програма, но май някой от Дискавъритата или другите от този тип.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
any
новобранец
новобранец

Мнение от any »

Това наистина е впечетляващо! Някой не познава ли такъв ентусиаст, който да вади сомове с ръце?
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

MiTaKa™ написа: Колеги бях се зачел в темата на гларус за атаката на сомовете , по време на кьонк , и се сетих преди бях чел във вестник как някакви американци ловели трофейни сомове с ръце :shock: . Бяха обяснили как в голямите реки търсели подмули и си движели пръстите и при атака на сом той му захапва ръката и следвало борба . Какво мислите вие
Хаахаха това е вярно гледал сам 1 клип после ще търся клип ама на някаква река си пъха пръста и го движи и пуф 1 сом :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”