Тези дни говорих с един човек за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Тези дни говорих с един човек за водоема

Мнение от maycal »

при Мало Бучино.Той ми каза, че никога повече нямало да отиде там, защото , според него, водата не била чиста, предполагал, че се вливали отпадни води,определено се усещала миризма във въздуха,а рибата, уловена там не ставала за ядене....От друга страна, нали имаше едно ДВД-притурка към списание "Риба и такъми"-"Улов на трофейни шарани в Мало Бучино", в което не споменават за подобни обстоятелства! Дали арендаторите на водоема са платили на екипа на създателите на филма да представят условията в благоприятна светлина, или наистина не е имало нещо недобро за отчитане?Имам спомен, че някой във форума беше писал, че в някакъв конкретен период от време водата била мътна, поради някакви насипни работи!??
Опитах да получа информация чрез търсачката, особено му впечатли едно странно мнение от 02 септ. 2004 година, което цитирам (впрочем, в него пише Иваняне-не съм сигурен дали става дума точно за Мало Бучино, но предполагам, че е същия водоем, още повече, че и във филма май ставаше дума за две зони!??) :
"Изобщо не си губи времето на Иваняне.Разрешен е половината язовир и рибата седи в забранената част на язовира.От местен човек(рибар)разбрах че през ноща хвърлят хлорна вар в разрешената част и там рибата не кълве.Таксата е 8лв на пръчка :shock: отделно на табелите пише :Маломерни риби и риби над 1.5кг да се пускат обратно. :shock: Най добре е да дадеш 8 лв и да си тръгнеш
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Тези дни говорих с един човек за водоема

Мнение от Paublo_Eskobar »

Тази година ходих веднъж и наистина 8-те лева си нямат покритие никакво,защото за цял ден не ми клъвна дори.А водата е мътна поради причината,че се строи магистрала Люлин и рекичката коята пълни водоема се пресича от камионите по 100 пъти на ден следователно камионите не само мътят водата,а и я замърсяват доста яко!Общо взето това мога да отговоря по темата.Иначе наистина има/ше големи риби там помагал съм на един дядо да изкара шаран към 7-8 кила,защото нямаше кеп?Но все пак ще го посетя още веднъш(все пак ми е на един ...растояние а и плащам по 4лв.) но като се стопли повече времето и ще ми е за последно според мен?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Значи, незнам дали филма е бил платен, но е факт че на него всички риби се хванаха в забранената част, тъй наречената "Вип зона", където се плаща годишна вноска от няколкостотин лв. за да ловиш. Та Алекс бе тъкмо там. Другите , който бяха в общодостъпната част , резултата им се видя, едно шаранче и 2-3 каналки. Чак когато взеха да разпъват през язовира , в забраненото хванаха големи риби. А м/у другото лодките са забранени, тъй че няма как да разпънеш като тях
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Изглежда в инфото на човека има нещо вярно ,защото преди 2-3г.и аз получих подобно ,от човек живеещ в Мало Бучино.Част от къщите са били без канализация и нали се сещащ къде отиват водите и т.н.А това че е мътна от камионите не е проблем.Аз и не го посещавам ,за тия пари и условия,мерси.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Този Алекс от dvd-то ако го пусна на Батак и ще върти валати та свят ще му се завие.Такива риби дето им се знаят имената,мерси да си ги ловят vip-аджийте.Собственика на язовирчето се е ориентирал точно към такъв тип клиенти vip.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”