идея за телескоп за река, дълъг и лек
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
идея за телескоп за река, дълъг и лек
Може и да не е точното място за тази тема , но тук реших да попитам. Случаят е следния , имам 8 м. телескоп, но е доста тежък, решил съм по някое време да го сменям.Новия тъкъм ще го ползвам за речен риболов на Марица, с него трябва да се борави сравнително бързо, обхождане на реката в търсене на риба.рибите които ще се ловят ще са обикновенно до 1 килограм.Не следя новостите в тъкъмите но искам да е 9 м. , ако има такива телескопи
и да е сравнително лек.Аз сам доста якичък, ама стария прат си иска яка ръка
.Който разполага с информация моля да я сподели.Много благодарности, наслука.

- RUZBATA
- ще става разбирач
Re: идея за телескоп за река, дълъг и лек
Колега аз с 7м и ми е трудно по Марица пък ти на 9м. ще скачаш.Още повече пишеш че ще обикаляш с него .Трябва ти абсолютно чист бряг а там незнам какво ще търсиш!!Но тва си е твоя работа ,за леки пръчки погледни ТИКИТЕ!!!
-
- ще става разбирач
Благодаря,когато ходя напълно снаражен имам 2/телескопа, къс и дълъг, наистина забавя малко распъването на единия и прибирането на другияRUZBATA написа:Колега аз с 7м и ми е трудно по Марица пък ти на 9м. ще скачаш.Още повече пишеш че ще обикаляш с него .Трябва ти абсолютно чист бряг а там незнам какво ще търсиш!!Но тва си е твоя работа ,за леки пръчки погледни ТИКИТЕ!!!

-
- ще става разбирач
Колеги има ли някой сред вас дето има личен опит с 9 м. телескоп?
-
- ще става разбирач
нема ли хора дето ловят с 9 м. сопи на рекa?

-
- разбира нещата
Колега аз работя с тика уинър -9метра но съм седнал на платформа.Наистина е много добра ,лека и стегната пръчка .За Марица ще става но да лодиш седнал и на чисто място около теб.За обиколки по брега няма да стане с този метраж 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- ще става разбирач
Щом е лека ще стане, с нея ще ловя самом на определени места. и то най вече летни скобари и покрай сравнително чист бряг но далеч от брега, да не стреснем рибата рано сутрингеоргиев59 написа:Колега аз работя с тика уинър -9метра но съм седнал на платформа.Наистина е много добра ,лека и стегната пръчка .За Марица ще става но да лодиш седнал и на чисто място около теб.За обиколки по брега няма да стане с този метраж

Колега провери тук - http://www.fishermanbg.com 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Бутник,сигурно си прав че трябва стол,ама за язовир,ние речните духовеbutnik написа:9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.

- krokibg
- учете се от него
Лапландец,Бутника си е баш парче кореняк Пловдивчанин и е израстнал на брега на р.Марицаlaplandeca написа:Бутник,сигурно си прав че трябва стол,ама за язовир,ние речните духовеbutnik написа:9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.,знем тайни които вие няма да научите на язовира
![]()
.А болонезето никак не е подходящо за майсторски риболов на Марица.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Навярно сте майстори,ама има още кво да научитеKrokibg написа:Лапландец,Бутника си е баш парче кореняк Пловдивчанин и е израстнал на брега на р.Марицаlaplandeca написа:Бутник,сигурно си прав че трябва стол,ама за язовир,ние речните духовеbutnik написа:9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.,знем тайни които вие няма да научите на язовира
![]()
.А болонезето никак не е подходящо за майсторски риболов на Марица.
![]()
![]()
![]()
май поназнайва нещичко от речния риболов
![]()
![]()
![]()
Няма какво повече да учи
![]()
![]()
![]()
![]()
И да не ти прозвучи като убида,но просто си е смешно да говорим за разкарване по бреговете на реките със 9м телескопи,звучи малко налудничаво,не мислиш ли
Вземи само сопата 9м без да слагаш дюзен и вземи да помяташ и да се разхождаш със нея.А още по голяма лудост е да я събираш през пет минути и да се местиш напред-назад.За такъв риболов си вземи телемач от класна фирма 4.20 максимум 4.50м и си прави кефа.

- krokibg
- учете се от него
То записките ша ги водим,но толкова години живея на 10 метра от реката и несъм виждал някой да се разхожда и да лови със 9метров прът.Не че е невъзможно,но не е практично,ако така те устройва да го кажа.Записките си ги заведох в регистъра и отдаде ли ми се възможност,ще пробвам лично да видя,пък може и да е приятен риболов,да държа 9м прът няколко часа и да замятам
Сигурно ще почувствам някакво мазохистично удоволствие от болката в ръцете като приключа
Както казваш ти,лаф да става.

-
- ще става разбирач
Не съм споменавал че ще се разхождам с 9 м. сопа. Сега имам 8м. ама и с нея не се разхождам.Помисли малко, ходя с 2 телескопа, къс 4 или 5м. и втория е дълъг 8м.,както и с 1 лек спининг прът , и втори за тежки примамки.Как мислиш, мога ли да сгъвъм и разгъвъм 4/пръта постоянноKrokibg написа:То записките ша ги водим,но толкова години живея на 10 метра от реката и несъм виждал някой да се разхожда и да лови със 9метров прът.Не че е невъзможно,но не е практично,ако така те устройва да го кажа.Записките си ги заведох в регистъра и отдаде ли ми се възможност,ще пробвам лично да видя,пък може и да е приятен риболов,да държа 9м прът няколко часа и да замятамСигурно ще почувствам някакво мазохистично удоволствие от болката в ръцете като приключа
![]()
![]()
![]()
Както казваш ти,лаф да става.

- krokibg
- учете се от него
Не съм дорасъл да ходя на риболов по чужденеция.Като си надскоча масрафа,с най-голямо удоволствие.За тефтера,няма проблем,за 4ката или 5цата също,обаче за 8-9ка,като знам че колкото и да са леки,без специални атрибути за подпиране и задържане,трябва да си много луд да я държиш цял риболов,това ми е мисълта.Иначе луди хора колкото щеш,само банковата сметка не си я давай че както ми трябва финансиране,направо се е самозакрила за нула време