идея за телескоп за река, дълъг и лек

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

идея за телескоп за река, дълъг и лек

Мнение от laplandeca »

Може и да не е точното място за тази тема , но тук реших да попитам. Случаят е следния , имам 8 м. телескоп, но е доста тежък, решил съм по някое време да го сменям.Новия тъкъм ще го ползвам за речен риболов на Марица, с него трябва да се борави сравнително бързо, обхождане на реката в търсене на риба.рибите които ще се ловят ще са обикновенно до 1 килограм.Не следя новостите в тъкъмите но искам да е 9 м. , ако има такива телескопи :D и да е сравнително лек.Аз сам доста якичък, ама стария прат си иска яка ръка :D .Който разполага с информация моля да я сподели.Много благодарности, наслука.
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: идея за телескоп за река, дълъг и лек

Мнение от RUZBATA »

Колега аз с 7м и ми е трудно по Марица пък ти на 9м. ще скачаш.Още повече пишеш че ще обикаляш с него .Трябва ти абсолютно чист бряг а там незнам какво ще търсиш!!Но тва си е твоя работа ,за леки пръчки погледни ТИКИТЕ!!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

RUZBATA написа:Колега аз с 7м и ми е трудно по Марица пък ти на 9м. ще скачаш.Още повече пишеш че ще обикаляш с него .Трябва ти абсолютно чист бряг а там незнам какво ще търсиш!!Но тва си е твоя работа ,за леки пръчки погледни ТИКИТЕ!!!
Благодаря,когато ходя напълно снаражен имам 2/телескопа, къс и дълъг, наистина забавя малко распъването на единия и прибирането на другия :D
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Колеги има ли някой сред вас дето има личен опит с 9 м. телескоп?
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

нема ли хора дето ловят с 9 м. сопи на рекa? :D :D
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Колега аз работя с тика уинър -9метра но съм седнал на платформа.Наистина е много добра ,лека и стегната пръчка .За Марица ще става но да лодиш седнал и на чисто място около теб.За обиколки по брега няма да стане с този метраж :idea:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

георгиев59 написа:Колега аз работя с тика уинър -9метра но съм седнал на платформа.Наистина е много добра ,лека и стегната пръчка .За Марица ще става но да лодиш седнал и на чисто място около теб.За обиколки по брега няма да стане с този метраж :idea:
Щом е лека ще стане, с нея ще ловя самом на определени места. и то най вече летни скобари и покрай сравнително чист бряг но далеч от брега, да не стреснем рибата рано сутрин :D .иначе ловя с 4 или 5м , китайска класика :D .Ако можеш на ЛС кажи ми от каде в Пловдив или с доставка мога да я купя и коло струва.Благодаря.Как ловиш с нея, нали е директен телескоп.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Колега провери тук - http://www.fishermanbg.com :)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

butnik написа:9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.
Бутник,сигурно си прав че трябва стол,ама за язовир,ние речните духове :D ,знем тайни които вие няма да научите на язовира :D :wink: .А болонезето никак не е подходящо за майсторски риболов на Марица.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

laplandeca написа:
butnik написа:9-та иска здрав стол,това не е сопата с която искаш да си мобилен.Вземи една 6-ца или 7-ца болонеза и си решаваш проблема.Речния риболов иска постоянно презамятане,тази дължина едва ли е най-подходящата,а какво става при вятър с лек грамаж,те оставам ти да си дерзаеш.
Бутник,сигурно си прав че трябва стол,ама за язовир,ние речните духове :D ,знем тайни които вие няма да научите на язовира :D :wink: .А болонезето никак не е подходящо за майсторски риболов на Марица.
Лапландец,Бутника си е баш парче кореняк Пловдивчанин и е израстнал на брега на р.Марица :shock: :shock: :shock: :shock: май поназнайва нещичко от речния риболов :lol: :lol: :lol: :wink: Няма какво повече да учи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: И да не ти прозвучи като убида,но просто си е смешно да говорим за разкарване по бреговете на реките със 9м телескопи,звучи малко налудничаво,не мислиш ли :idea: Вземи само сопата 9м без да слагаш дюзен и вземи да помяташ и да се разхождаш със нея.А още по голяма лудост е да я събираш през пет минути и да се местиш напред-назад.За такъв риболов си вземи телемач от класна фирма 4.20 максимум 4.50м и си прави кефа.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Krokibg написа:
laplandeca написа:
Лапландец,Бутника си е баш парче кореняк Пловдивчанин и е израстнал на брега на р.Марица :shock: :shock: :shock: :shock: май поназнайва нещичко от речния риболов :lol: :lol: :lol: :wink: Няма какво повече да учи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: И да не ти прозвучи като убида,но просто си е смешно да говорим за разкарване по бреговете на реките със 9м телескопи,звучи малко налудничаво,не мислиш ли :idea: Вземи само сопата 9м без да слагаш дюзен и вземи да помяташ и да се разхождаш със нея.А още по голяма лудост е да я събираш през пет минути и да се местиш напред-назад.За такъв риболов си вземи телемач от класна фирма 4.20 максимум 4.50м и си прави кефа.
Навярно сте майстори,ама има още кво да научите :D .Имам болонезе 6 м. , но вече не го ползвам, в някои случаи е по подходящо, но два вида телескопи са ми по добре.Сгъването и разгъването , не е решаващо,когато тарсиш рибата на точното място и време :D , и с подходящия метод.Болонезето е универсал и често не е най доброто за дадена ситуация.Та винаги има какво да се научи, никога не е касно :D , водете си записки :D :D , весело да става.Наслука.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То записките ша ги водим,но толкова години живея на 10 метра от реката и несъм виждал някой да се разхожда и да лови със 9метров прът.Не че е невъзможно,но не е практично,ако така те устройва да го кажа.Записките си ги заведох в регистъра и отдаде ли ми се възможност,ще пробвам лично да видя,пък може и да е приятен риболов,да държа 9м прът няколко часа и да замятам :shock: Сигурно ще почувствам някакво мазохистично удоволствие от болката в ръцете като приключа :lol: :lol: :lol: :wink: Както казваш ти,лаф да става.

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Krokibg написа:То записките ша ги водим,но толкова години живея на 10 метра от реката и несъм виждал някой да се разхожда и да лови със 9метров прът.Не че е невъзможно,но не е практично,ако така те устройва да го кажа.Записките си ги заведох в регистъра и отдаде ли ми се възможност,ще пробвам лично да видя,пък може и да е приятен риболов,да държа 9м прът няколко часа и да замятам :shock: Сигурно ще почувствам някакво мазохистично удоволствие от болката в ръцете като приключа :lol: :lol: :lol: :wink: Както казваш ти,лаф да става.
Не съм споменавал че ще се разхождам с 9 м. сопа. Сега имам 8м. ама и с нея не се разхождам.Помисли малко, ходя с 2 телескопа, къс 4 или 5м. и втория е дълъг 8м.,както и с 1 лек спининг прът , и втори за тежки примамки.Как мислиш, мога ли да сгъвъм и разгъвъм 4/пръта постоянно :shock: :shock: .А , за това че не си виждал хора като мен по Марица, ами най вероятно няма и да видиш,такива като мен се виждат веднъш в живота :D :D :D .Та взимай големия тефтер и на ЛС, почвам да ти давам уроци :D :D ,И банковата сметка ке ти кажим :wink: :wink: .Айде ,наслука от мен и от цялата тукашна БГ група :drinkers: :drinkers: ., P.s. да спомена като гледам в риболова на сом с спиниг си наистина майстор, там моите успехи са почти изцяло бракониерски, за сома, и отдавна забравени :D :D ., ако искаш улов на наистина голяма риба , имам роднини които имат сериозни възможности в RSA/южна африка,, както и такива в Австралия :wink: :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не съм дорасъл да ходя на риболов по чужденеция.Като си надскоча масрафа,с най-голямо удоволствие.За тефтера,няма проблем,за 4ката или 5цата също,обаче за 8-9ка,като знам че колкото и да са леки,без специални атрибути за подпиране и задържане,трябва да си много луд да я държиш цял риболов,това ми е мисълта.Иначе луди хора колкото щеш,само банковата сметка не си я давай че както ми трябва финансиране,направо се е самозакрила за нула време :shock: :lol: :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”