Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Бобошево
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Бобошево
Моля, дайте инфо за нивото на реката и цвета на водата!
-
- научил се да хвърля
Единственото,което знам покрай Бобошево е зачествилите ухапвания от усойници
иначе след тези порои предполагам нивото на водата се е дигнало 0,5-1 метър,а водата все още е мътна.Като се поизбистри(доста т.е. 1-2 седмици) ще ходя за кефал по Янтра-започва им настървеното кълване на джанка и бяла бобонка
На скакалец също трябва да дава лятото 

Кефал-ти мислиш за всичко 

-
- научил се да хвърля
хехе пак съм се объркалbabydoctor написа:Там са пепелянки, усойниците са над 800-1000 м., не че на някой му пука какво точно ще го изяде6tukata написа:зачествилите ухапвания от усойнициНавсякъде трябва да се внимава, както и за кърлежи, годината е влажна. Сега за Бобошево - имам информация, че реката е голяма, но бистра като за сезона. Излиза много мряна, както и кефал. Наслука

Кефал-ти мислиш за всичко 

-
- новобранец
-
- новобранец
Излета го пиша към успешните. По близо До Пастух, отколкото до Бобошево. Мряната дойде на захранката и кълвеше през целия ден като луда.
Най-добре кълвеше на бял червей. Нивото все още е високо и спада по малко, а водата мътна. За съжаление мрените бяха дребни!
Бих казал, че половината си бяха маломерни, и отидоха да растат. Само 3-4 хванахме хубави, по около 150-200 гр. Клен нямаше никакъв!
Останалото 1 заблуден малък скобар, няколко кротушки, доста от вездесъщите и в тая река псевдо-незнам им точното име /местните им викат бельовици, отвратителни малки широки рибки с червени точки, нещо като речните слънчевки/ и много уклей. В крайна сметка около 2 кила мряна. Удоволствието е голямо, дори и 100 - грамова мряна повлича мощно и удря върха на пръта!