Каракудозаври в пясъчна буря

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Каракудозаври в пясъчна буря

Мнение от Кърцата »

През уикенда ходих до Кърджали и естественнннно се заметохме по рибарските места по който съм израсъл : яз. СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ. Уникален язовир !!!!
Имаше инфо че по устието е тръгнала каракуда и решихме да го проверим. При пристигането ни на мястото известно като "Германеца" видехме един невъзможен калабалък от хора опитващи се да ловят един върху друг и окупирали отвсякъде плиткия залив. Погледахме ги малко и видяхме как се извадиха няколко каракуди на дъно. Рибите бяха със средни размери, около 300 - 400 гр. Това ни стигаше като информация и се върнахме обратно в града да пием кафе.
Изпихме го, поогледахме девойките и решихме че е време да почваме.
Впредвид доста силния вятър и тълпите решихме да опитаме на отсрещния бряг, на вливането на река Върбица, до село Островица. Там има голям плитък залив който събира доста риба пролетно време. Лошото е ,че месните от селото го знаят и много мрежи се изсипват в язовира нощем.
Все пак се надявахме още да не са усетили евентуалната риба и разчитахме на успех.
Пристигането на брега ми спря сърцето. Обичам го тоя язовир!!!!
Изображение
Изображение
Изображение

Вятърът бе доста силен , но духаше в гърба ни и не беше страшно. По целия бряг се виждаше само един човек, който скоро си тръгна.
Заметнахме три дънни и три плувки и се заехме с важната част от пролетния риболов: Палене на огън и печене на благинки на шиш. Справихме се повече от добре по добре с тая мисия, но от въдиците ни звук , ни стон. Брат ми взе мача и реши да се разходи по брега, а другите двама се опънахме на завет зад колата. разменихме по някоя и друга лъжа и ни доскуча. Решихме да видим к'ви ги върши брата. Заметохме се до него. Той беше застанал в един невъзможен плич, дълбочината на 15-20 м. навътре бе около 30 - 40 см.. каза че е видял риби пред него , но трябва голяма предпазливост защото водата е бистра и рибата се плаши. Решихме да се местим там па каквото стане. Върнахме се за такъмите и колата, а през това време се появи един колега , който застана в близост до брата. Те тоя човек имаше уникална система на риболов. При дълбочина от 40 санта , той ловеше в около 30 сантиметров ваглер, тежащ сигурно 15-20 гр и стръвта му бе на 15 санта под него. Само да кажа че с духащия изотзаде вятър аз хвърлях двуграмовата плувка на 30-тина метра , та се налагаше да придърпвам след замятането. Е пича извади два бая големи... клона за един час , и си замина.
Първото ми кълване бе като закачка на дъното , но след засека тя оживя. На повърхноста плясна голяма опашка и рибата пое навътре. Основното ми бе 0.14 а повода 0.12. бая я поборих и когато полегна пред мен занемях: Каракуда над кило и ...
Изображение
Уникална. отдавна не бях хващал такъв динозавър. Лошото е че разплаши всичко наоколо и затова се наложи да променим тактиката. Прибрахме дъннните и тримата се пръснахме по брега с по един мач. Плитката вода правеше рибите подозрителни и плашливи и това налагаше използването на прийоми от пъстървовия риболов при прокрадването покрай брега. Отделно рибите не посягаха на неподвижна стръв и се налагаше да се лови с придърпване. За около час всеки от тримата извади по 5-6 едри риби между половинка и кило и няколко по-дребни и живарника се препълни. Време бе за снимки:
Изображение
Изображение
Шишето е от бира, а тая риба не беше от най-големите

Изображение
Изображение
Изображение

и накраш натюрморт....
Изображение

Докато снимахме рибата бяхме забелязани от двама скоро появили се дядовци и един местен от селото. лошо...
На следващата сутрин естествено се отправихме натам. въпреки че станахме рано , на брега ни завари съвсем различна картина. Двамата дядовци вече бяха там с около десетина авери от пенсионерския клуб, а и местния бе там воглаве на половината селоНавсякъде стърчаха дънни. Картинката се допълваше от три плодвивски коли и една софииска . Колегите беха разпънали няколко рот-пода и клечаха унило край тях.
Рибата естествено си бе била шута , уплашена от масираната атака , (дълбочината в залива е около 30-40 см) и само отвреме нареме някоя заблудена се прилъгваше от заложените дънни.
Вятъра също бе отвратителен и скоро ни отказа от риболова. Резултата за час бе по една риба на човек.
Направих няколко снимки на започващия пясъчен ад и си бихме шута да пием бира и давим мъка по проваления от тълпата риболов
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ми т'ва е
НАСЛУКА!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каракудозаври в пясъчна буря

Мнение от ЗАЕКА »

Ехе браво страхотни каракуди не бях виждал такива от 4-5 год , помня на едно язовирче покрай В.Търново излизаха по 1.800 но бързо ги обраха , за излета 100 точки. :wink:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво Кърца .Добе сте ги изловили и репортажа ти е както винаги перфиктен.Двамата със Сестрата сте майстори на рапортажите и риболова :D Другия път не пускайте аванта на селяните.И наистина бати каракудите от малък не съм виждал такива чудовища
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Браво, Слави! :D

Ама що така са кръвясали, да не си ги вадил с канджата, тия мамути? :roll: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

Те това се казва репортаж :!: :!: :!: :smt038
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Евала ,както винаги страхотен репортаж ,а и риболов :wink: :D
GODzillata написа:Ама що така са кръвясали, да не си ги вадил с канджата, тия мамути?
И аз ги забелязах тия 1-2риби,но при този каменист бряг и тази плитчина в която са ги ловили,нормално да се наранят :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

:smt038 :smt038 :smt038 :smt041 :smt041 :smt041 :smt023 :smt023 :smt023 ,Браво друже,така треба,при нас се развали времето,па като ти гледам снимките отсекаде ме чеше :lol:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Стабилна работа!Браво! :wink:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Евала бате позравления, подобен риболов бях направил преди 5-6 години на Жребчево е пак по тва време на годината, а до тази година и аз вярвах че каракуди от показания сорт отдавна няма, докато не отидох тази година на Йовковци над моста през месец юли, за пръв път от 5 години насам се наслаждавах на тези уникални риби а после и на техния ПРЕВЪЗХОДЕН ВКУС.За жалост нямам нито една снимика понеже тогава не бях абониран за сайт като този и не съм мислел да съхранявам мемоари. Свидетел обаче от форума има kita там се запознахме и той ми каза за този форум. Е тва е то. :finga:
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

Преди 13-15 години лових такива на Стамболийски, над килограм
ама вече нещо не ми се закачат :lol: може да съм забравил
как се ловят :lol: или ги извадиха мрежите,което е по вероятно.

Браво хубави снимки и добри риби сте хванали :smt023
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Мога да ти кажа със сигурност кога за последно съм виждал на Стамболийски такива каракуди, през далечната 1996г. Тогава бях още ученик и единствената въдица която имах беше алуминиева пръчка с макара янтра-7м. Тогава само гледах ги ловят. А за последно лових такива миналата година август, дано и тази година да има останало нещо от тях.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Страхотен излет! Отдавна не бях виждал подобни каракуди :shock: . Поздравления за репортажа.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Кърцата и капо,да да :D :D

:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Кърцата написа:
Ми т'ва е
НАСЛУКА!
Ми екстра е! :D Мазнички таранки, приятни емоции и споделен риболов...бравос! :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Месара си е месар, това е положението! Ама ти не си виновен, русенския касапин е за бой!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”