Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Каракудозаври в пясъчна буря
Каракудозаври в пясъчна буря
През уикенда ходих до Кърджали и естественнннно се заметохме по рибарските места по който съм израсъл : яз. СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ. Уникален язовир !!!!
Имаше инфо че по устието е тръгнала каракуда и решихме да го проверим. При пристигането ни на мястото известно като "Германеца" видехме един невъзможен калабалък от хора опитващи се да ловят един върху друг и окупирали отвсякъде плиткия залив. Погледахме ги малко и видяхме как се извадиха няколко каракуди на дъно. Рибите бяха със средни размери, около 300 - 400 гр. Това ни стигаше като информация и се върнахме обратно в града да пием кафе.
Изпихме го, поогледахме девойките и решихме че е време да почваме.
Впредвид доста силния вятър и тълпите решихме да опитаме на отсрещния бряг, на вливането на река Върбица, до село Островица. Там има голям плитък залив който събира доста риба пролетно време. Лошото е ,че месните от селото го знаят и много мрежи се изсипват в язовира нощем.
Все пак се надявахме още да не са усетили евентуалната риба и разчитахме на успех.
Пристигането на брега ми спря сърцето. Обичам го тоя язовир!!!!

Вятърът бе доста силен , но духаше в гърба ни и не беше страшно. По целия бряг се виждаше само един човек, който скоро си тръгна.
Заметнахме три дънни и три плувки и се заехме с важната част от пролетния риболов: Палене на огън и печене на благинки на шиш. Справихме се повече от добре по добре с тая мисия, но от въдиците ни звук , ни стон. Брат ми взе мача и реши да се разходи по брега, а другите двама се опънахме на завет зад колата. разменихме по някоя и друга лъжа и ни доскуча. Решихме да видим к'ви ги върши брата. Заметохме се до него. Той беше застанал в един невъзможен плич, дълбочината на 15-20 м. навътре бе около 30 - 40 см.. каза че е видял риби пред него , но трябва голяма предпазливост защото водата е бистра и рибата се плаши. Решихме да се местим там па каквото стане. Върнахме се за такъмите и колата, а през това време се появи един колега , който застана в близост до брата. Те тоя човек имаше уникална система на риболов. При дълбочина от 40 санта , той ловеше в около 30 сантиметров ваглер, тежащ сигурно 15-20 гр и стръвта му бе на 15 санта под него. Само да кажа че с духащия изотзаде вятър аз хвърлях двуграмовата плувка на 30-тина метра , та се налагаше да придърпвам след замятането. Е пича извади два бая големи... клона за един час , и си замина.
Първото ми кълване бе като закачка на дъното , но след засека тя оживя. На повърхноста плясна голяма опашка и рибата пое навътре. Основното ми бе 0.14 а повода 0.12. бая я поборих и когато полегна пред мен занемях: Каракуда над кило и ...

Уникална. отдавна не бях хващал такъв динозавър. Лошото е че разплаши всичко наоколо и затова се наложи да променим тактиката. Прибрахме дъннните и тримата се пръснахме по брега с по един мач. Плитката вода правеше рибите подозрителни и плашливи и това налагаше използването на прийоми от пъстървовия риболов при прокрадването покрай брега. Отделно рибите не посягаха на неподвижна стръв и се налагаше да се лови с придърпване. За около час всеки от тримата извади по 5-6 едри риби между половинка и кило и няколко по-дребни и живарника се препълни. Време бе за снимки:

Шишето е от бира, а тая риба не беше от най-големите

и накраш натюрморт....

Докато снимахме рибата бяхме забелязани от двама скоро появили се дядовци и един местен от селото. лошо...
На следващата сутрин естествено се отправихме натам. въпреки че станахме рано , на брега ни завари съвсем различна картина. Двамата дядовци вече бяха там с около десетина авери от пенсионерския клуб, а и местния бе там воглаве на половината селоНавсякъде стърчаха дънни. Картинката се допълваше от три плодвивски коли и една софииска . Колегите беха разпънали няколко рот-пода и клечаха унило край тях.
Рибата естествено си бе била шута , уплашена от масираната атака , (дълбочината в залива е около 30-40 см) и само отвреме нареме някоя заблудена се прилъгваше от заложените дънни.
Вятъра също бе отвратителен и скоро ни отказа от риболова. Резултата за час бе по една риба на човек.
Направих няколко снимки на започващия пясъчен ад и си бихме шута да пием бира и давим мъка по проваления от тълпата риболов

Ми т'ва е
НАСЛУКА!
Имаше инфо че по устието е тръгнала каракуда и решихме да го проверим. При пристигането ни на мястото известно като "Германеца" видехме един невъзможен калабалък от хора опитващи се да ловят един върху друг и окупирали отвсякъде плиткия залив. Погледахме ги малко и видяхме как се извадиха няколко каракуди на дъно. Рибите бяха със средни размери, около 300 - 400 гр. Това ни стигаше като информация и се върнахме обратно в града да пием кафе.
Изпихме го, поогледахме девойките и решихме че е време да почваме.
Впредвид доста силния вятър и тълпите решихме да опитаме на отсрещния бряг, на вливането на река Върбица, до село Островица. Там има голям плитък залив който събира доста риба пролетно време. Лошото е ,че месните от селото го знаят и много мрежи се изсипват в язовира нощем.
Все пак се надявахме още да не са усетили евентуалната риба и разчитахме на успех.
Пристигането на брега ми спря сърцето. Обичам го тоя язовир!!!!

Вятърът бе доста силен , но духаше в гърба ни и не беше страшно. По целия бряг се виждаше само един човек, който скоро си тръгна.
Заметнахме три дънни и три плувки и се заехме с важната част от пролетния риболов: Палене на огън и печене на благинки на шиш. Справихме се повече от добре по добре с тая мисия, но от въдиците ни звук , ни стон. Брат ми взе мача и реши да се разходи по брега, а другите двама се опънахме на завет зад колата. разменихме по някоя и друга лъжа и ни доскуча. Решихме да видим к'ви ги върши брата. Заметохме се до него. Той беше застанал в един невъзможен плич, дълбочината на 15-20 м. навътре бе около 30 - 40 см.. каза че е видял риби пред него , но трябва голяма предпазливост защото водата е бистра и рибата се плаши. Решихме да се местим там па каквото стане. Върнахме се за такъмите и колата, а през това време се появи един колега , който застана в близост до брата. Те тоя човек имаше уникална система на риболов. При дълбочина от 40 санта , той ловеше в около 30 сантиметров ваглер, тежащ сигурно 15-20 гр и стръвта му бе на 15 санта под него. Само да кажа че с духащия изотзаде вятър аз хвърлях двуграмовата плувка на 30-тина метра , та се налагаше да придърпвам след замятането. Е пича извади два бая големи... клона за един час , и си замина.
Първото ми кълване бе като закачка на дъното , но след засека тя оживя. На повърхноста плясна голяма опашка и рибата пое навътре. Основното ми бе 0.14 а повода 0.12. бая я поборих и когато полегна пред мен занемях: Каракуда над кило и ...

Уникална. отдавна не бях хващал такъв динозавър. Лошото е че разплаши всичко наоколо и затова се наложи да променим тактиката. Прибрахме дъннните и тримата се пръснахме по брега с по един мач. Плитката вода правеше рибите подозрителни и плашливи и това налагаше използването на прийоми от пъстървовия риболов при прокрадването покрай брега. Отделно рибите не посягаха на неподвижна стръв и се налагаше да се лови с придърпване. За около час всеки от тримата извади по 5-6 едри риби между половинка и кило и няколко по-дребни и живарника се препълни. Време бе за снимки:

Шишето е от бира, а тая риба не беше от най-големите

и накраш натюрморт....

Докато снимахме рибата бяхме забелязани от двама скоро появили се дядовци и един местен от селото. лошо...
На следващата сутрин естествено се отправихме натам. въпреки че станахме рано , на брега ни завари съвсем различна картина. Двамата дядовци вече бяха там с около десетина авери от пенсионерския клуб, а и местния бе там воглаве на половината селоНавсякъде стърчаха дънни. Картинката се допълваше от три плодвивски коли и една софииска . Колегите беха разпънали няколко рот-пода и клечаха унило край тях.
Рибата естествено си бе била шута , уплашена от масираната атака , (дълбочината в залива е около 30-40 см) и само отвреме нареме някоя заблудена се прилъгваше от заложените дънни.
Вятъра също бе отвратителен и скоро ни отказа от риболова. Резултата за час бе по една риба на човек.
Направих няколко снимки на започващия пясъчен ад и си бихме шута да пием бира и давим мъка по проваления от тълпата риболов

Ми т'ва е
НАСЛУКА!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Re: Каракудозаври в пясъчна буря
Ехе браво страхотни каракуди не бях виждал такива от 4-5 год , помня на едно язовирче покрай В.Търново излизаха по 1.800 но бързо ги обраха , за излета 100 точки. 

-
- кандидат преподавател
Браво Кърца .Добе сте ги изловили и репортажа ти е както винаги перфиктен.Двамата със Сестрата сте майстори на рапортажите и риболова
Другия път не пускайте аванта на селяните.И наистина бати каракудите от малък не съм виждал такива чудовища

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, Слави!
Ама що така са кръвясали, да не си ги вадил с канджата, тия мамути?

Ама що така са кръвясали, да не си ги вадил с канджата, тия мамути?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Те това се казва репортаж

- MITKO70
- кандидат преподавател
Евала ,както винаги страхотен репортаж ,а и риболов

И аз ги забелязах тия 1-2риби,но при този каменист бряг и тази плитчина в която са ги ловили,нормално да се наранятGODzillata написа:Ама що така са кръвясали, да не си ги вадил с канджата, тия мамути?

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Евала бате позравления, подобен риболов бях направил преди 5-6 години на Жребчево е пак по тва време на годината, а до тази година и аз вярвах че каракуди от показания сорт отдавна няма, докато не отидох тази година на Йовковци над моста през месец юли, за пръв път от 5 години насам се наслаждавах на тези уникални риби а после и на техния ПРЕВЪЗХОДЕН ВКУС.За жалост нямам нито една снимика понеже тогава не бях абониран за сайт като този и не съм мислел да съхранявам мемоари. Свидетел обаче от форума има kita там се запознахме и той ми каза за този форум. Е тва е то. 

Преди 13-15 години лових такива на Стамболийски, над килограм
ама вече нещо не ми се закачат
може да съм забравил
как се ловят
или ги извадиха мрежите,което е по вероятно.
Браво хубави снимки и добри риби сте хванали
ама вече нещо не ми се закачат

как се ловят

Браво хубави снимки и добри риби сте хванали

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Мога да ти кажа със сигурност кога за последно съм виждал на Стамболийски такива каракуди, през далечната 1996г. Тогава бях още ученик и единствената въдица която имах беше алуминиева пръчка с макара янтра-7м. Тогава само гледах ги ловят. А за последно лових такива миналата година август, дано и тази година да има останало нещо от тях.
Страхотен излет! Отдавна не бях виждал подобни каракуди
. Поздравления за репортажа.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ми екстра е!Кърцата написа:
Ми т'ва е
НАСЛУКА!

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS