Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Малко помощ за най-новия фен на спининга
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Малко помощ за най-новия фен на спининга
Каквато има във водоема 

А как да го водя тоя воблер бързо,бавно по друг начин?
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Води го както ти дойде на акъл. И без това ще хванеш нещо. Имам в предвид теорията за късмета на начинаещия. Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравей ...
Аз започнах с това чудо спининга преди по-малко от година ...
Ето мойте препоръки...
1. Вземи си малко от воблери от 2,5 до 5 см най-добре е да са Salmo ..
2. Взеи си плетено влакно
3.Експериментирай с различен начин на воденето на примамката в различни водни слоеве..
4.Сменяй често воблера и мястото докато понатрупаш опит.
5.Прочети тук кои са най-успешните модели и по-кое време на годината са успешни ...
6. Огледаи какви реки и водоеми има около местонахождението ти и каква риба има ...
7. Ако намериш наблизо някои колега с които да отидете заедно за риба и да те светне за това онова ... безценно ..
Еи такива съвети има
Аз започнах с това чудо спининга преди по-малко от година ...
Ето мойте препоръки...
1. Вземи си малко от воблери от 2,5 до 5 см най-добре е да са Salmo ..
2. Взеи си плетено влакно
3.Експериментирай с различен начин на воденето на примамката в различни водни слоеве..
4.Сменяй често воблера и мястото докато понатрупаш опит.
5.Прочети тук кои са най-успешните модели и по-кое време на годината са успешни ...
6. Огледаи какви реки и водоеми има около местонахождението ти и каква риба има ...
7. Ако намериш наблизо някои колега с които да отидете заедно за риба и да те светне за това онова ... безценно ..

Еи такива съвети има

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
maznislav много ти благодаря за съветите дано да ми помогнат.
А може ли някой да сложи някаква снимка как да го монтирам този моя воблер, аз разглеждах във форума темите но не намерих точно решение. Видях някои които си вързват направо воблера за влакното, други с вирбел , а на някои монтажи видях че се слага малко олово на влакното и се регулира дълбочината. Аз трябва ли да слагам тежест с тоя моя воблер. Неделя ще отида да го изпробвам на текето, но както казах за първи път ще ловя с воблер и незнам как се прави монтажа.
А може ли някой да сложи някаква снимка как да го монтирам този моя воблер, аз разглеждах във форума темите но не намерих точно решение. Видях някои които си вързват направо воблера за влакното, други с вирбел , а на някои монтажи видях че се слага малко олово на влакното и се регулира дълбочината. Аз трябва ли да слагам тежест с тоя моя воблер. Неделя ще отида да го изпробвам на текето, но както казах за първи път ще ловя с воблер и незнам как се прави монтажа.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сложи му една стандартна карабинка .. има ги по магазините ...
питаш и ти дават
Гледаи да не е груба или тежка за да не му развали играта ...
Сега точно не е времето за риболов на спининг, но ... всичко се случва .. и не се отчайваи ако пръвите няколко пъти нямаш успех ...
Всичко ще си доиде на мястото
питаш и ти дават

Сега точно не е времето за риболов на спининг, но ... всичко се случва .. и не се отчайваи ако пръвите няколко пъти нямаш успех ...
Всичко ще си доиде на мястото

Здравей колега на това воблерче имам 4 вида риби - бяла , щука , костур и распер . Само че в момента на Дунава няма смисъл да го пробваш според мен.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ето малко инструкции как се връзва карабинката

Надявам се да съм бил полезен

Надявам се да съм бил полезен

Благодаря на всички за помоща и съветите.
Значи днес цял ден бях на текето. Много ми хареса да ловя с тоя воблер, хареса ми как се движи но на него нищо не хванах
. Очаквах някоя бяла риба да се хване, а тя се хвана на телескоп с бял червей

Не се отказвай от спининга приятелю продължавай да дърпаш ще удари и по голяма бяла риба от тая дате си хванал!teleskopa написа:Значи днес цял ден бях на текето. Много ми хареса да ловя с тоя воблер, хареса ми как се движи но на него нищо не хванах. Очаквах някоя бяла риба да се хване, а тя се хвана на телескоп с бял червей

Поздрави!
- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма отказване,риба ще хванеш.Аз например съм майстор на капото,ама и хващам,щото съм и майстор на ината и постоянството.Техниките на водене на всеки риболовец са различни,за всяка риба са различни,за всеки водоем са различни.Първото най-важно е да знаеш каква риба търсиш.За кефал ти трябват малки тумбести,най-добре тракащи воблери,малки вътрящи блесни,потърси из форума,има доста изписано.За распер трябва да са с издължена форма,стават и блесните клатушки.Твоите воблери са идеални,особено сега,когато той е в дълбокото.За щука можеш да пробваш на всякакви примамки и размери,на по-малките им трябва стоманен повод отпред/потърси из форума инфо/.За всеки сезон е различно.За костур пробвай на примамки като за кефал,като добавиш и силиконовите.За бяла риба зависи от къде ще ловиш,но от блега е най-добре на силиконови рибки,като водиш стъпаловидно по дъното.Стават и примамките като за распер.За сомовете Мазнислав и Крокито знаят.
Разгледай водоемите около теб и разбери какви хищници има в тях,вземи по една-две блесни и някой друго воблерче и марш да мяташ.Ти си от Русе,там е добро място за спинингистите.Потърси колегата Росен,админа на сайта http://iantra.com Той да те вземе някой път по Янтра,това за мен е най-доброто място за спинингов риболов в България,добре ще е да се учиш там,няма да съжаляваш.
Няма да се отказваш,колегите са прави като ти казват,че като хванеш първата си риба,няма да зарежеш спининга никога.Кефът е несравним!
Айде и със здраве!

Няма да се отказваш,колегите са прави като ти казват,че като хванеш първата си риба,няма да зарежеш спининга никога.Кефът е несравним!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- фен клуб-скобар
Аз се запалих по сериозен спининг ( не с една две блесни да хвърла два пъти ) от преди 5-6 месеца. Първата си риба хванах наскоро. Малко е отчайващо да не хванеш след първите пет пъти, но така е не знаеш кога ще те споходи късмета
. Препоръчвам ти да си вземеш една книжка на MEPPS "Съвети за риболв с блесна" много добре е обяснено различните блесни за какви риби се ползват, тактики за ловене през различните сезони, дори и какво да правиш ако закачиш. Постепенно с практиката си подбери различни блесни и воблери за да експериментираш.

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D