Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

фидер
Модератор: sapuna
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: фидер
Това ми прилича на един случай от миналата година.Едни образи се бяха разпънали до нас,единият от тях ловеше на плувка,по едно време го чуваме как пита колегата до себе се-''Абе таз плувка да взема да я направя на дънна,че нещо не върви''.С Митака тогава,голям смях се смяхме.Използвай си дирекния по предназначение-на 5-6м храниш както си искаш.Както знаеш с фидера се лови на по-големи дистанции-това е целта на занятието.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- ще става разбирач
Много удачен въпрос
И много труден отговор-на влашка плувка се ловят повечето шарани по Огоста през лятото-но тук идеята е с по-незабележим такъм да се търси шаран близо до брега на дълбоки места...но тук макарата е задължителна.6-7 килограмов дивак ще те направи луд с директен телескоп за секунди...иначе ако си решил да тормозиш таранките(говоря само за Огоста)-не би трябвало да е проблем,както и за друга по-дребна риба.Разбира се няма гаранция,че няма да се довлече шаран или някоя по-едра бяла мряна и пак да се чудиш кво е станало.
За риболов във неподвижна вода нямам впечатления.

За риболов във неподвижна вода нямам впечатления.
- велчев62
- ще става разбирач
Сега,като тръгне мрената по Тунджа,в повечето случаи ловя с директен телескоп,на дъно.MIR4EV написа:може би ще ме помислите за луд но какво бихте казали за построяването на линия за фидер на директен телескоп примерно 6-7метра и да се лови на влашка плувка![]()
![]()
![]()
![]()
благодаря ви предварително
Пдвижно олово 10гр и повод около 25см има и плувка,която е само за ориентир във въздуха,вдигната на голяма дълбочина.Цялата линия е опъната от течението на реката и в повечето случаи рибата се самозасича.
Мисля,че по удачно е да сложиш от малкити инлаин прожинки с шлаух от където преминава повода с вирбел.