фидер

Модератор: sapuna

Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

фидер

Мнение от MIR4EV »

може би ще ме помислите за луд но какво бихте казали за построяването на линия за фидер на директен телескоп примерно 6-7метра и да се лови на влашка плувка :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: благодаря ви предварително
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: фидер

Мнение от камен »

Това ми прилича на един случай от миналата година.Едни образи се бяха разпънали до нас,единият от тях ловеше на плувка,по едно време го чуваме как пита колегата до себе се-''Абе таз плувка да взема да я направя на дънна,че нещо не върви''.С Митака тогава,голям смях се смяхме.Използвай си дирекния по предназначение-на 5-6м храниш както си искаш.Както знаеш с фидера се лови на по-големи дистанции-това е целта на занятието.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

След като може на щека,значи и с деректен може.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Много удачен въпрос :wink: И много труден отговор-на влашка плувка се ловят повечето шарани по Огоста през лятото-но тук идеята е с по-незабележим такъм да се търси шаран близо до брега на дълбоки места...но тук макарата е задължителна.6-7 килограмов дивак ще те направи луд с директен телескоп за секунди...иначе ако си решил да тормозиш таранките(говоря само за Огоста)-не би трябвало да е проблем,както и за друга по-дребна риба.Разбира се няма гаранция,че няма да се довлече шаран или някоя по-едра бяла мряна и пак да се чудиш кво е станало.
За риболов във неподвижна вода нямам впечатления.
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

извинявам се че съм пропуснал уточнението става въпрос за река-благодаря за мненията :wink:
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

MIR4EV написа:може би ще ме помислите за луд но какво бихте казали за построяването на линия за фидер на директен телескоп примерно 6-7метра и да се лови на влашка плувка :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: благодаря ви предварително
Сега,като тръгне мрената по Тунджа,в повечето случаи ловя с директен телескоп,на дъно.
Пдвижно олово 10гр и повод около 25см има и плувка,която е само за ориентир във въздуха,вдигната на голяма дълбочина.Цялата линия е опъната от течението на реката и в повечето случаи рибата се самозасича.
Мисля,че по удачно е да сложиш от малкити инлаин прожинки с шлаух от където преминава повода с вирбел.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”