Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Жреб-п-бчево или риболов по коледа.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Жреб-п-бчево или риболов по коледа.
И така ставане в 3.00 в 4.00 потегляне от Дряново с пълно бойно снаражение, захранки всякакви червей, и такъми...пътя през Хайн Боаз ни посрещна с липса на осветление и АДСКИ ДУПКИ, страшно гаден път, ако не ви се налага да ходите за риба просто не минавайте от там!!! И така по пътя ни изпревариха 3 рибарски коли което доста ме изнерви но ние продължавахме бавно по дурките пазейки първо колата...И така пристигане на язовира в 5.25 и естествено първо горе на моста за Нова Загора - разбира се къснооооо всички свободни достъпни с кола места 100 % заети още от предния ден, със слизането от колата АДСКИ СТУД!! И така отказахме се от идеята да ловим в устието и от там на Бургаския път на "боклуците". Разпънах дънните а в ляво от нас се виждаше нещо като заливче та там решихме да я пробваме на плувка, което се оказа успешна идея още с първите мятания заизлизаха прилични платики и доста едри червеноперки и бабушки до към 300 гр а някой и над, с напредването на деня обаче времето вместо да се затопли ставаше по-зле адския леден вятър пречеше както на риболова така и на възможността да седиш на едно място което на моменти правеше риболова ГАДЕН. Завършихме деня към 14.00 с около 30 добри червеноперки и 15 платики от порядъка 200-400 грама общо към 5-6 кг риба. Ловихме с куки номер 6 колкото и странно да е бели на цвят корда всеки различно колегата с 0.20 аз с 0.16 без повод. Плувка подвижна 3.3 грама (моята), захранвахме постоянно но като цяло вятъра пречеше много. На дъно само една червеноперка от каракудите и помен нямаше.Направи ми силно досадно впечатление изключително многото присъстващи хора на язовира рибари и изобщо всякакви, също така и малки деца седящи на просто режещия леден вятър. Ако някой от тия бащи сега чете това ше му кажа ТИ СИ ЛУД БЕ ДА ОСТАНЕШ БЕЗ ДЕТЕ ЛИ ИСКАШ !!! По едно време зад нас имаше толкова публика че имах чуството че съм на представление, а зад нас коли народ...Няма да споменавам постоянно минаващите десетки лодки!!!Общо взето това е !! Другата седмица твърдо съм решил да почивам дори събота и неделя да е 30 градуса.
Re: Жреб-п-бчево или риболов по коледа.
въпреки времето не си се предал,а на всичко отгоре си имал и не лоша слука така,че само напред 

- Vaneto_99
- ще става разбирач
колега много добър излет си направил
пожелавам ти другия път по-голяма слука
а имаш ли снимки на излета 

Наслука Колеги!!!
-
- и господ не е толокова добър
Супер 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Браво на вас .Както каза колегата въпреки лошото време не сте се отказали .Ние също но резултата не беше същия а само 4 каракуди.Взема да ме хваща яд на това ш.... време.Но само да се затопли трайно ша ги разбием нали.

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- stoianoff
- научил се да хвърля
Същото положение беше и миналата неделя. И аз започнах да търся свободни места от моста, като почнеш от там чак до мястото, където свършват боровете /от лявата страна надолу/- народ. Около 3 след пладне успях да се "вместя" под бента на 100-тина метра и полових доста черевноперки и един хубав морунаш около половинка. Но от 7-ми съм онтпуска и се надявам поне през седмицата да си намеря място.
Едри!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Извинявам се че този път не прилагам снимков материал, но колегите с които бях им бях споменавал за форума и не се съгласиха да снимам улова и да споделям резултатите с вас, бяха на мнение че трябва да си трая и да не споменавам за успехите ни, прави ми впечатление че горе до боровете не е съвсем пълно както беше през 2006-та година пролетта, надявам се до забраната и аз да успея да хвана място там и да половя там макар че съботния ден рано-рано се бяха отказали доста хора което ме наведе на мисълта че рибата не е вървяла много добре.
- stoianoff
- научил се да хвърля
До боровете изглежда, че има места, но като отидеш близо виждаш, че човека хвърля на плувка и ей-така между другото опънал и две дънни полу-на ляво и естествено, мястото се оказва от всякъде заето! Гадни дънни въдици - толкова пречат и толкова са нагли притежателите им! Иначе това, което си направил за баклуците - хич не е лоша идея! И ето - даже платики са се обадили. А имаш ли информация нагоре в "навалицата" каква риба е излизала?IVKOPIVKO написа:Извинявам се че този път не прилагам снимков материал, но колегите с които бях им бях споменавал за форума и не се съгласиха да снимам улова и да споделям резултатите с вас, бяха на мнение че трябва да си трая и да не споменавам за успехите ни, прави ми впечатление че горе до боровете не е съвсем пълно както беше през 2006-та година пролетта, надявам се до забраната и аз да успея да хвана място там и да половя там макар че съботния ден рано-рано се бяха отказали доста хора което ме наведе на мисълта че рибата не е вървяла много добре.
Едри!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Излизала е по някоя и друга уж едра каракуда но като цяло хората взеха да бягат още в 11.00 . Иначе е кофти да застанеш пък срещу тях защото хвърляте и се закачате и започват проблемите. Точно под боровете имаше спряна каравана която задръстваше пътя от към балкана страната където е. Затова се отказахме от това място.
IVKOPIVKO, а тези с лодките само плашеха рибата , или вадеха по нещоIVKOPIVKO написа:Няма да споменавам постоянно минаващите десетки лодки!!!

Последно промяна от sampo на Нед Мар 30, 2008 10:42 pm, променено общо 1 път.
На платено не одим !
Ей, хора, препълнихте "Успешните...", оставете място и за мене
Браво на Ивко, добър излет си направил 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Чесно да ти кажа едва ли тия с лодките да са хващали защото то по скоро приличаше на летище, излитаха навътре към язовира връшаха се напред-назад при това бръмчене и в 11 часа бяха останали само 1-2 лодки.
-
- вече хвърля и на тежко
Ей, Иво, що няма снимки бре!
Какво има толкова да си трайте, дай и на нас да видим малко риба, че то все няма време да отида до язовира, а така ми се ходи...
Но наистина е интересно защо не се дава каракуда, а би трябвало!!!
Хайде, браво и от мене за добрия улов.
А това за прохода - дори и за риба няма повече да мина от там с моята кола, докато не го оправят, просто е невероятно отвратително.
Какво има толкова да си трайте, дай и на нас да видим малко риба, че то все няма време да отида до язовира, а така ми се ходи...
Но наистина е интересно защо не се дава каракуда, а би трябвало!!!
Хайде, браво и от мене за добрия улов.
А това за прохода - дори и за риба няма повече да мина от там с моята кола, докато не го оправят, просто е невероятно отвратително.
-
- вече хвърля и на тежко
Иво, моля те, дай малко повече инфо за Раданово, че поне ми е близо и мога да намеря време да отскоча до там, гледам хубави каракуди сте хаванали. На какво дават.....и т.н.
Айде ако можеш кажи, ще съм благодарен!
Айде ако можеш кажи, ще съм благодарен!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей Иво! Аз си мисля ще сте направили приличен риболов от гледна точка на време, усилия и бая студ който сте събрали. Аз съм Станислав от Дряново! Този уикенд бяхме на Стамболийски но май за там е още рано, око изключим един инцидентен улов на скобор около 0.700гр., червеноперка и кустурчета колкото пръст! Успехи...