Лепене на дъно на лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Лепене на дъно на лодка

Мнение от dimitar baharov »

Здравейте, имам една руска надуваема лодка, която е с ненадуваемо дъно . За съжаление преди около година го протърках на едно място голямо около 2 кв.см.На вулканизатор не искат да ми я залепят щот била пвц. Ще кажете ми залепи я с лепило за пвц.Пробвах...направих кръпка от гума и я залепих с лепило за пвц . Не стана...
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Лепене на дъно на лодка

Мнение от Митев »

АЗ мойта е залепих с Канаколит и стана :lol:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Привет,
с канаколит не пробвай само ще зацапаш повърхността. той образува твърд слой и ако не веднага при следващото огъване ще се пречупи и няма да изкара дълго.
Най добре според мен ще стане с двукомпонентно полиуретаново лепило. Повърхността трябва да се подготви, в смисъл PVC-то за лодки е пластифицирано и намаслено, т.е. след почистване и разрошване на повърхносста трябва да се измие със разтворител(примерно, чист ацетон/не за нокти или лакочистител/).
След смесването на двукомпонентното лепило намазваш двете вече подготвени повърхности тънко но добре намазано, ИЗЧАКВАШ леилото да изъхне така, че на допир да не лепне(не го зацапвай), следва активиране с топлина (има специални лампи за целта) но ще стане с газова горелка или направо на газовия котлон, загряваш докато започнат да се появяват болнчета (пушек не трябва да се появява). После притискаш силно двете повърхности поне 30-40 секунди без да ги приплъзваш.
Изчакваш няколко часа и си готов.
Би трябвало да държи , всичко зависи колко добре ще измиеш пластификаторите и намаслителите от ПВЦ-то.
Няма да е вечно понеже с времето тези гадории мигрират пак на повърхостта, но това става по принцип след години.
Това от мен, дано да съм бил от полза.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

dimitar baharov написа:На вулканизатор не искат да ми я залепят щот била пвц. Ще кажете ми залепи я с лепило за пвц.Пробвах...направих кръпка от гума и я залепих с лепило за пвц . Не стана...
Значи ,ако кръпката е от PVC , ще стане , това съм го правил преди 25 г. с лепило за PVC , не специално , а за лепене на PVC канализационни тръби .
Изрязваш PVC лепенка от папка , мажеш и стягаш на менгеме или скоба за лепене на вътрешни гуми и чакаш най малко ден и 1/2 , резултата е ОК, не остава и ръб между лепенката и лодката .
На платено не одим !
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Пичове във гр. Варна има вече сервиз за надуваеми лодки, ако някой го интересува ще му дам кординати на лична.

Поздрави
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

дай адреса :) моля
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

0883/308373.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”