Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Лепене на дъно на лодка
Модератор: emo vasilev
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лепене на дъно на лодка
Здравейте, имам една руска надуваема лодка, която е с ненадуваемо дъно . За съжаление преди около година го протърках на едно място голямо около 2 кв.см.На вулканизатор не искат да ми я залепят щот била пвц. Ще кажете ми залепи я с лепило за пвц.Пробвах...направих кръпка от гума и я залепих с лепило за пвц . Не стана...
Re: Лепене на дъно на лодка
АЗ мойта е залепих с Канаколит и стана 

Привет,
с канаколит не пробвай само ще зацапаш повърхността. той образува твърд слой и ако не веднага при следващото огъване ще се пречупи и няма да изкара дълго.
Най добре според мен ще стане с двукомпонентно полиуретаново лепило. Повърхността трябва да се подготви, в смисъл PVC-то за лодки е пластифицирано и намаслено, т.е. след почистване и разрошване на повърхносста трябва да се измие със разтворител(примерно, чист ацетон/не за нокти или лакочистител/).
След смесването на двукомпонентното лепило намазваш двете вече подготвени повърхности тънко но добре намазано, ИЗЧАКВАШ леилото да изъхне така, че на допир да не лепне(не го зацапвай), следва активиране с топлина (има специални лампи за целта) но ще стане с газова горелка или направо на газовия котлон, загряваш докато започнат да се появяват болнчета (пушек не трябва да се появява). После притискаш силно двете повърхности поне 30-40 секунди без да ги приплъзваш.
Изчакваш няколко часа и си готов.
Би трябвало да държи , всичко зависи колко добре ще измиеш пластификаторите и намаслителите от ПВЦ-то.
Няма да е вечно понеже с времето тези гадории мигрират пак на повърхостта, но това става по принцип след години.
Това от мен, дано да съм бил от полза.
с канаколит не пробвай само ще зацапаш повърхността. той образува твърд слой и ако не веднага при следващото огъване ще се пречупи и няма да изкара дълго.
Най добре според мен ще стане с двукомпонентно полиуретаново лепило. Повърхността трябва да се подготви, в смисъл PVC-то за лодки е пластифицирано и намаслено, т.е. след почистване и разрошване на повърхносста трябва да се измие със разтворител(примерно, чист ацетон/не за нокти или лакочистител/).
След смесването на двукомпонентното лепило намазваш двете вече подготвени повърхности тънко но добре намазано, ИЗЧАКВАШ леилото да изъхне така, че на допир да не лепне(не го зацапвай), следва активиране с топлина (има специални лампи за целта) но ще стане с газова горелка или направо на газовия котлон, загряваш докато започнат да се появяват болнчета (пушек не трябва да се появява). После притискаш силно двете повърхности поне 30-40 секунди без да ги приплъзваш.
Изчакваш няколко часа и си готов.
Би трябвало да държи , всичко зависи колко добре ще измиеш пластификаторите и намаслителите от ПВЦ-то.
Няма да е вечно понеже с времето тези гадории мигрират пак на повърхостта, но това става по принцип след години.
Това от мен, дано да съм бил от полза.
Значи ,ако кръпката е от PVC , ще стане , това съм го правил преди 25 г. с лепило за PVC , не специално , а за лепене на PVC канализационни тръби .dimitar baharov написа:На вулканизатор не искат да ми я залепят щот била пвц. Ще кажете ми залепи я с лепило за пвц.Пробвах...направих кръпка от гума и я залепих с лепило за пвц . Не стана...
Изрязваш PVC лепенка от папка , мажеш и стягаш на менгеме или скоба за лепене на вътрешни гуми и чакаш най малко ден и 1/2 , резултата е ОК, не остава и ръб между лепенката и лодката .
На платено не одим !
Пичове във гр. Варна има вече сервиз за надуваеми лодки, ако някой го интересува ще му дам кординати на лична.
Поздрави
Поздрави
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
дай адреса
моля

0883/308373.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.