Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Хидродинамични попери
Модератор: emo vasilev
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Хидродинамични попери
Здравейте ,колеги!
Преди седмица ,в тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=120 споменах за този вид попери /виж заглавието/ и вероятността да са успешни при риболова на лефер.Сметнах,че тук ще е по-подходящото място за постване на снимките,тъй като са home made.
Започвам с три броя 15гр. потапящи с дължина 6,5см.

А ето и как изглеждат отпред.Снимките са малко кофти и не се виждат добре "джобовете",за които ви говорих и които усилват хидродинамичния звук.

Пускам и четири по-малки . Двата са потапящи,а другите два са плаващи. Големината им е 4,5см ,потапящите са по 10гр,а плаващите са по 7гр.

Малко са зяпнали като гладни гарджета,но по-важното е да вършат работа.

Ами,толкова от мен.Надявам се да покажат добри резултати в бойни условия.
Направил съм още 20-тина други модели,но ще ги пусна по-късно,че като видях снимките,направо ми призля. Те и тези не блестят и по-скоро загрозяват горките "устатковци",но все не ми стига времето и ще се наложи да ги прежаля.
Поздрави!
Преди седмица ,в тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=120 споменах за този вид попери /виж заглавието/ и вероятността да са успешни при риболова на лефер.Сметнах,че тук ще е по-подходящото място за постване на снимките,тъй като са home made.
Започвам с три броя 15гр. потапящи с дължина 6,5см.

А ето и как изглеждат отпред.Снимките са малко кофти и не се виждат добре "джобовете",за които ви говорих и които усилват хидродинамичния звук.

Пускам и четири по-малки . Двата са потапящи,а другите два са плаващи. Големината им е 4,5см ,потапящите са по 10гр,а плаващите са по 7гр.

Малко са зяпнали като гладни гарджета,но по-важното е да вършат работа.

Ами,толкова от мен.Надявам се да покажат добри резултати в бойни условия.
Направил съм още 20-тина други модели,но ще ги пусна по-късно,че като видях снимките,направо ми призля. Те и тези не блестят и по-скоро загрозяват горките "устатковци",но все не ми стига времето и ще се наложи да ги прежаля.
Поздрави!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Хидродинамични попери
Браво колега,ако работят както изглеждат ще размажеш рибата.Не знам на теб какво не ти харесва вьв вида им ,ама на мен ми изглеждат като от магазина
Чакаме инфо за пробата.

Чакаме инфо за пробата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- кандидат преподавател
Браво пак ни изненадваш с нещо ново и добро.Отново добра изработка и добро оцветяване .Но аз имам въпрос .Направих се воблери по твоята система но немога да намеря халки за куките.Моля ако можеш да помогнеш с инфо или някой ако знае от каде да си намеря малки халки да помага.Благодаря предварително.Иначе отново

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- чуруликпенчо
- сериозен играч
За плаващите нямам съмнения,че ще работят,защото са много атрактивни във водата. Над водата се показва само главата , и като го придърпаш,изпуква и изхвърля струйка вода през задния отвор /егати,колко перверзно прозвуча/.п.п. би ли пояснил когато имаш време и възможност как се води потъващ попер
и също така бавно или бързо потъващи са тези твойте
За потъващите разчитам на този допълнителен джоб.Те по принцип не играят.Разчита се на припукването от преминаващата вода от широк,в тесен отвор.Ако се постави лека преграда "джоб",водата е завихря ,и от налягането се получава "кавитация".Това е откъсване на водния поток,който пък издава специфичен звук привличащ рибите. /Какво полезно нещо е, да си учил хидродинамика!!!/
Май това е всичко,което знам ,или поне предполагам.

Поздрави!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Поздравления! Радвам се да е била полезна "лекцията" по воблеростроене.По принцип,аз си правя халкички от пружини,но скоро в магазина на "Робинсон"-Варна ,имаше разпродажба и успях да си купя за никакви пари няколкото останали пакетчета с халкички.Между другото си взех и плетени влакна за по 10 лв. ролката от 100м.Май си беше добра далаверата........Не зная как да помогна .....Пробвай с пружини,както и аз правех.Поздрави!но немога да намеря халки за куките.Моля ако можеш да помогнеш с инфо или някой ако знае от каде да си намеря малки халки да помага.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Не съм фен на този вид риболов,но като гледам какво правите за него почвам да се замислям
Браво за изобретатолноста.Много добър резултат!

Браво за изобретатолноста.Много добър резултат!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здрастиииии.Какво имаш да напишеш?
- чуруликпенчо
- сериозен играч
В смисъл.....?!?!?!
-
- новобранец
really daylong
спам!