Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Начини за утежняване?!
Модератор: sapuna
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Начини за утежняване?!
Здравейте! Много мислих дали да пускам темата,но в крайна сметка реших че може да стане интерестна ( а и 100% ще е полезна).Та: какви са разликите в утежняването на плувка примерно 3 грама (може да сложим направо олово 3 грама , може да сложим 6 оловота Х 5гр. и т.н ) та каква е разликата в потъването на куката със стръвта и останалите неща!! Може и снимков материал за по лесно СХВАЩАНЕ

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Re: Начини за утежняване?!
Ох срам не срам и аз ще съм благодарен някой да покаже за подвижна плувка подходяща схема че последния път въпреки че поулових доста риба нещо куцаше в утежнението ми.
-
- и господ не е толокова добър
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
А ичbutnik написа:Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.

-
- разбира нещата
По тази тема има писано много,ако се поразровиш ще намериш интересна информация .
Тежеста се разбива с цел по естестванното пропадане на линията .В зависимус каква риба ще гоним и на каква дълбочина тежестите се разпределят по различен начин.Затова се слага и един малък дропер доло а другото отежнение се разпределя на горе .Илийката и Бутника са обяснили и нагледно но практика му е майката не става само с четене и гледане
Тежеста се разбива с цел по естестванното пропадане на линията .В зависимус каква риба ще гоним и на каква дълбочина тежестите се разпределят по различен начин.Затова се слага и един малък дропер доло а другото отежнение се разпределя на горе .Илийката и Бутника са обяснили и нагледно но практика му е майката не става само с четене и гледане

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Илийка не съм имал предвид поста който си писал,даже не бях отворил линка който даваш.Мисълта ми беше,че нагледно се построява линия и се обяснява за какво е.Бих им обяснил най-правилният монтаж при даден вид риболов,мога и да кача снимки на мои линии.Една седмица съм седял зад английския национал и съм ги следял как работят.По някой път елементарно направена линия работи на 100%.snegk написа:А ичbutnik написа:Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.![]()
-
- учете се от него
Колега , бе да не сме седяли по едно и също време зад едно и също мястоbutnik написа:.Една седмица съм седял зад английския национал и съм ги следял как работят.По някой път елементарно направена линия работи на 100%.

-
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=aIVKOPIVKO написа:Ох срам не срам и аз ще съм благодарен някой да покаже за подвижна плувка подходяща схема че последния път въпреки че поулових доста риба нещо куцаше в утежнението ми.
-
Има една малка подробност която много често се забравя.Тя е,че колкото и да е правилен монтажа,задпръчковото устройство ако не работи правилно няма да се получи.Има монтажи които дори и да са правилно подредени,при неправелно хвърляне се получава оплитане.Аз съм хвърлял чак въдицата от нерви докато се науча да хвърлям някой модел монтаж.Не,че сега мога ама по бивам. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Илийка,тия схеми са за учебниците,живот и здраве на ТРЕТАТА да се видим ще ти покажа моя монтаж на мач,супер тъп и супер ефективен,без проблеми при приводняването.Трябва малко да се поставиш на ваглера на мястото при летенеsnegk написа:Има една малка подробност която много често се забравя.Тя е,че колкото и да е правилен монтажа,задпръчковото устройство ако не работи правилно няма да се получи.Има монтажи които дори и да са правилно подредени,при неправелно хвърляне се получава оплитане.Аз съм хвърлял чак въдицата от нерви докато се науча да хвърлям някой модел монтаж.Не,че сега мога ама по бивам.

-
Със бомбарда съм много добър,с ваглера е почети същото.Живот и здраве ще науча нещо полезно.
-
Вече около 200замятания нямам оплитане.Монтажа е:подвижен ваглер 8+2гр.отежнение,3групи на 20см от куката на горе и 20см.една от друга.Много извадени риби без оплитане

А трите групи с еднакъв грамаж ли са? 

-
Не,започват от малко към голямо,от долу на горе
Перфектен монтаж.