Начини за утежняване?!

Модератор: sapuna

Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Начини за утежняване?!

Мнение от vek0 »

Здравейте! Много мислих дали да пускам темата,но в крайна сметка реших че може да стане интерестна ( а и 100% ще е полезна).Та: какви са разликите в утежняването на плувка примерно 3 грама (може да сложим направо олово 3 грама , може да сложим 6 оловота Х 5гр. и т.н ) та каква е разликата в потъването на куката със стръвта и останалите неща!! Може и снимков материал за по лесно СХВАЩАНЕ :lol: :lol: :lol:
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Начини за утежняване?!

Мнение от IVKOPIVKO »

Ох срам не срам и аз ще съм благодарен някой да покаже за подвижна плувка подходяща схема че последния път въпреки че поулових доста риба нещо куцаше в утежнението ми.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

butnik написа:Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.
А ич :lol: :lol:
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

По тази тема има писано много,ако се поразровиш ще намериш интересна информация .
Тежеста се разбива с цел по естестванното пропадане на линията .В зависимус каква риба ще гоним и на каква дълбочина тежестите се разпределят по различен начин.Затова се слага и един малък дропер доло а другото отежнение се разпределя на горе .Илийката и Бутника са обяснили и нагледно но практика му е майката не става само с четене и гледане :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

snegk написа:
butnik написа:Разбиването на такова и други утежнения се прави с цел да се направи линия която съответства на определен начин на ловене.Също така като се лови в повърхностния слой и средния се нареждат по друг начин.Дистанцията между съчмите,броя им също имат значение.Само със снимки не става.
А ич :lol: :lol:
Илийка не съм имал предвид поста който си писал,даже не бях отворил линка който даваш.Мисълта ми беше,че нагледно се построява линия и се обяснява за какво е.Бих им обяснил най-правилният монтаж при даден вид риболов,мога и да кача снимки на мои линии.Една седмица съм седял зад английския национал и съм ги следял как работят.По някой път елементарно направена линия работи на 100%.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:.Една седмица съм седял зад английския национал и съм ги следял как работят.По някой път елементарно направена линия работи на 100%.
Колега , бе да не сме седяли по едно и също време зад едно и също място :D Щото аз седях на Европейското на Гребната в Пловдив без да мръдна и на тренировките и на двата дни състезание да гледам за какво става дума и какво правят като монтажи , тактика и т.н. Плътно зад Боб Нъд и Алън Скоторн- като совалка насам и натам , през 2-3 сектора :oops: Тогава италианците грабнаха приза , но не съм се разсейвал- гледах най -вече Боб Нъд :D Магията е велика и пълна!!!!!!!
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IVKOPIVKO написа:Ох срам не срам и аз ще съм благодарен някой да покаже за подвижна плувка подходяща схема че последния път въпреки че поулових доста риба нещо куцаше в утежнението ми.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Има една малка подробност която много често се забравя.Тя е,че колкото и да е правилен монтажа,задпръчковото устройство ако не работи правилно няма да се получи.Има монтажи които дори и да са правилно подредени,при неправелно хвърляне се получава оплитане.Аз съм хвърлял чак въдицата от нерви докато се науча да хвърлям някой модел монтаж.Не,че сега мога ама по бивам. :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

snegk написа:Има една малка подробност която много често се забравя.Тя е,че колкото и да е правилен монтажа,задпръчковото устройство ако не работи правилно няма да се получи.Има монтажи които дори и да са правилно подредени,при неправелно хвърляне се получава оплитане.Аз съм хвърлял чак въдицата от нерви докато се науча да хвърлям някой модел монтаж.Не,че сега мога ама по бивам. :lol:
Илийка,тия схеми са за учебниците,живот и здраве на ТРЕТАТА да се видим ще ти покажа моя монтаж на мач,супер тъп и супер ефективен,без проблеми при приводняването.Трябва малко да се поставиш на ваглера на мястото при летене :D :D :D има и малко физика,имам предвид инерция, притегляне.Не спреш ли ваглера преди приводняване какъвто и монтаж да си направил става кълбо.
snegk

Мнение от snegk »

Със бомбарда съм много добър,с ваглера е почети същото.Живот и здраве ще науча нещо полезно.
snegk

Мнение от snegk »

Вече около 200замятания нямам оплитане.Монтажа е:подвижен ваглер 8+2гр.отежнение,3групи на 20см от куката на горе и 20см.една от друга.Много извадени риби без оплитане :wink: :lol:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

А трите групи с еднакъв грамаж ли са? :roll:
snegk

Мнение от snegk »

Не,започват от малко към голямо,от долу на горе :lol: Перфектен монтаж.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”