Водоеми около Провадия

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

sasho2202
новобранец
новобранец

Водоеми около Провадия

Мнение от sasho2202 »

Здравеите колеги ако някои разполага с нова информация за водоемите около Провадия моля да пише за сега аз съм ходил на Бозвелииско,Блъсково,Цонево,Черковна и Манастир.Имам инфо и за Тръстиково.На бозвелииско излиза бабушка,каракуда,амур 1-3 кг и много рядко шаран.Таксата е 15 лв за 3 сопи и рибата не се заплаща но мирише на тиня.Миналата седмица бях на яза в Черковна които откриха наскоро и положението бе отчаиващо за 15 лв за 3 въдици хванах само 2 шаранчета по300гр.Аи колегите не извадиха що по различно.Чуха се отзиви за епизодични удри на щарани по 2 кг.Недостатък е че е много дълбок и ако завали няма излизане.На Цонево се е размърдала платиката и костура .Елешница е много пълен.Също бях и на поповския язовир"КАВАЦИТЕ"дава таранка ,костур,рядко сулка,на 22.02 имах 2 удъра на шаран на стената единия 3,250 др 5,700кг.Ако искате тук може да обменяме инфо за язовири не само около провадия.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ

...........
Всичко е добре,ама защо в шаранския раздел?
Местя темата! .sapuna
ИСКАМ КАТО ХВЪРЛЯ ДА ХВАНА РИБА А НЕ МРЕЖА
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Водоеми около Провадия

Мнение от Камбата »

Добре дошъл.Виж тук писах днес за тоя гьол:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=31&t=13853
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Някой ходил ли е към Николаевка и Засмяново тази година????
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

за николаевка имам инфо че върви толстолоб и рядко шаран но източника не е много сигурен :D
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Колега sasho2202 видях че си писал за Елешница. Знаеш ли какъв му е статута сега и някакво инфо като за , голяма слабост ми е този язовир, много е красив. Лятото ходих за последно, бяха ми казали че имало някакви арендатори, но аз нищо такова не видях. Ще съм благодарен.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз последно като ходих януари месец,останах с впечатлението,че въдица неможе да се хвърли в тоя язовир.Толкова беше пълен,че цялата гора до устието във водата.Нищо не хванахме,дори и удар нямаше.Питах пазача дето е на бариерата по пътя за кариерата къде можем да отидем за риба,той каза от извора надолу.Не са ми искали такса,пък и то там няма кой луд да тръгне да събира такси,голяма гора,голямо нещо. :lol: Може би като се поизпразни малко и се открият голите места,да става да метнеш пръчката,ама сега не е работа.Аз имам мерак за реката,ама то ще е чак след забраната.

- Лий Улф - 1939 г.
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Там на Елешница е така много трудно достъпен, обаче си заслужава красотата и спокойствието, много обичам така да няма никой около мене. А пък за реката и аз съм навит, трябва само да видя как се стига до там. Може би ще има хубави кленчета в устието. На язовира преди време съм вадил хубави кефали би трябвало по това време да се събират към реката, ако нещо е останало. Само се моля да не е арендован или да не го арендоват, щото хич хе харесвам платените места.
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

за Елешница знам че е много пълен за арендатори не знам но се чу че са го взели ТИМ но дали яза или развъдниците не знам.Мин лято имах 3 шарана от там и то доста добри.Да се надяваме че не са го взели.На Цонево е започнала голяма акция срещу мрежите от ИАРА.Има 7 катера с куки и екипи в всяко село субрали са 5км мрежи.ОТ тази година цонево остава само за спортен риболов,и маи хубавото е че нашите горски казаха че имало отпуснати пари от еврофондовете за 200 000 шаранчета от по 200 гр комшията е от иара и затова смятам че е достоверна информацията.
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Браво, едно хубаво нещо да се чуе. Ако този язовир успеят да го опазят и се възстанови популацията от риба на емн друг язовир не ми трябва, докато обходя всички места ще минат две години. Трябва да ни един хубав язовир тука около Варна, стига с тез платени локвички.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Евала,нещо дбро да се чуе най-сетне!Аз мисля,че ако се наемем Варненци да съберем пари и да купим зарибителен материал ще е добре,но първо трябва да има гаранция,че ИАРА няма да оставят бракониерите да дишат.

- Лий Улф - 1939 г.
golden
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от golden »

И аз съм "ЗА".Ако се стигне до такава акция се включвам.
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

и аз съм твърдо за.ще се опитам да разбера повече подробности.и дано е за хубаво
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

а и парите от еврофондовете трудно се харчат за друго
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Идеята наистина е добра, но кой и кое ще накара ИАРА да работи съвестно и да пази язовира от бракониери. Все пак говорим за държавна институция, а пък нашата държава си е доста скапана по принцип. :(
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

а бе NAS да ти кажа има някакво раздвижване в ИАРА.АЗ съм от Попово/търговишко/и на нашия яз яко са ги награбили тази година.яза се стопанисва от ловното които играят с браконерите но са ги изпяли и сега с един от тях има по един от иара.Миналата година пуснаха 10000 шаранчета но до есента почти не останаха а и нямаше проверки от иара.от ловното седяха и пукаха по цял ден при мрежарите.Ама сега са ги грабнали зашото плашаме билет лъм иара 25лв и към ловното 15 лв.има субрани 1200м мрежи и 3 акта.Знам го от единия си приятел които хвърляше мрежи там и олекна с акт 500 лв и 2 мрежи по 300 м.Дано наи накрая да се размърдат тези от ИАРА че закакво си вадим билет
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”