р.Сотирска,обл.Сливен

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

р.Сотирска,обл.Сливен

Мнение от Big^Fish »

На 30.03 в неделя реших да си направя един пешеходен поход до въпросната рекичка ,която е само на 3-4 километра от селото на баба и дядо (Камен).Целта ми беше да установя дали мряната вече се е раздвижила и как е реката след като мръсният канал на свинекомплекса вече не изпуска помиите си,понеже доколкото разбрах вече не функционира.Прав бях за няколко неща:
1.Реката е бистра като сълза и мръсотии от свинеконплекса наистина няма(ама боклуции не е като да няма)
2.Мряната наистина се е радвижила ,но не бях подготвен за ситуацията,понеже я подцених и вместо мренския такъм на леко дънце,взех директния с цел да помятъм за някое уклейче или бабушка на по тихо местенце по реката или на едно малко изворче,което се влива в нея.
3.Засякох един колега ,който ми даде инфо от преди няколко дена,че е хващал,но сравнително дребни мренки и не са имали хайвер,което потвърждава предположението ми,че вече го е хвърлила.
4.Както си мислих засякох няколко от селските мародери със серкме,които тъкмо си тръгваха и също бяха уловили някоя дребна мрянка.Бяха трима и не си позволих нещо повече от забележка. :roll: Време да се обадя на ИАРА нямаше.
Ето и малко снимчици:

Изображение
Изображение
Изображение - въпросното изворче
Изображение - ловяхяха се и такива,но рибата е наплашена и след няколко рибки спира да пипа
Изображение - и после им се случи ей това

Продължих по реката,харесвайки си някои перспективни места,за които ще се върна при първа възможност :wink:

Изображение - и рибите гледат ТВ :lol:
Изображение
Изображение
Изображение

П.П.Ивинявам се за качеството и размера на снимките,но сега нямам време да ги намаля.Риба много не хванах,поради факта,че не бях подготвен за това (макар че имах няколко мренски удара и последващи откачания,но това е друга бира.Определям излета като успешен,не за друго,ами понеже си направих страходна разходка в слънчев пролетен ден.
Поздрави.
Последно промяна от Big^Fish на Сря Апр 02, 2008 8:36 pm, променено общо 1 път.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Re: р.Сотирска,обл,Сливен

Мнение от grandal_331 »

А що не вземеш да се качиш над с.Сотиря и да видиш каква е хавата с пъстървите и мрените?
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Ами не че не ми е идвало на акъла,ама все не мога да се наканя.Иначе какви кефали и върхар дава лятото по тия места не е истина.Също трофеен кротуш,а рано сутрин мряната до към 9 часа беснее. :wink: Или поне така беше :roll:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Утре тръгвам към стария развъдник на Гавраилово-ако си свободен -идвай!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Днес,се измъкнах от работа(след малко пускам тема за днешния) ,ама утре незнам дали ще мога. :roll: Кога тръгваш?
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

8.00часа!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Освен да ти пожелая да пишеш после в Успешни...
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Ей това ми е абсолютно най-любимия риболов.
Изображение
Направо ти завидех като прегледах снимките.Браво колега много добър излет си направил!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: р.Сотирска,обл.Сливен

Мнение от Big^Fish »

Въпросното изворче е от незапомпнени времена.В него влиза риба от реката.Дълбоко е около метър и изключително бистро.Рибки има всякакви,обитаващи и реката,но много плашливи и след като се създаде малко шум,другите все едно се изпаряват.Наричат го Дипцизите и по принцип се избягва от хората,(макар че в този район се навъртат предимно пастири)понеже малкото вода заблуждава,отдолу са плаващи пясъци,или незнам как точно се нарича,след като дъното е песъкливо и каквото поглътне го "прибира".Виждал съм го с очите си.Почвата на около също е много нестабилна и човек трябва да си гледа в краката,защото на около не се завъртат често хора.Иначе това е само така като вметка,а не да се плашим.
Поздрави.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

ЕЕеехх.. :? Вие там слънчице си имате...тука в София ръмеше,беше мрачно,облачно...но пак си полових! :D Ще има още топли пролетни...и най-вече лятни дни! :mrgreen: Успех колега.
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Big^Fish написа:Освен да ти пожелая да пишеш после в Успешни...
Изобще не ми се пише. Затънах в най-малката локва която намерих.Вадиха ме с трактор и напр. съм бесен.Там откъдето минаваше МОСКВИЧА пикливото ренде се закопа като диво прасе
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Абе става така по някога.Няма да хабиш нерви. :wink: Аз затова замислям една НИВА да си вкарам от вънка,че Ауди-то му ебахме майката по тия пътища.Иначе до гьола стигна ли възобще?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”