Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
"Стрелба" с бомбарди!
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
kokicha
- новобранец

- Обратна връзка:
"Стрелба" с бомбарди!
Здравейте, колеги! От много отдавна не бях посещавал сайтът, но сега като времето се позатопли и сезона наближава, реших да пиша. Аз съм привърженик на риболов с бомбарда. Направих тази тема за всички такива като мен да обсъждаме - Кога излизат платерините и заргана? Какъв вид бомбарда предпочитате? Къде ходите да ловите? и други такива интересни върпоси. Надявам се, да сте редовни в тази тема и всеки да получава прясна информация относно успехите, а и...неуспехите.
Аз лично използвам плаваща бомбарда. Ходя по буните във Варна, НОИ, Кранево... Тази година бях доста зает са работа и оставих малко риболова на страна. Надявам се, сега да имам повече свободно време и да жъна успехи по морето. Голям улов от мен е 40см. зарган, хванат на плаваща бомбарда на Кранево.
Аз лично използвам плаваща бомбарда. Ходя по буните във Варна, НОИ, Кранево... Тази година бях доста зает са работа и оставих малко риболова на страна. Надявам се, сега да имам повече свободно време и да жъна успехи по морето. Голям улов от мен е 40см. зарган, хванат на плаваща бомбарда на Кранево.
Последно промяна от kokicha на Чет Апр 03, 2008 10:45 pm, променено общо 1 път.
-
panteleevi
- научил се да хвърля

Re: Стрелба с бомбарди!
еми за риболова с бомбарда вече от 2 години го практикувам и в зависимост от вълнението ползвам различна бомбарда..при повече вълни ползвам потъваща и при малко вълнение-плаваща..също така и в зависимост от това как рибата взима...случвало ми се е един път повече на едната друг път на другата;)
с нетърпение чакам да доиде есента да похващам заргани на балчик;))
а аз да задам др въпрос- коя е най-странната стръв с която сте хващали зарган?

а най голямата ми е 40 сантиментрова красавица:))-отново Балчик

с нетърпение чакам да доиде есента да похващам заргани на балчик;))
а аз да задам др въпрос- коя е най-странната стръв с която сте хващали зарган?
а най голямата ми е 40 сантиментрова красавица:))-отново Балчик
-
kokicha
- новобранец

- Обратна връзка:
Абе...незнам... на мене ми казаха, че имало някакви изкуствени морски червей! Не се късали лесно и били идеални за бомбарда. Има ли такова нещо? Някой знае ли за такива?
-
didopoli
- разбира нещата

- Обратна връзка:
здравейте!ето линк за изкуствените червеи само мога да кажа че съм ловил с тях и наистина хваштатhttp://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1043 има и други но те са естествени,но мариновани и са доста жилави,но не съм ги пробвал още ще чакам инфо за пролетен зарган и тогава.Успехи на всички!!

Където качеството е от значение!
Здравейте колеги и аз чакам заргана с нетърпение но до есента има още време та да кажа как е тука в бургас с червеите естествено през този сезон те са кът та бях си купил маринован черъв но нещо рибата не го ще хубавото е че е много издържлив и си го пазя за краен случай ,другия вид е така наречения холандски ,това е жив червей доста по едър от нашия и дава малко по добър резултат ,но в крайна сметка се убедих че най добре е с нашия /варненски/черъв естествено ако можеш да си го набавиш тогава .Еми това е айде стягайте такъмите че не остана.
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Май месец ще има сеч,кой ще ти търпи до есента? 
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
bendji_men
- новобранец

здравейте колеги.и аз от няколко години се запалих по този риболов и с нетърпение очаквам да открием новия сезон.относно червеите и аз ползвах и трите вида-маринован.холандси и нашия.обаче най доволен си оставам от българския.според мене той си е най добър нищо че трябва да се зарежда по често.а относно бомбардите е въпрос на избор и предпочитание на рибата.аз ходя с още един колега и си правим опити-единия е с плаваща а другия с потъваща така че която бомбарда е по - удачна с нея продължаваме да скубим зарган.последно си бях купил едни италянси по 5 лв.бройката и съм много доволен от тях.ами хайде наслука и дано по скоро да открием риболова че ми омръзна да стоя в къщи.
и да се караме с жената
.тази седмица смятам да пробвам попчето но заргана си е зарган.ами засега това от мене.айде успех на всички риболовци и
за бъдещите успехи
-
kokicha
- новобранец

- Обратна връзка:
И аз съм така колега! Къде есента да чакам? Още сега май месец като дойде и почвам...Миналата година, помня на 13 май на нефтеното пристанище във Варна... на бомбарда. Имаше малко вятър, но аз ги виждах, че щъкат отгоре. Имаше един доста заядвлив колега до мене и ми вика "Нищо няма да направиш...тя не яде..абсурд да хваниш". Обаче, аз си смених на потъваща... и още при първото хвръляне извадих една доста едра илария...абе направо платерина си беше. Кълвеше, обаче само за половин час и после пак спря...ама причината беше доста силния вятър. Дано, този май месец да е по-топъл и по-сполучлив. Наслука на всички!Камбата написа:Май месец ще има сеч,кой ще ти търпи до есента?
-
tolio_pm
- разбира нещата

Re: "Стрелба" с бомбарди!
Здр.и от мен КОЛЕГИ. Ако може да споделя малко опитkokicha написа:Здравейте, колеги! От много отдавна не бях посещавал сайтът, но сега като времето се позатопли и сезона наближава, реших да пиша. Аз съм привърженик на риболов с бомбарда. Направих тази тема за всички такива като мен да обсъждаме - Кога излизат платерините и заргана? Какъв вид бомбарда предпочитате? Къде ходите да ловите? и други такива интересни върпоси. Надявам се, да сте редовни в тази тема и всеки да получава прясна информация относно успехите, а и...неуспехите.
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
kokicha
- новобранец

- Обратна връзка:
Ами...Мерси...дано таз година да е по-добър улова и да има много успехи!Искрено, го пожелавам на всички колеги!
Здравейте!Чух слух за зарган(хаймани) на юг.Не зная верни ли са или не но утре заран съм на Траката да побомбардирам малко.Ако не друго поне ще направя проверка на екипировката
.Ако закача нещо - цяла България и половината Варна ще научи.
- barutchiata ©
- Администратор

Само да вметна, че хайманите са едни други риби и нямат общо със заргана!!!

-
kalkan4o
- сериозен играч

- Обратна връзка:
barutchiata написа:Само да вметна, че хайманите са едни други риби и нямат общо със заргана!!!![]()
![]()
Смятам, че колегата имаше предвид, че са случайни/рядки заргани на юг, просто е използвал думата хаймани
За бракониерите само слънчаци
!
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Тъй,тъй!И кълват много яко на бомбарда в студената вода,още преди зарганите.Миналата година на яхтеното на Златните имаше от тея риби.kalkan4o написа:
Смятам, че колегата имаше предвид, че са случайни/рядки заргани на юг, просто е използвал думата хаймани.Иначе хайманата е сафрид единак, достаигат до 500гр
![]()
![]()
.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Ами в наща дружинка "хаймана" е определение за спасяваща се самосиндикално пасажна риба
.
Извинявам се за обърканата терминология.Както и да е.Такива животни поне на Траката няма.Или пък (ако има) не харесват маринован,торен и бял червей.Пък може и аз да съм карък - знам ли.
Така или иначе за час и половина обстрел - нищо.Остава ми удоволствието от поредната среща с морето и добрата новина че макарата която бях отписал все пак ще върши работа.
Явно ще трябва да се чака сем. кефалови да се размърда та да начешем крастата.
П.П на разсъмване пак ще пробвам - тъп но упорит -
.
Извинявам се за обърканата терминология.Както и да е.Такива животни поне на Траката няма.Или пък (ако има) не харесват маринован,торен и бял червей.Пък може и аз да съм карък - знам ли.
Така или иначе за час и половина обстрел - нищо.Остава ми удоволствието от поредната среща с морето и добрата новина че макарата която бях отписал все пак ще върши работа.
Явно ще трябва да се чака сем. кефалови да се размърда та да начешем крастата.
П.П на разсъмване пак ще пробвам - тъп но упорит -