Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успешене на Йовковци - от към каракуди
- daniel_g
- разбира нещата
Успешене на Йовковци - от към каракуди
Ето и моя разказ за първия ми някога излет по Йовковци. Не ми беше стъпвал кракът там, но останах очарован. Голям язовир, доста риба се виждаше да играе, чиста вода, много и удобни места за риболов, повечето достъпни и с асфалтиран път покрай тях.
Идеята ми беше да отидем за сефте с ceno_cenov, да огледаме, разучим и да помятаме със спинингите за бяла и за щука. Така и стана. Събота сутринта към 8 потеглихме за язовира, като предварително бяхме извадили карта и проучили пътя до там през Елена. Не много лош път, доста неравен на место но пък няма много дупки. Намерихме язовира и се отправихме към Яковския и Вълчевския ръкави. Имаше страшно много хора, заметнали на дъно и на тапи на рибки в преследване на бяла риба и на щуки. И ние помятахме, но уви неуспешно.
След известно време и разговори с други колеги решихме да се разходим и до т.нар ръкав с 'големия мост' над него. И там всяка свободно местенце беше заето, някои колеги бяха извадили по някоя и друга добра щука - 1-2 кила , но бяла риба не видях някой да е хванал. Видях, че имаше колеги които много успешно ловяха каракуди. Това беше всичко за събота, тъй като към 2 трябваше да се прибираме към Горна Оряховица.
Но улова на тези последно споментаи големи каракуди ме заинтригува и реших на другия ден - неделя пак да посетя язовира. Набързо събота вечер се уговорих с колегата mitko_vt и неделя сутринта към 8.30 вече пътувахме към язовира. Този път минахме през Дебелец. Тук пътя също е добър, на места е доста тесен но пък не се ползва от много коли и ми се стори по-бърз от този през Елена макар километрита да са същите. Още с пристигането на ръкава, заехме място което си бях набелязал от предния ден, разпънахме и на торен на плувка заметнахме въдиците. Времето от сутринта беше лошо и ръмеше лек дъждец. След 20-30 мин удари и първата каракуда 300-400 гр някъде и към 10 сутринта като заваля , не спря до вечерта!!! Кофти време беше ! Имаше и други колеги покрай нас които предни дни са ловили доста каракуди, но в неделя се заминаха набързо с почти нищо. mitko_vt се отчете и той с една едра каракуда. Към 1 следобед смених малко мястото и за 30 минути успях да дръпна още 3 доста едри каракуди набързо и към 2 решихме да прибираме такъмите, че дъждът не спираше и активността на рибите спадна до 0
Ако всичко е наред може да се съберем и дръгата седмица да закрием там !!!
и сега снимките:

Идеята ми беше да отидем за сефте с ceno_cenov, да огледаме, разучим и да помятаме със спинингите за бяла и за щука. Така и стана. Събота сутринта към 8 потеглихме за язовира, като предварително бяхме извадили карта и проучили пътя до там през Елена. Не много лош път, доста неравен на место но пък няма много дупки. Намерихме язовира и се отправихме към Яковския и Вълчевския ръкави. Имаше страшно много хора, заметнали на дъно и на тапи на рибки в преследване на бяла риба и на щуки. И ние помятахме, но уви неуспешно.
След известно време и разговори с други колеги решихме да се разходим и до т.нар ръкав с 'големия мост' над него. И там всяка свободно местенце беше заето, някои колеги бяха извадили по някоя и друга добра щука - 1-2 кила , но бяла риба не видях някой да е хванал. Видях, че имаше колеги които много успешно ловяха каракуди. Това беше всичко за събота, тъй като към 2 трябваше да се прибираме към Горна Оряховица.
Но улова на тези последно споментаи големи каракуди ме заинтригува и реших на другия ден - неделя пак да посетя язовира. Набързо събота вечер се уговорих с колегата mitko_vt и неделя сутринта към 8.30 вече пътувахме към язовира. Този път минахме през Дебелец. Тук пътя също е добър, на места е доста тесен но пък не се ползва от много коли и ми се стори по-бърз от този през Елена макар километрита да са същите. Още с пристигането на ръкава, заехме място което си бях набелязал от предния ден, разпънахме и на торен на плувка заметнахме въдиците. Времето от сутринта беше лошо и ръмеше лек дъждец. След 20-30 мин удари и първата каракуда 300-400 гр някъде и към 10 сутринта като заваля , не спря до вечерта!!! Кофти време беше ! Имаше и други колеги покрай нас които предни дни са ловили доста каракуди, но в неделя се заминаха набързо с почти нищо. mitko_vt се отчете и той с една едра каракуда. Към 1 следобед смених малко мястото и за 30 минути успях да дръпна още 3 доста едри каракуди набързо и към 2 решихме да прибираме такъмите, че дъждът не спираше и активността на рибите спадна до 0

Ако всичко е наред може да се съберем и дръгата седмица да закрием там !!!
и сега снимките:

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Успешене на Йовковци - от към каракуди
Браво Дидо! Добри каракуди! 

All we are is dust in the wind...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А нема да се разберем така
На това Йовковци всички хващат само аз НЕ!
Поздравления за успешния риболов!

Поздравления за успешния риболов!

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Адаш не си само ти!И аз нищо не хващам там!
Браво Дидко!Нали занеш,че си моята гордост!

-
- и господ не е толокова добър
Риболова е гут.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
поздраления чудесно първо посещение.Жалко само че времето не е било по благоприятно.
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Браво това са първите каракуди тази година имам 5 излета от 2 до 4 дена 2 капо и 3 не , daniel_g смадоците свършиха да бе отишъл по рано
.

Браво Дидо!! Като няма бели риби и каракудите са ОК
Айде другия път да ни зарадваш и с някоя зъбатка, че иначе за какво ги купува онея силикони 
Поздрави!

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
daniel_g Сега като ти гледах галерията се сетих че те видях до моста ние бяхме с една палатка и те питах от каде си и ти ми каза от горна.......... 

Хубав язовир, хубави каракуди! На закриването по стотина от тоя модел да фанете!
- daniel_g
- разбира нещата
е чак пъкsapuna написа:Адаш не си само ти!И аз нищо не хващам там!![]()

И на тях ще им дойде времетоStefko написа:Браво Дидо!! Като няма бели риби и каракудите са ОКАйде другия път да ни зарадваш и с някоя зъбатка, че иначе за какво ги купува онея силикони

Мдаааа така беше !ЗАЕКА написа:daniel_g Сега като ти гледах галерията се сетих че те видях до моста ние бяхме с една палатка и те питах от каде си и ти ми каза от горна..........

Ще ми се там да закрия, ще видим, а и се очертава супер горещо времеDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Хубав язовир, хубави каракуди! На закриването по стотина от тоя модел да фанете!

Ами да се надяваме всички, които ще посетите този водоем тази година да имате по-добра слука от мен

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
И аз очаквам таиз тема оттдавна като си спомням миналата година гледам че и сега се почва якия риболов там.Дано тази седмица да успея да отида и аз.