Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сефте с мача
Сефте с мача
Привет на всички!
Това е първият ми успешен излет за тази година (ако може да се брои за успешен). След като Деди (големи благодарности) ме посъветва да отидем на Панчарево, така и направихме. Отидохме малко късно (9:30) и бяха заети местата удобни за нас (аз, маника и жена ми). А булката ми е бременна и затова не можахме да си харесаме място с дотатъчно лесен достъп. Както и да е, тръгнахме към платеното Долни Богров (по настояване на булката, а на бременна жена много трудно се отазава). И така пристигаме, разпъваме и се започна - маника с директния си хващаше дребни рибки до брега (аз имах задължението да му асистирам все още не може да си окача сам рибките и да си слага червейче), булката от своя страна ми беше на мен солташак (много полезна длъжност - донеси кафе, дай дира и кебапчета, още бира... мисля да я науча и да връзва кукички
).... А аз започнах да мъча шарана(бях обещал да вечеряме шаран). Много тегаво беше, опитвах с царевица, пинки и комбинация. не ми клъвна нито веднъж до 14:00. Захранката ми беше някаква българска ( не помня каква точно), но като питах пазача ми продаде пакет с пелети с които хтани рибата. Омесих ги с моята захранка и о чудо! Последва кълване, слабо и ме свари неподготвен (беше неочаквано). След малко пак клъвна и повлече - засичане и започнах да го пиглижавам към брега. За нещастие се откачи
още преди да се доближи достатъчно за да видя каква риба се беше хванала. Бързо презаередих и презаметнах (не хвърлих пак подхранка от страх да не подплаша ако ема и друга риба). След около 5 мин. пак последва кълване, повличане, засичане и този път жена ми се научи как да борави с кепа
. Беше гол шаран 1,300 кг. Съдейки по борбата му и това дето го изтървах беше такова. По-късно пазача каза че всички били този калибър. Тъкмо си казах - "Почна се", уви почна се, но един силен вятър. Повечето плувкари се оказаха, аз бях от останалите. Мника престана да лови вече, отиде да си играе с още някакви деца. И към 16:30 си тръгнахме. равносметката е: Аз - 1 шаранче, Дребосъка - много рибки(пак си ги пускахме), Жена ми - 4 бири, 3 кюфтета и 6 кебапчета. Отделно на всички - приятни емоцици.
П.С.
Ако мога да съм полезен на някой с инфо за язовира:
пръчка - 6лв.
риба - шаран и амур,
шарана - 5.40 за кг.
уловената риба може да се връща.
(1 загорка + 3 кебапчета = 4лв.)
Това е първият ми успешен излет за тази година (ако може да се брои за успешен). След като Деди (големи благодарности) ме посъветва да отидем на Панчарево, така и направихме. Отидохме малко късно (9:30) и бяха заети местата удобни за нас (аз, маника и жена ми). А булката ми е бременна и затова не можахме да си харесаме място с дотатъчно лесен достъп. Както и да е, тръгнахме към платеното Долни Богров (по настояване на булката, а на бременна жена много трудно се отазава). И така пристигаме, разпъваме и се започна - маника с директния си хващаше дребни рибки до брега (аз имах задължението да му асистирам все още не може да си окача сам рибките и да си слага червейче), булката от своя страна ми беше на мен солташак (много полезна длъжност - донеси кафе, дай дира и кебапчета, още бира... мисля да я науча и да връзва кукички

П.С.
Ако мога да съм полезен на някой с инфо за язовира:
пръчка - 6лв.
риба - шаран и амур,
шарана - 5.40 за кг.
уловената риба може да се връща.
(1 загорка + 3 кебапчета = 4лв.)
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Сефте с мача
Deacon написа:1 загорка + 3 кебапчета = 4лв.
Това най-много ми допадна

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Сефте с мача

Що ли ми трябваше да се правя на умник и да ти давам акъл!? Вместо да гоня Михаля по Струма, трябваше да дойда с тебе на Богров със семейството си, да си пийнем, да си хапнем, да половим риба, да се поизлъжем, да си поиграят децата, да научим жените да връзват куки и т.н., ама не ...
Радвам се, че сте прекарали добре!