Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Езерото при Мрамор
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Езерото при Мрамор
Малко късно пускам тази тема но по-добре късно отколкото никога.Излетат ми баше във Неделя на езерцето във с.Мрамор.Тръгнахме със моя приятел Боби във 9:30 малко касно ма майкаму ни кара с колата
.Пристигнахме на езерото във 10:00 очаквахме да са малко хора е да ама не на езоротото беше фрашкано преброих 37 коли при стената сичко беше окопирано вкючително нашите 3 места
.Решихме да се промушиме м/у някои обаче неможе навсякаде пално със папур и закачки.Запазихме самообладание и решихме да потарсиме друго място на отсрешния бряг които е на около 30 мин пат
таи като има река която се влива и излиза и още една река абе с 2 думи яко заобикаляне.Най-накрая стигнахме след 1 час защото се спряхме за да хванеме 1 змия която в края на краищата я пуснахме,и така стигнахме мокри и кални имаше само 6 рибара а нашето място пълно със папур и яко закачки в които скасах 6 плувки и 3 спирали.Аз мятнах 1 дънна и 1 въдина на плувка която я прибрах за неина сигорност
колегата метна на плувка.След 30 мин започнаха да се появяват облаци и ние още не сме извадили риба и мислехме да си ходиме но по едно време званчето се дигна и веднега скочих със очакването за шаран
, да ама го хванах за....беше 1 каракуда около 200 грама след сек ще сложа снимка във моя профил.Пуснахме рибока и метнах още 1 дънна и решихме след 30 мин да си тръгваме защотото явно това ще е единствената риба за деня обаче като се започна през 5 мин удар след удар напалнихме живарника със около 3 килограма риба само таранка които избегаха от задната част на скапания железен живарник.По едно време доидоха 4 китайци всеки отиде на различно място и мятаха пред краката им на дълбочина не повече от 1 педия и вади 1 по 1 и то огромни парчета и то на хляб обаче аз го гледах много внимателно как слагаше нещо във хляба
.За не по малко от 15 мин само 1я китаец беше хванал 4 кила риба.Като си тръгвахме без улова на езерото бяха дошли още 12 коли сичките пълни със китаици и секи беше на различен сектор и ги трепеха по същата процедура.Това беше от мен.

- fish slavi
- разбира нещата
Re: Езерото при Мрамор
Уцелили сте баш най-убавото место
- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
Абе излизат ли каракудите вече?
от 2 седмици не съм посещавал софийските обекти и мисля в неделя да пробвам каракудите 

- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
само да е читаво времето
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
охоооо колега ти си позакъснял малко излизат бе и още как 

-
- ще става разбирач
Що не си поиска малко от китайската мерудия?!Или не знаеш китайски /то като се замисля и аз май не го знам/.
и аз сам виждал,на Безден от 50 човека само 4 китайчета ловех и то яко,наистина слагат нещо в хляба,ма неказват 

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Преди време (2005г.) така на Попово на язовира на Каваците дето е под гарата, абе от 50 човека само един дядка от Горна Оряховица лови каракуди и то яко 5-6-7-8 кила на излет, един път така втори път така мие по 1-2-3 риби на излет. Отивам аз един ден гледам въртя са покрай него е разгеле излезе разбран стареца...покани ма да седна при него и ми обясни тайната а тя беше съвсем проста (слага човека АНАСОН в качамака). 

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
То и българин да беше пак немаше да ти каже кво слага на хляба
-
- фен клуб-скобар
Ако не се лъжа е соев сос. Даже в една тема имаше рецепта за жито. ако искаш я виж.
Ако искаш и една рецепта за хляб която ползваше баща ми едно време . Сега се сетих като ти прочетох поста.
Предварително си правиш хляба (омесена само среда ) на малки топченца с размера с който ще ловиш.
Слагаш на котлона малък съд с вода да заври силно. пускаш топченцата за една две минути вадиш ги на кърпа да истинат
и поизсъхнат. Стават много жилави. След това в една кутийка с анасон, в друга натурални в трета с лавандулов спирт и на водоема пробваш.
Другуя вариант. В китаиските ресторанти има едни такива хлебчета от тесто. Ни варени ни пържени. Бе направо си е тесто някакво.Пробваи на него .
Ако искаш и една рецепта за хляб която ползваше баща ми едно време . Сега се сетих като ти прочетох поста.
Предварително си правиш хляба (омесена само среда ) на малки топченца с размера с който ще ловиш.
Слагаш на котлона малък съд с вода да заври силно. пускаш топченцата за една две минути вадиш ги на кърпа да истинат
и поизсъхнат. Стават много жилави. След това в една кутийка с анасон, в друга натурални в трета с лавандулов спирт и на водоема пробваш.
Другуя вариант. В китаиските ресторанти има едни такива хлебчета от тесто. Ни варени ни пържени. Бе направо си е тесто някакво.Пробваи на него .