За мнение

Модератор: sapuna

Аватар
emilh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

За мнение

Мнение от emilh »

Искам да задам следния въпроси да чуя мнението Ви по него.Та интересува ме следното,по време на преходите ми по реката минавам по много километри и много рядко хвърлям повече от 2-3 пъти на едно и също място било то и перспективно,което май ще се окаже грешна тактика тъй като го облавям примерно с една и съща блесна или воблер.Да си призная незнам колко време бих могъл да ловя примерно на такова място Изображение[/URL [URL=http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=5643&AlbumId=93397&PhotoId=4663449]Изображение става въпрос за корави вирове запазвайки шансове за успех. На местата от снимките престоявам не повече от 10-тина минути а май трябва да съм по настоятелен.Ще ми е интересно да споделите мнението си относно този въпрос докога си струва да се упорства на едно място и от къде почва губенето на време колкото и условно да е това :wink:
Рибата къща няма
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: За мнение

Мнение от Павел Иванов »

Принципно на такова вирче си заслужава и един час да се застои човек и при правилен подход да очаква три риби ( ако ги има и са гладни ) за престоят си :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Три пъти ми се е случвало да извадя втора риба от едно и също място, като и трите пъти
втората риба е по-малка от птрвата.(Става въпрос само и единствено за пъстърви)
Сигурно взимат по старшинство! :lol:
Аз мисля, че вътрешно преценяваме "по-перспективните" места и силно се надяваме
да извадим риба от там, в този си стремеж ми се е случвало да отделям много повече от необходимото време
и старание в облавянето на някой вир, бързей или подмол...
...сменям примамки и при закачането на всяка следваща си казвам "е на тая ще вземе".
И накрая както в рекламите"Капо, след капо, след капо..."
Поздрави!
Love & Ribolov
Аватар
emilh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от emilh »

Значи казваш мога му фърли едно гоби напреко на водопада и да почакам повечко :wink: В интерес на истината на това място съм хващал 4-ри риби една след друга на безумния метод булдо с една джапанкова мравка хвърлям във водопада да не цапа и после където го отнесе течението. На блесна само веднъж една почти черна балканка, че е около и над 6м дълбоко.Като написах за дълбочината ми идва на акъл че май и някоя клатушка мога да фърля там.puntakis като се замисля си прав трябва да има старшинство :wink: Благодаря че се включихте в темат чиято главна цел е да покаже неподминаваме ли понякога доста бързо(както правя аз :? )перспективни учасъци.
Рибата къща няма
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

На такива места се отделя повечко внимание .(лично Аз) Мога да сменя и позиция и стръв.Да се върна и след ,като съм завършил прехода си по реката.
Аз така бих подходил на такова място; хвърлям точно в течението и облавям по дължина,след което хвърлям пак в течението и итака облавям и по страните на вира.Като се задържа повече и пускам и по дъното .Докато се убедя ,че добре съм обловил и продължавам към следващото място. Като се стремя да остана изключително незабележим и тих. :lol: :D
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Правилно дума Валката ! Бих постъпил като него с малки разлики . Първо бих тръгнал откъм края на вира , след това по течението , странично и в длибокото като сменям примамките в посока от воблер през блесна , клатушка та до силикон :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Здрасти и от мен,

по принцип в малките вирчета пъстървата кълве до 5-то - 6-то подаване, макар че ми се е случвало на места, за които съм сигурен че има риба, да упосрствам повече и в крайна сметка на 30-то замятане и пета поред сменена примамка да ми удари. Конкретно за това място бих подходил така:
1. Правя 6-7 замятания с примамката, която досега се е очертала като най-добра. Стремя се да обловя отначало средата на течението, като примамката минава близо до дъното.
2. Ако не кълве, ще опитам с още 2-3 модела, и задължително с дълбокогазещ воблер. Примерно на Култива моделите или на Антакс, ама вторите ги няма в Бг. Ще опитам и с някоя ХД-блесна.
3. Ако не ще, ще обловя и частта, която е по-близо до брега, по подобен начин. На този вир времето му за облавяне според мен е около 30 минути.
Иначе и аз понякога работя като теб - метна три пъти и решавам, че тука няма риба. Слабост човешка - на пет метра по-нагоре какво вирче има само, сто на сто там ще има някоя рибка... А си е нужно подробно облавяне. Особено около големите камъни трябва да прокараме примамката отвсякъде, за да сме сигурни, че пъстървата я е видяла.
Поздрави и наслука
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Много често ми се случва да хващам по над 5 риби от едно място на един заход.
Ако дръпна няколко риби на подобно място бих се преместил за един - два часа на друго подобно после бих го пробвал пак.
Определено бих отделил повечко време на подобен вир особенно ако не съм си подбрал още правилната муха - ако съм сигурен в мухата няма да му отделя повече от половин час но задължително ще се върна преди да си тръгна за втори тест.

Много зависи и от метода на риболов.
Аватар
emilh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от emilh »

Първо благодаря на всички взели отношение по темата.И второ ква стана тя сега маршрута ми е 8-9 часа по описания от мен начин джаста праста :wink: четейки немога да не се съобразя с мнението Ви за необходимостта от по дълго облавяне на перспективните места и,отиде 12 часа.Вий милост нямате. Туй обезводняване ще иска компенсации :drinkers:Вече не на шега изказаните мнения ще са ми от полза и след 10-тина дена ще ги приложа естествено ще се отчета с репортаж за резултата
Рибата къща няма
stocher
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stocher »

Здравеите колеги!Разгледах снимките на еmilh-голяма красота, страхотна природа.Завиждам на всички рибари, които посещават такива места.Не питам за местоположение, предполагам че всеки си ги пази ? Успех колеги!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Павле и Аз научих нещо мерси :shock: : Не съм прообвал с булдо както писа колегата :D но при първа възможност бих го пробвал. НАСЛУКА! :lol:
Това с малките изключения съм съгласен :D .При положение че се лови на муха.Аз имам наблюдение върху риболова с жива стръв и блесна.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”