Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

РИБА ЩЕ ИМА КОГАТО СПАЗВАМЕ ЗАБРАНАТА
Модератор: bobopeli
РИБА ЩЕ ИМА КОГАТО СПАЗВАМЕ ЗАБРАНАТА
За някои мрежари от по старата генерация забраната не важи-ПО ТОЧНО В КОЗЛОДУИ РЕКА ДУНАВ и яз ШИШМАНОВ ВАЛ за мрежи защото за въдици яза е разрешен
Re: РИБА ЩЕ ИМА КОГАТО СПАЗВАМЕ ЗАБРАНАТА
Вярно е това нещо,солидарен съм с теб колега,че ще има риба само ако спазваме забраната и не само а просто ако имаме малко повечко морал а не само претенции към околните.И 100 закона да ни измислят за риболовството пак ще сме в окаяна ситуация ако нямаме нищо в главите си ама всички не само единици,дето знаят,че щом като нещо е записано то е за хората а не за...?Тъй,че не законите са ни виновни а липсата на морален ангажимент към всичко което ни заобикаля в т.ч. и рибата,която е част от природните ни блага!!!За неспазването на забраната не е само по Вашия край а е повсеместно в повече или по-малък процент но си е така.
Не съм съгласен и с разни хипотези дето се развиват по форума,че видиш ли трябвало всички водоеми да се стопанисват от частници за да няма бракониерство.Така е защото се оповаваме на пазвантлъка а не на морала който естествено трудно се гради.По-лесно е да рушиш отколкото да градиш.Така е и с риболова ни...!
Не съм съгласен и с разни хипотези дето се развиват по форума,че видиш ли трябвало всички водоеми да се стопанисват от частници за да няма бракониерство.Така е защото се оповаваме на пазвантлъка а не на морала който естествено трудно се гради.По-лесно е да рушиш отколкото да градиш.Така е и с риболова ни...!
-
- и господ не е толокова добър
Днеска на Ахелой имаше над 10 човека,нагоре по реката също.Казаха ми,че за цялта околия е така.В нашата област хората от иара са мръсни гейове и това е.А за хората да не говорим,дребни тарикати които ще ходят цял живот голи и боси заради дребните си тарикатлъци.С нетърпения чакам да свърши нацяло рибата по свободните водоеми,тогава ще ми хващат к........а

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Вчера рано сутринта румънски педери са хвърляли бомби срещу голия остров на Кутово!!!
Риба ще има, когато се спрат мрежите, бомбите и тоците!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Точно така е колега.Напълно съм съгласен с теб.GODzillata написа:Вчера рано сутринта румънски педери са хвърляли бомби срещу голия остров на Кутово!!!![]()
![]()
![]()
23.04.08г-в 19 часа бях на Дунава в Козлодуй и за 20 минутки видях 3 лодки .е закони има ама кои ще ги спазва.чакат ЯРА да заминат и гледаи кво става.щото трябва да дебнат гадовете -поне да мине забраната. 

-
- ще става разбирач
Добре-видял си три лодки-вземи един бинокъл,запиши им номерата и звънни на ИАРА-така и така,лодки с номера еди кои си са на вода и отидоха еди къде си,съмнявам се,че ще ловят риба...Гадното в случая,е,че в Козлодуй има уникални случаи-гадовете на вода разбират за проверката,в момента в който гранична полиция видят колата с лодката на влизане в града...И друг номер-някои тарикати продават риба хваната от румънските им колеги-там стабилен контрол по реката няма,контролират се магазините за риба без произход много здраво.И тарикатите си прехвърлят рибата по островите и я продават при нас...
по закон ако нямат в лодката мрежи означава че закона се спазва ама мрежите са във водата . ако се разхождаш никои не може да ти каже нищо.
-
- ще става разбирач
Ами добре,ама не е задължително да ги хванат с мрежите-стига да ги хванат с риба в лодката на вода или на брега и са готови за акт...
Та си се обаждайте на ИАРА-и да не ги хванат веднага поне ще имат навеждаща информация кои са точно лодките-и това помага!
Та си се обаждайте на ИАРА-и да не ги хванат веднага поне ще имат навеждаща информация кои са точно лодките-и това помага!
Ако ги хванат със риба ще ги сцепат.Но си прав звънене му е маиката.Обаче и държавата неебава ако трябва ще назначи още хора на работа аколине поне временно по още 2 със еаин стар кадър за 45 дни няма да се охарчат.