Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Инфо за Кушадасъ
Модератор: Кърцата
Инфо за Кушадасъ
Здравейте колеги, планирал съм една почивка в Турция Кушадасъ от 01.06. и каква почивка ще е ако няма риболов. Ще съм много задължен ако някой сподели за риболова в Егейско море по това време там. От сега съм приготвил бомбарди, чепарета, блесни. Тук в Бургас по това време се раздвижват сафрида, заргана, илария и платерина, а за там какво да очаквам идея си нямам.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Инфо за Кушадасъ
Здравей колега ходил съм в Кошадасъ 2 пъти и да ти кажа там риболова е изключително лесен и приятен.Аз съм влизал навътре с корабче и какви кефали съм вадил на хляб мале мале.От плажа се лови по същият начин както на нашето море със същата стръв(блатен червей) има кефали по 2-3 кила които удрят като подводници.Понеже не съм добър в морския риболов и не познавам рибите имаше и някакви такива които приличаха на платика има и зарган,но него на плувка го ловихме
Има много риба и никой не я лови тъй,че няма да останеш недоволен от риболова там!Успех 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Колега Paublo_Eskobar, задължен съм ти за инфото. Както бях се надъхал за риболовни подвизи- мерака ми се умножи по две
. Искам да те питам как стои въпроса с набавянето на стръв там? Има ли рибарски магазини наоколо, защото сигурно няма да успея да запазя блатния червей от Бургас до Кушадасъ - пътува се 20 часа. Ти от брега на какво лови там?

Здравей колега. Два пъти съм ходил на Куша _дасъ като първият разузнавах какво правят местните. Значи ползува се утежнена лъжица -продава се в рибарските и влакно не по молко от О.20 ;като след лъжицата връзваш чипаре ст 8-10 куки номер 8 с повод около 10 см от О.20мм.Слагаш върху лъжицата от най белия и мек хляб който има там едно коматче и намотаваш влакното с куките около него като забиваш куките в хляба. Замяташ и хвърлаш колкото се може по навътре. Лови се на пристанището. Там се продават и едни продълговати миди като човешки пръст по 10 бр за 1 евро.Това е най добрата стръв за там.Можеш да си режеш от мидата и да си слагаш на нашенското си такъмче с две -три куки и оловце...Внимаваи само че има и много отровни риби...Освен кефала много добра е и една риба прилича на платиката ;почти няма кости и става страхотно на скара..Това е ! Желая ти успех!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Той колегата е заминал вече!Ще чакаме резултатите дано покаже и някоя снимка 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Здравейте колеги, благодаря за полезната информация и на двама ви. Все още не съм заминал - почивката ми е планирана от 01 юни и на този етап само се подготвям за сериозния риболов на Егейско море. За този метод който колегата САНДОКАН написа, четох из форума за някакво "полиангистро". Този начин явно доста се практикува и из Гърция - надявам се да го пробвам. Колеги, дали да нося въдиците от Бургас или да си накупя от там - цените им дали са подобни на нашите?
Здравейте колеги, прибрах се от Турция Кушадасъ и бързам да споделя с вас за риболова там. Риби има много, но аз за мое съжаление се оказах малко неподготвен за тамошния риболов, а и много много време за риболов неостана. Бях в хотел Батихан, който се намира далече от пристанището - където турците основно ловяха, а и там беше по дълбоко. Ходихме там на разходка ( на пристанището)и видях как ловяха местните- всеки идваше на риболов с по 2 хляба
за морето ми беше малко непонятно - хляб? Използваха "полиангистро" но много на рядко хващаха. Аз лових от хотела на стръв панирано пиле
хванах някакви малки рибки - ще ги

Нарязах парчета от тази първата рибка и хвърлях на дъно на 30-40 метра от брега. Кълвеше като за световно
Просто няма празно - все непознати за мене риби. Ходихме и на разходка с лодка. Там още на пристанището на хляб изкарах една добра платерина но за повече нямаше време. Та това е от мене за Кушадасъ - риби много но време малко:) Наслука на всички колеги. П.С. Носете си тънка корда кефала по лесно се лъже с тънък такъм там