...

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Публикувай отговор
петьр власев
новобранец
новобранец

Мнение от петьр власев »

жоро това което предлагаш е много готино и е добре де се знаят някои неща щото всичко може да ти се случи когато си на излет самоче доста често забравяме за предпазните средства за това аз ште споделя нещо от народната медицина става въпрос за рани когато се порежеш дълбоко и т.н.к едното е да си намажеш раната със пепел от огнището или пепел от цигара веднага спира кървенето и калцира раната доста е болезнено но пък предотвратявяш по нататашна инфекция другото нешто е едно растение мисля че всички са го чували Живовлек се казва и ако имаш инфектирана рана откасваш едно две листа слагаш ги в-у раната превързваш и гаранция че до два дни всичко ще е ок. на мен лично като малък ми спаси единия пръст на ръката имах гангрена и взе да се разраства и за малко да го отрежат пръста де та една стара баба тогави ми го показа този лек не на мен де а на нашите та сега още сам си с 10 на ръцете иначе за аптечката всички онези които се съдържат във автомобилната + ако сте високо в планината при отровните змии добре е да имаш и противоотрова не толкова трудна за откриване
бери берачо скуби скубачо
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Автомобилната аптечка добре , отлично даже . Добре е да имаме плажно мляко винаги в себе си особено лятото , защото се получават много неприятни изгаряния . Добрия стар аналгин . Добре е да имаме бинтове , лекопласт , йод и марли . Случва се някой път и кука да ни се забие , най-добре е да е полеем с яд и бегом към най-близката болница . За кърлежите е добре да имаме Тапилан ( то е за животни ) , но върши перфектна работа и за хора , гадта излиза и умира на момента . За комарите си знаем антикомарин , а за напуканите пети (антинапукопетин :D :D :D базик ) .
Наслука колеги и живи и здрави.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

петьр власев написа:жоро това което предлагаш е много готино и е добре де се знаят някои неща щото всичко може да ти се случи когато си на излет самоче доста често забравяме за предпазните средства за това аз ште споделя нещо от народната медицина става въпрос за рани когато се порежеш дълбоко и т.н.к едното е да си намажеш раната със пепел от огнището или пепел от цигара веднага спира кървенето и калцира раната доста е болезнено но пък предотвратявяш по нататашна инфекция другото нешто е едно растение мисля че всички са го чували Живовлек се казва и ако имаш инфектирана рана откасваш едно две листа слагаш ги в-у раната превързваш и гаранция че до два дни всичко ще е ок. на мен лично като малък ми спаси единия пръст на ръката имах гангрена и взе да се разраства и за малко да го отрежат пръста де та една стара баба тогави ми го показа този лек не на мен де а на нашите та сега още сам си с 10 на ръцете иначе за аптечката всички онези които се съдържат във автомобилната + ако сте високо в планината при отровните змии добре е да имаш и противоотрова не толкова трудна за откриване
Апък аз ще ви кажа още нещо за живовлека. Не е смешно ! но много помага. Берете цвета/камшика/ на живовлека, можете да намерите начин да го съхраните и за зимата. Та значи ако ви хване разстройство сиреч рядкото щастие, здъвквате добре два три стръка/ камшика/ и всичко е до там . спират и болките в корема ако ги имате.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

ако си ударите , порежете и т.н. пръстчето примерно и нямате ни6то за промивка в момента от баби и дедки знам че не е лошо да го препикаете :oops: не вреди но помага за спирането на кръвта
п.с.
ако не можете да го стигнете със струята може да помолите някой друг да свърши тази работа хихихихихи - в рамките на шегата :lol:
кога нема риба и рака е риба
Аватар
Щуката
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Щуката »

Ето и нещо от мен - ВИНАГИ носете Алергозан :wink:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Аспирин - за простуда
Аналгин - /за провалящ излета зъбобол/ :(
Ракия - за вкус и цяр :)
Урбазон - противоалергична инжекция срещу бурни реакции към жилещи насекоми.
колкото повече вали, толкова повече вали
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”