Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

въпрос!на какво кълве най много американката+Стръв за Пъстър
Модератор: sapuna
-
- новобранец
въпрос!на какво кълве най много американката+Стръв за Пъстър
Здравейте колеги ще ходя на Якоруда и искам да попитам на какво да я ловя понеже съм нов в този вид риболов Благодаря предварително 

-
- новобранец
Здрасти колега
Не знам на къде ще ловиш, но мога да кажа че имам по-голям опит в риболова на пъстърва в малки балкански рекички по-принцип в Родопите. Преди дни бях пуснал и малко снимки от едно такова място.
Та относно стръвта, ако говорим за естествена ловя единствено на 2 неща
1 - ларва в сламка от пясък, там и викат "какавида", трябва да ярко жълта и не хвърляй на една повече от 1-2 минути
2 - не знам на какво точно е ларва, или каквото е там, но самата възрастна буболечка я има в изобилие около такива реки. Та на тая гад и викат там "пясъчник". Търсиш го зарит в пясъка на 2-5 см. на места където водата е спокойна. Колкото е по едър пясъчника и по светъл, толкова по добре. По- принцип са по около 1 см., но аз ги избирам минимум 2 см.
Друго много важно е куката да не е малка /10-12/ и задължително много остра и финна.
Успех
Не знам на къде ще ловиш, но мога да кажа че имам по-голям опит в риболова на пъстърва в малки балкански рекички по-принцип в Родопите. Преди дни бях пуснал и малко снимки от едно такова място.
Та относно стръвта, ако говорим за естествена ловя единствено на 2 неща
1 - ларва в сламка от пясък, там и викат "какавида", трябва да ярко жълта и не хвърляй на една повече от 1-2 минути
2 - не знам на какво точно е ларва, или каквото е там, но самата възрастна буболечка я има в изобилие около такива реки. Та на тая гад и викат там "пясъчник". Търсиш го зарит в пясъка на 2-5 см. на места където водата е спокойна. Колкото е по едър пясъчника и по светъл, толкова по добре. По- принцип са по около 1 см., но аз ги избирам минимум 2 см.
Друго много важно е куката да не е малка /10-12/ и задължително много остра и финна.
Успех
НАСЛУКА
-
- новобранец
колегите до тук изброяват естествена стръв която обикновенно е много ефикасна но с едно уточнение (поне според мен) тя е много характерна за всеки водоем ефикасна е ако я има във въпросния водоем ако е чужда за водоема ефекта не е толкова голям а има и един основен недостатък на нея кълве и друга риба.има изкуствени примамки на които ефекта е проверен и работят не че на тях не калве и друга риба но по рятко две от тях са тези

-
- и господ не е толокова добър
Аз не съм пъстърваджия,но както казват профисионалистите в този форум да ловиш пъсърва на стръв е светотатство.Ще кажа защо.Сега като обикалях част от България седнахме в едно завидение до една рекичка в която бяха пуснати две поколения зарибител пастърва.Докато се хранех детето хвърли хляб в водата и рибата ще се избие да яде,толкова е лакома,че яде всичко.На бачково и жената на рицепцията знаеше,че тамошната пъстърва кълве на кебапче.
прав си. това е най-глупавата риба. с една въдица може да се обезриби тотално някоя рекичка.snegk написа:Аз не съм пъстърваджия,но както казват профисионалистите в този форум да ловиш пъсърва на стръв е светотатство.Ще кажа защо.Сега като обикалях част от България седнахме в едно завидение до една рекичка в която бяха пуснати две поколения зарибител пастърва.Докато се хранех детето хвърли хляб в водата и рибата ще се избие да яде,толкова е лакома,че яде всичко.На бачково и жената на рицепцията знаеше,че тамошната пъстърва кълве на кебапче.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/