Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Една захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3343
- Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 6:29 pm
- Местоположение: Стоян Петров- Сливен
Една захранка
Знам че много от вас използват маркови захранки ,но искам да споделя една захранка която използвам от години и съм много доволен,особенно за шаранови риби.
Един килограм пресни пшеничени трици се заливат с един литър вряла вода,оставят се да престоят 15-20 мин.Разтриваме добре с длани кашата и я изтискваме за да отстраним излишната вода.може и да я сложите в един тензух да престои един ден. След това в нея сипваме две шепи пччени и смляни слънчогледови семки,половин шепа смлян анасон или 10 грама анатол,5 грама сода бикарбонат ,3-4 лъжици рибено масло след това омесваме добре.На края месим с бяло или царевично брашно до получаването на тесто което не лепне по ръцете,от него оформяме топчета или таблетки с тегло около 10-20 грама.Получените топчета се изсушават на сенчесто място .След това се прибират в торбичка от някоя ряхава памучна материя отворат и се завързва добре и се окачва на тъмно и проветриво място.Така преготвените топчета могат да се използват с години.Забравих да кажа че е добре при преготвянето в топчетата да се сложат ситни камъчета за подобро потъване.Захранката е много ефикасна успех колеги
Един килограм пресни пшеничени трици се заливат с един литър вряла вода,оставят се да престоят 15-20 мин.Разтриваме добре с длани кашата и я изтискваме за да отстраним излишната вода.може и да я сложите в един тензух да престои един ден. След това в нея сипваме две шепи пччени и смляни слънчогледови семки,половин шепа смлян анасон или 10 грама анатол,5 грама сода бикарбонат ,3-4 лъжици рибено масло след това омесваме добре.На края месим с бяло или царевично брашно до получаването на тесто което не лепне по ръцете,от него оформяме топчета или таблетки с тегло около 10-20 грама.Получените топчета се изсушават на сенчесто място .След това се прибират в торбичка от някоя ряхава памучна материя отворат и се завързва добре и се окачва на тъмно и проветриво място.Така преготвените топчета могат да се използват с години.Забравих да кажа че е добре при преготвянето в топчетата да се сложат ситни камъчета за подобро потъване.Захранката е много ефикасна успех колеги
