Грешка в настроиката ли е?

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

ulian
новобранец
новобранец

Грешка в настроиката ли е?

Мнение от ulian »

Защо,при вкючен звуков сигнлизатор за риби сонара дава звуков сигнал за риби почти постоянно,без да дава индикацията им на екрана?
Грешка в настроиките ли правя правя някъде?

Бкагодаря Ви инаслука :D

С поздрави......
Аватар
gogo.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Грешка в настроиката ли е?

Мнение от gogo.ko »

Аз мисля че сондата не е поставена правилно.
ulian
новобранец
новобранец

Мнение от ulian »

gogo.ko написа:Аз мисля че сондата не е поставена правилно.
Правилно е поставена.Нещо друго е но не мога още да разбера какво е :oops:

С поздрави....
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Кажи какъв е сонара. При Гармин, ако изключиш идентификацията за риби (представлява символ на рибка), ти ги показва като дъгички в реални размери и ако рибките са прекалено малки не може да ти ги нарисува на екрана. Пробвай да включиш идентификацията и ако ти излезе символ рибка, значи е така. И аз се чудех защо в края в тънкото пищи постоянно и ги показва на екрана като големи, а се оказа, че това са малки костурчета с размери 2-3 см. Има значение и широчината на лъча, който си указал от настройките! Успех!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
ulian
новобранец
новобранец

Мнение от ulian »

Сонара ми е Piranha Max 240.Не съм работил до сега със сонар и все още трудно се оправям с настроиките,но днес доставчикът ми се свърза с вносителите и ме увериха,че ми изпращат диск,на български с видеодезирано настроиване на сонара :roll:
Така,че ще изчакам да видя диска ,ще пробвам и ще пиша пак :idea:

С Поздрави......
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

То филмчето няма да е за моя модел, но те са идентични и мисля,че ще имам полза от инфо на БГ. Ако има възможност да се рипне и да се качи...?
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
ulian
новобранец
новобранец

Мнение от ulian »

Обадиха ми се,че диска е пристигнал още тази вечер(СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ф-ма ФИЛСТАР),макар още да не знам какво съдържа.
Утре ще го взема.
Ще опитам аз или намеря някои да го качи тук.

С Поздрави.....
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

ulian написа:Защо,при вкючен звуков сигнлизатор за риби сонара дава звуков сигнал за риби почти постоянно,без да дава индикацията им на екрана?
Грешка в настроиките ли правя правя някъде?

Бкагодаря Ви инаслука :D

С поздрави......
Настройката ти е за аларма на секви рибета, направия да пищи само при големи риби, или я изключи. Преди години и аз се кефех на алармата за голяма риба, ма ми наду главата и я изключих. И имай напредвид, че от 200гр. нагоре всичко го показва като голема риба, пасаж рибета пак така, та си прави изводи.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
ulian
новобранец
новобранец

Мнение от ulian »

Настройката ти е за аларма на секви рибета, направия да пищи само при големи риби, или я изключи. Преди години и аз се кефех на алармата за голяма риба, ма ми наду главата и я изключих. И имай напредвид, че от 200гр. нагоре всичко го показва като голема риба, пасаж рибета пак така, та си прави изводи.
Въпросът ми е,защо писка без да ги показва на екран?Да не би рибата да лежи на дъното и да не мога да я различа?
Някои може ли да ми каже какво значат 3-те размера в сънтиметри?

п.п На диска,които получих има само български превод на настроиките.Няма нищо филмирано.
Но все пак благодарско на Филстар.

С поздрави.....
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

От грубо педя го показва едро, малките са уклей, червенопер и др., средно - кефал, каракуда, коредолу така ги преценявам и не се доверявам мноо.
За пищенето си има раздел аларм, където си му задал да пищи при риба, НО вероятно си задал друга настройка да не показва рибите с аналогична форма, мисля беше точици в менюто и така той си писка, но не показва рибетата. Менюто май беше тип на показване и 3 варианта. Ако си от София, може да ти разправям мноо и нагледно, че неми се пише подробно - пиша бавничко.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”