Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Грешка в настроиката ли е?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Грешка в настроиката ли е?
Защо,при вкючен звуков сигнлизатор за риби сонара дава звуков сигнал за риби почти постоянно,без да дава индикацията им на екрана?
Грешка в настроиките ли правя правя някъде?
Бкагодаря Ви инаслука
С поздрави......
Бкагодаря Ви инаслука

С поздрави......
- gogo.ko
- научил се да хвърля
Re: Грешка в настроиката ли е?
Аз мисля че сондата не е поставена правилно.
Правилно е поставена.Нещо друго е но не мога още да разбера какво еgogo.ko написа:Аз мисля че сондата не е поставена правилно.

С поздрави....
Кажи какъв е сонара. При Гармин, ако изключиш идентификацията за риби (представлява символ на рибка), ти ги показва като дъгички в реални размери и ако рибките са прекалено малки не може да ти ги нарисува на екрана. Пробвай да включиш идентификацията и ако ти излезе символ рибка, значи е така. И аз се чудех защо в края в тънкото пищи постоянно и ги показва на екрана като големи, а се оказа, че това са малки костурчета с размери 2-3 см. Има значение и широчината на лъча, който си указал от настройките! Успех!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Сонара ми е Piranha Max 240.Не съм работил до сега със сонар и все още трудно се оправям с настроиките,но днес доставчикът ми се свърза с вносителите и ме увериха,че ми изпращат диск,на български с видеодезирано настроиване на сонара
Така,че ще изчакам да видя диска ,ще пробвам и ще пиша пак
С Поздрави......

Така,че ще изчакам да видя диска ,ще пробвам и ще пиша пак

С Поздрави......
То филмчето няма да е за моя модел, но те са идентични и мисля,че ще имам полза от инфо на БГ. Ако има възможност да се рипне и да се качи...?
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Обадиха ми се,че диска е пристигнал още тази вечер(СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ф-ма ФИЛСТАР),макар още да не знам какво съдържа.
Утре ще го взема.
Ще опитам аз или намеря някои да го качи тук.
С Поздрави.....
Утре ще го взема.
Ще опитам аз или намеря някои да го качи тук.
С Поздрави.....
Настройката ти е за аларма на секви рибета, направия да пищи само при големи риби, или я изключи. Преди години и аз се кефех на алармата за голяма риба, ма ми наду главата и я изключих. И имай напредвид, че от 200гр. нагоре всичко го показва като голема риба, пасаж рибета пак така, та си прави изводи.ulian написа:Защо,при вкючен звуков сигнлизатор за риби сонара дава звуков сигнал за риби почти постоянно,без да дава индикацията им на екрана?
Бкагодаря Ви инаслука![]()
С поздрави......
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Въпросът ми е,защо писка без да ги показва на екран?Да не би рибата да лежи на дъното и да не мога да я различа?Настройката ти е за аларма на секви рибета, направия да пищи само при големи риби, или я изключи. Преди години и аз се кефех на алармата за голяма риба, ма ми наду главата и я изключих. И имай напредвид, че от 200гр. нагоре всичко го показва като голема риба, пасаж рибета пак така, та си прави изводи.
Някои може ли да ми каже какво значат 3-те размера в сънтиметри?
п.п На диска,които получих има само български превод на настроиките.Няма нищо филмирано.
Но все пак благодарско на Филстар.
С поздрави.....
От грубо педя го показва едро, малките са уклей, червенопер и др., средно - кефал, каракуда, коредолу така ги преценявам и не се доверявам мноо.
За пищенето си има раздел аларм, където си му задал да пищи при риба, НО вероятно си задал друга настройка да не показва рибите с аналогична форма, мисля беше точици в менюто и така той си писка, но не показва рибетата. Менюто май беше тип на показване и 3 варианта. Ако си от София, може да ти разправям мноо и нагледно, че неми се пише подробно - пиша бавничко.
За пищенето си има раздел аларм, където си му задал да пищи при риба, НО вероятно си задал друга настройка да не показва рибите с аналогична форма, мисля беше точици в менюто и така той си писка, но не показва рибетата. Менюто май беше тип на показване и 3 варианта. Ако си от София, може да ти разправям мноо и нагледно, че неми се пише подробно - пиша бавничко.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!