Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Не съм доволен от...
Модератор: sapuna
- malkia_joro
- разбира нещата
Не съм доволен от...
Колеги,предлагам в тази тема всеки,който си е купил някаква въдица или макара и не е доволен от придобивката си да напише марката,модела и причините на недоволството си!Така ще помогнем на другите да не допускат нашите грешки.
Аз ще започна първи.
Купих си макара Ава Шима Крийк 650.Мислех да я използвам за риболов на щука.Обаче,какво стана още на първия излет.
Закачих на дъното някаква растителност и като започнах да я "влача",макарата почна да се огъва в дръжката(тази дето се закрепва макарата за въдицата) и да се усуква.Едвам успях да извадя около един килограм растителност,а какво ли щеше да е,ако бях хванал щука
Направо,както каза един колега от форума,макарата е "кашкавалена".
п.п.ето за тази макара става въпрос http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 5ecb4c.php
Аз ще започна първи.
Купих си макара Ава Шима Крийк 650.Мислех да я използвам за риболов на щука.Обаче,какво стана още на първия излет.
Закачих на дъното някаква растителност и като започнах да я "влача",макарата почна да се огъва в дръжката(тази дето се закрепва макарата за въдицата) и да се усуква.Едвам успях да извадя около един килограм растителност,а какво ли щеше да е,ако бях хванал щука

п.п.ето за тази макара става въпрос http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 5ecb4c.php
Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Не съм доволен от...
кило водорасли има съпротивление колкото 50 кила (сори 5кила)щука ,ма много ме кефите като си купувате неща за определени риби ,така кълнете продукта , фидера било за шаран
а не монтаж,мача бил за......... бе ,има ,тояга ,влакно .кука и задтояжен проблем ,дай сега да видиме как да я поправиме че за тази цена 5 кила ще ни води целия форум на БИК! 

За Ава-Шимата, абсолютно те подкрепям - менте и половина. Не съм имал проблем като твоя, но на моята авансът е пълна трагедия. Като го затягам докрай винаги се върти хлабаво, изобщо не говоря, че трябва в един момент да спре, а когато го насиля, превърта и пак си се върти. Отварях макарата - все едно са я правили в часа по трудово, ама на вид, избарали са я. И пръчка на тая фирма имах - лигава като сопол, та занапред нищо от тях. 

- sharko1111
- новобранец
колега научи се първо да работиш със пръчка и макара и тогава бр бр
рибата се дърпа със пръчката а не със макарата първо се научи да работиш правилно и тогава бр бр бр празни приказки
рибата се дърпа със пръчката а не със макарата първо се научи да работиш правилно и тогава бр бр бр празни приказки
- sharko1111
- новобранец
за аванса на макарата същото не знаене как се работи със макара
колега сигорно си се онесъл със смазването на макарата
може да е потекло смаска на аванса и затова не може да стегне до краи
мъкар че аванс никога не се стяга до краи
съвет искараи шаибите на аванса и ги почисти от смаската и си готов
първо се научи да боравиш със макара а после глупости
колега сигорно си се онесъл със смазването на макарата
може да е потекло смаска на аванса и затова не може да стегне до краи
мъкар че аванс никога не се стяга до краи
съвет искараи шаибите на аванса и ги почисти от смаската и си готов
първо се научи да боравиш със макара а после глупости
Имам две макари АВА ШИМА CREEK - 630 и 650. Ползвам ги вече една година и нямат никакъв проблем - даже бих казал че превъзхождат други които имам от други марки. перфектно навиват, авансът работи без пролем. колега, сигурно не си работил правилно.
- Димича
- ще става разбирач
За съжаление,колеги,в Бг.марката и цената не са синоними на качеството!Затова аз лично бих предпочел да си купя 3 бр.по-евтини и с остатъка от парите да полея придобивката! 

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

Не съм доволен от Риоби Аплаус 3000 -навиваше влакното много неравномерно преди да я "тунинговам" и често влакното влизаше между шпулата и врътката /drag knob/ на аванса.
Вече втора година търкалям Ава Шима Крийк 620 - никакъм проблемmalkia_joro написа:Колеги,предлагам в тази тема всеки,който си е купил някаква въдица или макара и не е доволен от придобивката си да напише марката,модела и причините на недоволството си!Така ще помогнем на другите да не допускат нашите грешки.
Аз ще започна първи.
Закачих на дъното някаква растителност и като започнах да я "влача",макарата почна да се огъва в дръжката(тази дето се закрепва макарата за въдицата) и да се усуква.Едвам успях да извадя около един килограм растителност,а какво ли щеше да е,ако бях хванал щукаНаправо,както каза един колега от форума,макарата е "кашкавалена".

- malkia_joro
- разбира нещата
Колега и аз дърпам рибата с въдицата,а не с макарата.Но в момента в който монтажа ми се закачи във водораслите,макарата така се огъна,че ми стана интересно и продължих да навивам без да издърпвам с въдицата.
Моето мнение е,че тази макара е гумена и й нямам доверие,защото не знам какво би се случило като хвана риба и тя започне да развива аванса
Моето мнение е,че тази макара е гумена и й нямам доверие,защото не знам какво би се случило като хвана риба и тя започне да развива аванса

Красотата на живота е в това,че продължава.

Как какво - ще ти се качи адреналинаmalkia_joro написа:...... като хвана риба и тя започне да развива аванса

- Димича
- ще става разбирач
Миии,той аванса е за т"ва-да се развива!!!Също като бушона-да изгаря,кът има претовар!!!

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Има моменти когато трябва да не се развива толкоз лесно ! Примерно при обикновен ( не УЛ ) риболов използвам макаре с размер 2500 , като се закачи някъде блесната или случайно хвана геримче заложено от "колеги" , натягам аванса докрай , навеждам напред пръчката и въртя ! Резултата обикновенно е извадено дърво , изправени тройки , изваден герим сосе пет- шест килограмов камък и няколко писалки за него , в мега редки случай скъсване на линията ! Пак повтарям , туй нащо се извършва с макара 2500 и брейд 1.2 по джапанеското оразмеряване ! А да не споменевам колко чужди примамки си вадя тъй - виждам я закачена някъде по водната шир , мятам , закачам я и я изваждамDimich написа:Миии,той аванса е за т"ва-да се развива!!!Също като бушона-да изгаря,кът има претовар!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Е не може да искате от 7-8-9 лагерова финна макара (още повече за мачов риболов - с мачова шпула например) да работи като 1-4 лагерова силова макара с голяма шпула (морска или шаранджийска) нали?
Като ще така слагайте някой голям кютюк и вадете водорасли и коренища - тъкмо ще се почистят водоемите
Като ще така слагайте някой голям кютюк и вадете водорасли и коренища - тъкмо ще се почистят водоемите

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
BERG , къмто мен ли беше адресирано туй ?!? Ако е към мен съвсем информативно - иде реч за спинингова макара с размер 2500
В случая е доста по-лека от кютучето на АваШибата от линка на малкият Жоро ! Със същият брой лагери , верно с по-широка шпула ( ако кажеш че тва е мачова шпула на макарата от линка ще ме сосипеш не от друго а от смех
) , просто иде реч за съвсем друг ценови клас та за туй и не придирям особенно
Не друго ами много по-добре би звучал от теб един коментар от типа на - За толкоз пари толкова ! - ама пак немаше да е актуален щото за тия парета има Шекспир , Серт , Спро , АБУ и други къдет са доста по-добри 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов