Не съм доволен от...

Модератор: sapuna

Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Не съм доволен от...

Мнение от malkia_joro »

Колеги,предлагам в тази тема всеки,който си е купил някаква въдица или макара и не е доволен от придобивката си да напише марката,модела и причините на недоволството си!Така ще помогнем на другите да не допускат нашите грешки.
Аз ще започна първи.
Купих си макара Ава Шима Крийк 650.Мислех да я използвам за риболов на щука.Обаче,какво стана още на първия излет.
Закачих на дъното някаква растителност и като започнах да я "влача",макарата почна да се огъва в дръжката(тази дето се закрепва макарата за въдицата) и да се усуква.Едвам успях да извадя около един килограм растителност,а какво ли щеше да е,ако бях хванал щука :roll: Направо,както каза един колега от форума,макарата е "кашкавалена".
п.п.ето за тази макара става въпрос http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 5ecb4c.php
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Не съм доволен от...

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

кило водорасли има съпротивление колкото 50 кила (сори 5кила)щука ,ма много ме кефите като си купувате неща за определени риби ,така кълнете продукта , фидера било за шаран :shock: а не монтаж,мача бил за......... бе ,има ,тояга ,влакно .кука и задтояжен проблем ,дай сега да видиме как да я поправиме че за тази цена 5 кила ще ни води целия форум на БИК! :shock:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

За Ава-Шимата, абсолютно те подкрепям - менте и половина. Не съм имал проблем като твоя, но на моята авансът е пълна трагедия. Като го затягам докрай винаги се върти хлабаво, изобщо не говоря, че трябва в един момент да спре, а когато го насиля, превърта и пак си се върти. Отварях макарата - все едно са я правили в часа по трудово, ама на вид, избарали са я. И пръчка на тая фирма имах - лигава като сопол, та занапред нищо от тях. 8)
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

колега научи се първо да работиш със пръчка и макара и тогава бр бр
рибата се дърпа със пръчката а не със макарата първо се научи да работиш правилно и тогава бр бр бр празни приказки
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

за аванса на макарата същото не знаене как се работи със макара
колега сигорно си се онесъл със смазването на макарата
може да е потекло смаска на аванса и затова не може да стегне до краи
мъкар че аванс никога не се стяга до краи
съвет искараи шаибите на аванса и ги почисти от смаската и си готов
първо се научи да боравиш със макара а после глупости
peter74
новобранец
новобранец

Мнение от peter74 »

Имам две макари АВА ШИМА CREEK - 630 и 650. Ползвам ги вече една година и нямат никакъв проблем - даже бих казал че превъзхождат други които имам от други марки. перфектно навиват, авансът работи без пролем. колега, сигурно не си работил правилно.
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

За съжаление,колеги,в Бг.марката и цената не са синоними на качеството!Затова аз лично бих предпочел да си купя 3 бр.по-евтини и с остатъка от парите да полея придобивката! :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Не съм доволен от Риоби Аплаус 3000 -навиваше влакното много неравномерно преди да я "тунинговам" и често влакното влизаше между шпулата и врътката /drag knob/ на аванса.
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

malkia_joro написа:Колеги,предлагам в тази тема всеки,който си е купил някаква въдица или макара и не е доволен от придобивката си да напише марката,модела и причините на недоволството си!Така ще помогнем на другите да не допускат нашите грешки.
Аз ще започна първи.
Купих си макара Ава Шима Крийк 650.Мислех да я използвам за риболов на щука.Обаче,какво стана още на първия излет.
Закачих на дъното някаква растителност и като започнах да я "влача",макарата почна да се огъва в дръжката(тази дето се закрепва макарата за въдицата) и да се усуква.Едвам успях да извадя около един килограм растителност,а какво ли щеше да е,ако бях хванал щука :roll: Направо,както каза един колега от форума,макарата е "кашкавалена".
п.п.ето за тази макара става въпрос http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 5ecb4c.php
Вече втора година търкалям Ава Шима Крийк 620 - никакъм проблем :smt023 - перфектно си реди влакното. И после ако закача нещо тежко - вадя го с пръта не с макарата :wink: Добри са макарките - за прътите не знам :roll:
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Колега и аз дърпам рибата с въдицата,а не с макарата.Но в момента в който монтажа ми се закачи във водораслите,макарата така се огъна,че ми стана интересно и продължих да навивам без да издърпвам с въдицата.
Моето мнение е,че тази макара е гумена и й нямам доверие,защото не знам какво би се случило като хвана риба и тя започне да развива аванса :roll:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

malkia_joro написа:...... като хвана риба и тя започне да развива аванса :roll:
Как какво - ще ти се качи адреналина :wink: То риба дето не ти развива аванса, риба ли е :wink: :?:
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Миии,той аванса е за т"ва-да се развива!!!Също като бушона-да изгаря,кът има претовар!!! :idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Dimich написа:Миии,той аванса е за т"ва-да се развива!!!Също като бушона-да изгаря,кът има претовар!!! :idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:
Има моменти когато трябва да не се развива толкоз лесно ! Примерно при обикновен ( не УЛ ) риболов използвам макаре с размер 2500 , като се закачи някъде блесната или случайно хвана геримче заложено от "колеги" , натягам аванса докрай , навеждам напред пръчката и въртя ! Резултата обикновенно е извадено дърво , изправени тройки , изваден герим сосе пет- шест килограмов камък и няколко писалки за него , в мега редки случай скъсване на линията ! Пак повтарям , туй нащо се извършва с макара 2500 и брейд 1.2 по джапанеското оразмеряване ! А да не споменевам колко чужди примамки си вадя тъй - виждам я закачена някъде по водната шир , мятам , закачам я и я изваждам :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Е не може да искате от 7-8-9 лагерова финна макара (още повече за мачов риболов - с мачова шпула например) да работи като 1-4 лагерова силова макара с голяма шпула (морска или шаранджийска) нали?
Като ще така слагайте някой голям кютюк и вадете водорасли и коренища - тъкмо ще се почистят водоемите :P
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

BERG , къмто мен ли беше адресирано туй ?!? Ако е към мен съвсем информативно - иде реч за спинингова макара с размер 2500 :idea: В случая е доста по-лека от кютучето на АваШибата от линка на малкият Жоро ! Със същият брой лагери , верно с по-широка шпула ( ако кажеш че тва е мачова шпула на макарата от линка ще ме сосипеш не от друго а от смех :wink: ) , просто иде реч за съвсем друг ценови клас та за туй и не придирям особенно :wink: Не друго ами много по-добре би звучал от теб един коментар от типа на - За толкоз пари толкова ! - ама пак немаше да е актуален щото за тия парета има Шекспир , Серт , Спро , АБУ и други къдет са доста по-добри :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Въдици и макари”